Loading Posts...
   

Τα 5 καλύτερα παιχνίδια για το αυτοκίνητο

παιχνίδια για το αυτοκίνητο
παιχνίδια για το αυτοκίνητο

παιχνίδια για το αυτοκίνητο

Πρόσφατα κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι. Ταξιδέψαμε με το αυτοκίνητο από Αθήνα προς νομό Λακωνίας. Θα σας μιλήσω για αυτό το υπέροχο ταξίδι πολύ πολύ σύντομα. Λόγω του ότι θέλαμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούσαμε, ήμασταν συνέχεια μέσα στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά όμως δεν παραπονέθηκαν λεπτό! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά ταξίδια με αυτοκίνητο και τα μικρά μας είναι λίγο πολύ εκπαιδευμένα. Αλλά αυτή τη φορά το διασκεδάσαμε περισσότερο απο ποτέ. Πάμε να σας πω με τι παιχνίδια για το αυτοκίνητο παίξαμε και όχι μόνο!

 

1.

Πρόσωπο – Ζώο – Πράγμα

Το αγαπημένο μου από όταν ήμουν εγώ μικρή και το αγαπημένο των παιδιών μου. Κάθε φορά ένας βάζει στο μυαλό του ένα πρόσωπο , ζώο ή πράγμα και οι ερωτήσεις αρχίζουν απ όλους. Οι απαντήσεις είναι μόνο με ναι ή όχι.

Παράδειγμα

Είναι πρόσωπο ———> ναι

Είναι μέσα στο αυτοκίνητο———–> ναι

Είναι ο Γιώργος ————> όχι

Είναι ο μπαμπάς ———–> όχι

Είναι η μαμά ———–> ναι!!!!!

2.

Βρίσκουμε λέξεις από…

Βρίσκουμε λέξεις που αρχίζουν μ ένα γράμμα κάθε φορά. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με αυτά τα παιχνίδια για το αυτοκίνητο και θέλουν συνέχεια να βρίσκουμε λέξεις. Συνήθως βρίσκουμε 10 λέξεις με κάθε γράμμα και συνεχίζουμε μέχρι να πούμε όλα τα γράμματα.

Παράδειγμα

βρίσκουμε λέξεις με α

 1. αγάπη
 2. αγελάδα
 3. αεροπλάνο
 4. αυτοκίνητο
 5. αέρας
 6. ανανάς
 7. αχλάδι
 8. αερόστατο
 9. άλογο
 10. αλεπού

3.

Φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι

Είναι και αυτό από τα αγαπημένα μας παιχνίδια για το αυτοκίνητο και όχι μόνο.  Το δικό μας παραμύθι το φτιάχνουμε και κάποια βράδια πριν τον ύπνο. Κάποια στιγμή θα γράψουμε και βιβλίο με παραμύθια να το θυμηθείτε!!!

Παράδειγμα

Μαμά—> Μια φορά κ έναν καιρό ήταν ένα δέντρο

Γιώργος —> που ήταν μόνο του σ ένα χωράφι

Ζωή —> και πάνω του φύτρωναν όλα τα φρούτα του κόσμου

Μαμά—> Μια μέρα ένας βοσκός πήγε με τα πρόβατά του σ αυτό το χωράφι

Γιώργος —> και τα πρόβατα έφαγαν όλα τα φρούτα

Ζωή —> τότε τα πρόβατα άρχισαν να μιλάνε με ανθρώπινη φωνή

τη συνέχεια δεν θα σας τη μαρτυρήσουμε σήμερα, πάντως έχει πολύ πλάκα!!

4.

Χρωματιστά αυτοκίνητα

Διαλέγουμε όλοι από ένα χρώμα, πρέπει να πούμε διαφορετικά χρώματα ο καθένας. Παρατηρούμε τα αυτοκίνητα που περνάνε και μετράμε μόνο τα αυτοκίνητα με τα χρώματα που έχουμε διαλέξει. Σημαντική πληροφορία, νικάει σχεδόν πάντα το γκρι ή το λευκό!!

