ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

Συμμετέχω στην κοινή αντίδραση των Νηπιαγωγών σε όλα όσα σχεδιάζονται για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο:
13012695_10154155230404939_7605407479855678965_n (2)
 
   ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
Εντελώς αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Παιδείας καταθέτει στις 12-4-2016 ένα σχέδιο νόμου που στην ουσία καταργεί την προσχολική αγωγή.
Τα προβλήματα που αποσχολούν το νηπιαγωγείο σήμερα όπως η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια Προσχολική Αγωγή, η εφαρμογή του ωραρίου των Νηπιαγωγών (διανύουμε τον τέταρτο χρόνο από την ψήφιση του νόμου και δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του) το κτιριακό, η αποδυνάμωση του Ολοήμερου και άλλα πολύ σημαντικά θέματα όχι μόνο δεν απασχολούν καθόλου το υπουργείο αλλά βρήκαν τρόπο να τα λύσουν με μιας. Καταργώντας εντελώς το νηπιαγωγείο.
Με το νέο σχέδιο ο ελάχιστος αριθμός των 7 νηπίων για την ίδρυση-λειτουργία Νηπιαγωγείων αυτόματα θα διπλασιαστεί για Νηπιαγωγεία αστικών περιοχών τα οποία θα λειτουργούν μόνο αν έχουν 14 νήπια! Για τις ημιαστικές περιοχές και την επαρχία θα αποφασίζουν οι περιφερειακοί διευθυντές για το ποιό Νηπιαγωγείο θα χαρακτηρίζεται ως απομακρυσμένο.
Εμείς οι νηπιαγωγοί παλεύουμε με όλες τις δυσκολίες χρόνια τώρα, χωρίς θεσμοθετημένο ωράριο, χωρίς ανάσα ούτε στα διαλείμματα, με στοιβαγμένα 25 παιδιά μέσα σε μια τάξη στις μεγάλες πόλεις και στις περισσότερες περιπτώσεις σε άθλια κτήρια.
Ίδρυσαν ολοήμερα νηπιαγωγεία χωρίς υποδομές και χρήματα κι όμως αυτά οργανώθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα και το μεράκι των νηπιαγωγών χωρίς καμία βοήθεια.
Με το νέο αυτό μέτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα θα στριμώχνονται στην καλύτερη περίπτωση ως και 27 νήπια στις τάξεις ενώ τα χωριά θα ερημώσουν. Ακόμα κι αν στον ελάχιστο αριθμό των 14 νηπίων συμπεριλαμβάνει και τα προνήπια πάλι το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί στα περισσότερα χωριά ,τα νηπιαγωγεία λειτουργούν με 8 έως 10 με 11 παιδιά νήπια-προνήπια.
Να τους σταματήσουμε και να σχεδιάσουμε τη δική μας εκπαιδευτική πολιτική για το Νηπιαγωγείο με βάση το Νηπιαγωγείο που οραματιζόμαστε! Γιατί μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη που μας δίνει η δουλειά μας καθημερινά, ο αγώνας μας!
Ζητάμε:
13015176_473561776182109_8424302274858160500_n
————————————————————
Ακόμα και αν δεν είσαι νηπιαγωγός σου ζητώ να κοινοποιήσεις και να βοηθήσεις όπως μπορείς!
ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ!!!
Ψηφίστε όλοι. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΟΝΕΙΣ
Τετάρτη ψηφίζεται το Νομοσχέδιο.
Ψήφισε εδώ
https://secure.avaaz.org/el/petition/YPOYRGEIO_PAIDEIAS_NA_APOSYRThEI_TO_ARThRO_35_1/?sKgcafb


RELATED POST

 1. karudotsouflo

  24 Απριλίου

  Το ξέρω πως οι νηπιαγωγοί είναι κάτι σαν ήρωες με υπερδυνάμεις!! το βλέπω και στο δικό μας σχολείο…Κι έχω καταλήξει πως αν οι νηπιαγωγοί έχουν όρεξη όλα γίνονται!!!! αν όχι όλα βαλτώνουν… Και νομίζω πως σε αυτή τη χώρα το ξέρουν οι αρμόδιοι αυτό και ρίχνουν το βάρος στους νηπιαγωγούς… κι αυτό είναι τραγικό…
  Καμιά υποδομή, καθόλου χρήματα, καθόλου υλικά, κτίρια ετοιμόρροπα κι ένα σωρό άλλα προβλήματα.
  Και τώρα σου λένε νέους νόμους κ κουραφέξαλα…..
  Όλοι για κλωτσιές είναι.

  • paixnidaki

   24 Απριλίου

   Ελένη μου αν θέλεις κάνε αντιγραφή ολόκληρο το κείμενο και ανέβασε το και εσύ στο δικό σου!

 2. Εντάξει πια έλεος!!! Καθέ μέρα βρίσκουν κάτι να μας εξευτιλήσουν και περισσότερο. Τρέχω για κοινοποιήσεις Γιούλη μου!

Θα χαρώ να διαβάσω το σχόλιο σου!

INSTAGRAM
KNOW US BETTER
Αρέσει σε %d bloggers:
More in σχολείο
Παίζουμε με την αλφαβήτα και εκτυπώνουμε καρτέλες δωρεάν!

αλφαβήτα Παίζουμε με την αλφαβήτα και εκτυπώνουμε καρτέλες δωρεάν! Εκτυπώστε  την ελληνική αλφαβήτα και παίξτε μαζί με τα παιδιά σας...

Close
© Copyright 2015, All Rights Reserved.

Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με εξαίρεση εκείνες στις οποίες ρητώς αναφέρονται οι πηγές) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Παιχνιδάκι.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους (μερική ή ολική) και η τροποποίησή τους χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της δημιουργού.
Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Developed by websiteSTORY.gr