Loading Posts...

Μαμά έχω ένα μυστικό!

Μαμά έχω ένα μυστικό!

Μαμά έχω ένα μυστικό μου είπε η Ζωή σήμερα… μόλις είχαμε επιστρέψει από 2μερο ταξίδι και μάζευα τα κομμάτια μου, έβαζα πλυντήρια και σκεφτόμουν πόσο πολύ θέλω να κοιμηθώ..

Την κοίταξα προσεκτικά και της είπα «το ξέρεις ότι μπορείς να μου λες τα πάντα, τι έγινε;»

Μέχρι να μου απαντήσει στο μυαλό μου μπήκαν 10.000 ιδέες, είχε γίνει κάτι σοβαρό; έχει το παιδί μου μυστικά από εμένα; με φοβάται; τι μπορώ να κάνω για να κερδίσω ξανά την εμπιστοσύνη της;

μυστικό

Μαμά θυμάσαι που είχες πάρει κάτι γλυκά πριν λίγες μέρες; Πήρα κρυφά  ένα και το έφαγα πίσω από την πόρτα!

Η Ζωή είχε επιτέλους ξεφουρνίσει Το μυστικό, η καρδιά μου είχε μπει ξανά στη θέση της και ένα νέο σχέδιο δράσης ετοιμαζόταν στο μυαλό μου.

Ζωή εδώ είναι το σπίτι σου, γιατί έπρεπε να το πάρεις στα κρυφά; Δεν θα ήταν καλύτερα να μου έλεγες ότι θέλεις να το φας, θα στο έδινα αμέσως αν το ήθελες τόσο πολύ.

Είχα πλύνει τα δόντια μου!

Θα τα ξαναπλέναμε!

Νόμιζα ότι δεν θα μ άφηνες!

Δεν θέλω να τρως πολλά γλυκά αλλά αν μου εξηγούσες πόσο πολύ ήθελες να το φας θα σ άφηνα αμέσως!

Αγκαλιαστήκαμε, φιληθήκαμε και υποσχεθήκαμε η μια στην άλλη ότι τέρμα τα μυστικά!

Και θα μου πέιτε τώρα όλοι εσείς που μπήκατε εδώ μέσα για να διαβάσετε το μυστικό μας, αυτό ήταν; Τόσος ντόρος για ένα τόσο δα μυστικό. Ε δεν έγινε και κάτι μ ένα φαγωμένο γλυκό πίσω από μια πόρτα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε μυστικό που έχουν τα παιδιά από τους γονείς πρέπει να μας τρομάζει, πρέπει να μας ξυπνάει και να αλλάζουμε πορεία.

Σήμερα ήταν ένα γλυκό, αύριο τι θα είναι; Και ποια είναι η σωστή στάση που πρέπει να έχουμε όλοι μας;

Προσωπικά επιλέγω την ασφάλεια, θέλω να μπορούν να μου εκμυστερευτούν κάθε τους σκέψη, κάθε τους μικρό ή μεγάλο μυστικό και να ξέρουν ότι δεν θα τα μαλώσω. Ναι δεν θα τα μαλώσω! Θα μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν και να μου λένε ότι θέλουν, ότι έγινε στο σχολείο, ότι έγινε όπου και αν βρίσκονται! Και να ξέρουν ότι είμαι η μαμά που θα τα συμβουλεύσει, θα τους δείξει το σωστό, το καλό και αυτά μετά θα διαλέξουν τι θα κάνουν, τι θα ακολουθήσουν, χωρίς φόβο.

Και όλα αυτά τα θέλω πολύ όχι μόνο για τον χαρακτήρα τους, αλλά γιατί φοβάμαι τον κόσμο γύρω μας, φοβάμαι τις ώρες που είμαστε μακριά και θέλω να είμαι ήσυχη, ότι ότι και αν γίνει αυτά θα έρθουν και θα μου μιλήσουν. Δεν θέλω να φοβούνται, θέλω να είμαστε στην ίδια ομάδα, να βάζουμε γκολ τρώγοντας μαζί  γλυκά πίσω από τις πόρτες του σπιτιού μας.

imageedit_1_4344948209

Show 15 comments

Μάιος 15, 2016
0

Μακάρι όλα μας τα μυστικά να ήταν τόσο γλυκά!!!
Αυτό το «νόμιζα δεν θα με αφηνες» ή «νόμιζα θα με μαλωσεις» είναι η αιτία του κακού. Από την μία φρασουλες που σε κάνουν να νιώθεις περήφανη γτ τους έμαθες να ξεχωρίζουν το σωστό και το λάθος απλό την άλλη όμως η ανησυχία για το λάθος που έκανες κ το μικρό σου σου κρατάει μυστικά! Στην μικρή μου λέω πάντα ένα πράγμα «η μαμά, ο μπαμπάς μπορούν να σε βοηθήσουν ότι κ αν έχει γινει,ένα μυστικό θα σου προσφέρει μόνο φόβο, τον φόβο του τι θα γίνει αν μαθευτει»…

Μάιος 15, 2016
0

Αυτό ακριβώς θέλω και εγώ να ξέρουν τα παιδιά μου , Η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν και θέλουν να σας βοηθήσουν!
Σήμερα αισθάνομαι χαρούμενη γιατί η μικρή μου ήρθε να μου πει το μυστικό της και αυτό θέλω να γίνεται πάντα! να έρχονται!