 

5.

Ιστορία με σύννεφα

Σας είχα ξαναμιλήσει για τα σύννεφα, τα χαζεύω πάντα μου αρέσουν όλα αυτά τα απίθανα σχήματα που έχουν, μου αρέσει ο αέρας που τα φυσάει και αυτά αλλάζουν συνέχεια μορφή. Μου αρέσει να βλέπω ένα σύννεφο και να ρωτάω τα παιδιά τι βλέπουν, πολλές φορές βλέπουμε το ίδιο, άλλες βλέπουν κάτι μοναδικό, που χρειάζεται πολύ μεγάλη φαντασία αλλά και προσπάθεια απο εμένα για να το δω.

Όταν λοιπόν δούμε ένα σύννεφο και έχουμε όλοι μας αποφασίσει τι είναι ,ξεκινάμε μια ιστορία για αυτό το σύννεφο. Τι είναι, γιατί βρέθηκε στον ουρανό, που πάει, πως ανέβηκε εκεί πάνω, πώς θα κατέβει ξανά, που είναι το σπίτι του, έχει άλλους φίλους; Αν μάλιστα κοντά έχει και άλλα σύννεφα κάνουμε μια ιστορία για όλα τα σύννεφα  μαζί .

 

 

Αυτά είναι τα 5 αγαπημένα μας παιχνίδια για το αυτοκίνητο.

Τα παιδιά επιπλέον μπορούν να έχουν μέσα στο αυτοκίνητο

 1. βιβλία
 2. περιοδικά
 3. μαρκαδόρους και χαρτιά για ζωγραφική
 4. μουσική δική τους
 5. κάποιο μαγνητικό επιτραπέζιο παιχνίδι

 

Θα μου άρεσε να έβλεπα στα σχόλια και τα δικά σας αγαπημένα παιχνίδια για το αυτοκίνητο.

Καλό ταξίδι!!!

«Απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

παιχνιδάκι

 

 

 

Show 12 comments

Ιούλιος 12, 2016
0

τι ωραία όλα και τι δημιουργική απασχόληση είναι αυτή ακόμα και στο ταξίδι!!!!

Ιούλιος 12, 2016
0

Είναι η απίστευτη αυτή ηλικία που μιλάμε και πάιζουμε και πολύ μ ενθουσιάζει!!!

Ιούλιος 12, 2016
0

Χρησιμότατο!!!!!
Το αγαπημένο μου είνια να φτιάχνουμε ιστορίες!! ε΄χουν απίστευτη φαντασία τα παιδιά!!!!

Ιούλιος 12, 2016
0

Πραγματικά η φαντασία τους χτυπάει κόκκινο!!!!!! Και πολύ το χαίρομαι κ εγώ!!!!!!

Ιούλιος 12, 2016
0

Kαλησπέρα Γιούλη μου! Παίζαμε το παιχνίδι «ποιος θα δει πρώτος….ένα δέντρο….ένα κόκκινο αυτοκίνητο…ένα γεφύρι..»..Επίσης παίζαμε όταν μεγάλωσε λίγο βέβαια, το παιχνίδι με τις καταλήξεις, αυτό είχε μεγάλη πλάκα! δηλαδή λέγαμε, «λέξεις σε -έλα π.χ.» αρχίζαμε λοιπόν: πινέλα, προπέλα, κανέλα, φανέλα, κλπ. Καληνύχτα σου Γιούλη μου, καλά ταξίδια να έχουμε!

Ιούλιος 12, 2016
0

Ευαγγελία μου πάρα πολύ ωραία και τα δικά σας παιχνίδια!!! θα τα παίξουμε στο επόμενο ταξίδι μας σίγουρα!!!! Σ ευχαριστώ πολύ που τα μοιράστηκες μαζί μας!

