READING

Το καλοκαίρι κλείνουμε το κινητό και παίζουμε με τ...

Το καλοκαίρι κλείνουμε το κινητό και παίζουμε με τα παιδιά

Το καλοκαίρι κλείνουμε το κινητό και παίζουμε με τα παιδιά

 

Αυτό το καλοκαίρι δεν ξεκίνησε για εμάς εύκολα, κουραστήκαμε πολύ και αυτό γιατί μετακομίσαμε ένα ολόκληρο σπίτι. Μαζί με το ολόκληρο σπίτι αλλάξαμε και ολόκληρη περιοχή και φυσικά σχολείο και γειτονιά και πάλι όλα τούμπα και φτου και από την αρχή.

Τα παιδάκια μου αυτό το καλοκαίρι τα θαύμασα πολύ γιατί βοήθησαν με τις κούτες, γιατί δεν γκρίνιαξαν στιγμή, γιατί προσαρμόζονται πανεύκολα πάντα ότι και αν συμβεί.

Μέσα στην αναμπουμπούλα της μετακόμισης, ανάμεσα σε κούτες, χαρτιά περιτυλίγματος και φούσκες μας ήρθε ένα απρόσμενο νέο. Οι διακοπές που δεν περιμέναμε, δεν υπολογίζαμε αυτή την περίοδο μας χτύπησαν την πόρτα από μόνες τους. Σχεδόν μαγικά έφτασαν την κατάλληλη στιγμή για εμάς. Και παρόλο που ήμασταν μέσα στην αναμπουμπούλα της μετακόμισης, ανάμεσα σε κούτες, χαρτιά περιτυλίγματος και φούσκες, καλωσορίσαμε τις καλοκαιρινές διακοπές με χαρά.

Η αναστάτωση υπήρχε στον αέρα το ομολογώ, έπρεπε να βρούμε ανάμεσα στις κούτες τα απαραίτητα να αφήσουμε ένα σπίτι σχεδόν (εντελώς χάλια) και να φύγουμε. Και το κάναμε και δεν το μετανιώσαμε και περάσαμε και υπέροχα.

Το κάναμε για τα παιδιά, έτσι σκεφτήκαμε στην αρχή.

Οι διακοπές μας κράτησαν μόλις 7 μέρες, μείναμε σ ένα υπέροχο μικρό σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα, ευγενική χορηγία της δουλειάς του συζύγου, και το ρολόι σταμάτησε. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είχαμε σχεδόν καθόλου σήμα. Στην αρχή πάθαμε ένα  μικρό στερητικό σύνδρομο #τιθακανουμετωρα #πως ζουσανοιανθρωποιπριν20χρονια και άλλα τέτοια αλλά αυτό ακριβώς ήταν η αρχή του καλού. Ξεχάσαμε τα κινητά μας εντελώς και παίξαμε περισσότερο με τα παιδιά.

Τα νέα είναι ότι ο Γιώργος και η Ζωή έμαθαν να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες, παίξαμε πολλά επιτραπέζια παιχνίδια όλοι μαζί, κολυμπήσαμε, μιλήσαμε είπαμε αστεία, τρώγαμε κάθε μέρα παγωτό, είδαμε παιδικές ταινίες σε θερινό σινεμά, γνωρίσαμε κόσμο, τρέξαμε, ζωγραφίσαμε, διαβάσαμε παραμύθια και γελάσαμε πολύ.

Τα άλλα νέα είναι ότι η μαμά και ο μπαμπάς μάθαμε ότι τα παιδιά μας μεγάλωσαν απότομα, κάνουν φίλους μόνα τους, έχουν περισσότερες δυνάμεις, όταν πέσουν ξανασηκώνονται, γελούν όπως όταν ήταν μωρά, έχουν χιούμορ, τα λατρεύουμε περισσότερο.

Αυτό το καλοκαίρι δεν ξεκίνησε για εμάς εύκολα αλλά μέσα σε  7 μέρες φτιάξαμε υπέροχες αναμνήσεις.

Το κάναμε για τα παιδιά, έτσι σκεφτήκαμε στην αρχή αλλά τελικά έγινε για εμάς.

Οι διακοπές μας κράτησαν μόλις 7 μέρες στο υπέροχο σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα αλλά εμείς δεν κοιτούσαμε ούτε το σπιτάκι ούτε τη θάλασσα. Κοιτούσαμε τα παιδιά μας να παίζουν και να γελούν, να περνάνε υπέροχα και αποφασίσαμε να κρατάμε κλειστό το κινητό μας, όσο γίνεται και στο (νέο) σπίτι μας. Γιατί μια μόνο φορά μεγαλώνουν και το «καλοκαίρι» περνάει τόσο γρήγορα.

 

*Πριν ένα χρόνο ακριβώς είχα γράψει Τα παιδιά μεγαλώνουν το καλοκαίρι! Είναι αλήθεια! μετά από τις διακοπές μας στο ίδιο υπέροχο σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα.

** Το πιο πολυδιαβασμένο μου καλοκαιρινό μου άρθρο ήταν αυτό Το καλοκαίρι άφησε το παιδί σου να

***Αν με ψάχνετε θα με βρείτε στο kidslove.gr  εκεί γράφω κάθε μέρα με την αγαπημένη μου Κλειώ από το Νεράιδες και Δράκοι

 

Το καλοκαίρι κλείνουμε το κινητό και παίζουμε με τα παιδιά


RELATED POST

  1. anthomeli

    30 Ιουλίου

    Καλή προσαρμογή εύχομαι στο νέο σας σπιτάκι! Όσο για τις διακοπές ναι είναι περιόδος για ατελείωτο παιχνίδι!
    kathy

Θα χαρώ να διαβάσω το σχόλιο σου!

INSTAGRAM
KNOW US BETTER
Αρέσει σε %d bloggers:
More in Παιχνίδια
Φάρμα-Βαλιτσάκι της PLAYMOBIL από τη σειρά 1.2.3 👦👧 unboxing και διαγωνισμός.

Φάρμα-Βαλιτσάκι της PLAYMOBIL από τη σειρά 1.2.3 👦👧 unboxing και διαγωνισμός. 👦👧 Ο Γιώργος και η Ζωή με σκηνοθέτη τη...

Close
© Copyright 2015, All Rights Reserved.

Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με εξαίρεση εκείνες στις οποίες ρητώς αναφέρονται οι πηγές) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Παιχνιδάκι.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους (μερική ή ολική) και η τροποποίησή τους χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της δημιουργού.
Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Developed by websiteSTORY.gr