Μάιος 16, 2016
0

Αχ αυτα τα μυστικά!!!! Για 2 λόγους τα φοβάμαι όσο περνάνε τα χρόνια…γιατι μπορεί να σου ανατρέψουν την ζωή και γιατί είναι ένα σήμα ότι κάτι έχεις κάνει «λαθος» και δεν νιώθει ασφάλεια το παιδι να στο πει…..Το δικός σας μυστικό μπορεί να ήταν «γλυκο» αλλά το γεγονός ότι στο εκμυστηρεύτηκε είναι θετικότατο!!!!!

Μάιος 21, 2016
0

Έτσι ακριβώς σκέφτομαι και εγώ! Μακάρι να μην υπάρχουν μυστικά μέσα σε μια οικογένεια!

Μάιος 16, 2016
0

Πολύ σωστά.. γιατί σήμερα ήταν ένα αθώο γλυκό αργότερα όμως θα υπάρξουν κι άλλα, γι’αυτό θα πρέπει να ξέρουν πως μπορούν να έρθουν σε μας δίχως τον φόβο της τιμωρίας.
Οι γιοί μου είναι λυκειόπαιδα, όταν λοιπόν μπήκαν στο γυμνάσιο τους είχα πει ότι όποτε κάνουν κοπάνα από το σχολείο θέλω να με ενημερώνουν να το γνωρίζω.. το τήρησαν.. ήταν – ευτυχώς – μετρημένες οι φορές αλλά μου το είπαν.. βέβαια εδώ οφείλω να σου πω ότι έχοντας αγόρια δεν εθελοτυφλώ.. ξέρω πως δεν μου λένε όλα τα μυστικά τους πώς θα μπορούσαν άλλωστε; .. αγόρια έφηβοι να πηγαίνουν στην μαμά να πουν το μυστικό τους; .. πώς θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο; πώς θα δείξουν πως είναι άντρες! :p
Toυλάχιστον όμως ξέρω πως αρκετά πράγματα τα συζητάμε και αυτό είναι .. ανακουφιστικό!

Μάιος 21, 2016
0

Μπράβο σου που τα έχεις καταφέρει!! Μακάρι να συνεχίσουν έτσι τα παιδιά και να μην έχετε κανένα μυστικό!!

Μάιος 16, 2016
0

Αχ μεγάλο θέμα, έθιξες Γιούλη μου! Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό, αθώο ή σοβαρό είναι ένα μυστικό! Το μήνυμα που πρέπει να «περάσουμε» στα παιδιά μας είναι πώς ότι κι αν συμβαίνει, καλό είναι να το μοιράζονται με τους γονείς τους! Και πολύ σωστά αναφέρεις, χωρίς να τα μαλώνουμε ή να τα επιπλήττουμε! Μόνο με αγάπη και μια σωστή συμβουλή, θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους! φιλάκια

Μάιος 16, 2016
0

Αυτό ακριβώς! Μόνο με αγάπη και όλα θα πάνε καλά! φιλιά πολλά

Μάιος 16, 2016
0

Αχ βαχ… έχει γίνει και σε εμάς αυτό… είχε ρίξει την πορτοκαλάδα της κάτω και για να μη το δω έριξε χαρτομάντιλα και από πάνω παιχνίδια βουνό… το ανακάλυψα την επόμενη ημέρα νομίζω… Από την μία έτριβα το μάρμαρο να το σώσω από τον χυμό πορτοκάλι και από την άλλη της εξηγούσα ακριβώς αυτό… Ας μου το έλεγε να το καθαρίζαμε. Η απάντηση ήταν «φοβήθηκα ότι θα θύμωνες» …. χμ… τύψεις, ενοχές και προβληματισμός…

Μάιος 16, 2016
0

Τι σκέφτονται αυτά τα μικρά μυαλουδακια! Πρέπει να είμαστε δίπλα τους, να μιλάμε συνέχεια και να εξηγούμε τα πάντα.

Μάιος 16, 2016
0

χαχαχαχα για τη μικρη ηταν τεραστιο το μυστικο! χαχαχα γελαω μαζι της.
αλλα ναι, οταν αρχιζουν τα μυστικα, ξεκιναει κ προβλημα…. απο κοντα και φιλικα λοιπον 🙂

Μάιος 16, 2016
0

από κοντά για να μας τα λένε όλα! ! φιλιά ??

Μάιος 16, 2016
0

Σκέφτεσαι πολύ σωστά Γιούλη μου. Μένει να βρούμε τρόπους να μας λένε αυτά που σκέφτονται και να μας εκμυστηρεύνται τα μυστικά τους. Και είμαι σίγουρη οτι όταν είμαστε κοντά στα παιδιά μας από μικρά αυτό θα έρθει από μόνο του.

Μάιος 21, 2016
0

Σ ευχαριστώ πολύ πολύ! Μακάρι να τα καταφέρουμε όλοι μας και να μην υπάρχουν μυστικά μέσα στην οικογένεια!

[…] Θυμηθείτε και το μυστικό της Ζωής! […]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Posts...
Read previous post:
Παιδικός τουρισμός στη Σαντορίνη, ένα φλάουτο και ένας πύργος!

Μπορείς να κάνεις παιδικό τουρισμό σ ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας;

Close