Ιούλιος 12, 2016
0

Πολύ ωραίες ιδέες. Εμείς παίζουμε πολύ συχνά το βρίσκουμε λέξεις από και η τελευταία ανακάλυψη μας είναι το κλασσικό πέτρα ψαλίδι χαρτί. Η μικρή μου που είναι 4 στο τελευταίο ταξίδι μας το λάτρεψε. ..

Ιούλιος 12, 2016
0

Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν λίγο… παίζουν μπαμ!!!! Διαλέγουμε έναν αριθμό το 4 ας πούμε. Λέμε με τη σειρα μας απο εναν αριθμο στη σειρά. Όπου έχει 4 και πολλαπλάσια λέμε μπαμ. Δηλαδή: ένα, δύο, τρεία, μπαμ!! Πέντε,εξι, εφτά , μπαμ, εννιά, δέκα, έντεκα, μπαμ, δεκατρία μπαμ κλπ… καλή διασκέδαση!!!

Ιούλιος 12, 2016
0

Μπήκα με πολύ χαρά να διαβάσω αυτήν την ανάρτηση καθώς έχουμε μεγάλο θέμα με το αυτοκίνητο! Από όταν ήρθε ο μαχαραγιός στην ζωή μας δεν πάμε πουθενά άνω των 2-2,5 ωρών καθώς δεν κάθεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Από αυτά που προτείνεις παίζουμε αυτό με τις λέξεις που ξεκινούν με συγκεκριμένο γράμμα (αν και δεν ακολουθεί ο μικρός καθώς δεν είναι ουτε 3 ακόμη) καθώς και αυτό που ψάχνουμε χρώμα αυτοκινήτου (εμπνευσμένο από ενα επεισόδιο της Πέππα-και ναι συμμετέχει και ο μαχαραγιός σε αυτό). Θα δοκιμάσω και τα άλλα που προτείνεις! Βέβαια αυτό που κερδίζει μακράν είναι να έχουμε παιδικά τραγουδάκια στο cd (με μεγάλη προτίμηση στον Τεμπέλη Δράκο) και να τραγουδάμε κάνοντας αστείες τις φωνές μας!

Ιούλιος 12, 2016
0

Τι όμορφες ιδεες..!!! Ένα παιχνίδι που ενθουσιάζει πολύ είναι το «βρες το τραγούδι».. κάποιος μουρμουρά ή σφυρίζει κάποιο γνωστό σε όλους τραγούδι κ οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν ποιο είναι.. ένα ακόμα είναι το γνωστό «ναι ή όχι».. ο ένας παίρνει μία mini συνέντευξη και ο άλλος θα πρέπει να απαντά χωρίς να χρησιμοποιεί τις λέξεις «ναι, όχι».. είναι φοβερό.. έχει πλάκα όταν προσπαθεί ο άλλος να βρει να πει κάτι διαφορετικό αντί για ναι ή οχι.. εμεις δεν τα έχουμε παίξει ακόμα, γιατί είμαστε μόλις 6 μηνών, αλλά σα νηπιαγωγος σας τα εγγυωμαι..

Ιούλιος 12, 2016
0

Λατρεύω αυτές τις ταξιδιάρικες αναρτήσεις!!!
Λοιπόν, εμείς εκτός από το ονομα ζώο πράγμα, βρες λέξεις από και τα χρωματιστά αυτοκίνητα, βρίσκουμε ίδιες μάρκες αυτοκινήτων, παίζουμε μαγνητικά επιτραπέζια (πρόσφατα πήραμε και ένα μαγνητικό και πολύ οικονομικό σκάκι από το Μουστάκα και τους έμαθα σιγά σιγά), βάζουμε μουσική, τραγουδάμε και κάνουμε χορευτικά στο κάθισμα. Επίσης το φαγητό μας κρατάει αρκετά απασχολημένους:))) χα χα χα
Άντε με το καλό να εκδώσετε τα παραμύθια σας εύχομαι:)

[…] Θυμηθείτε τα 5 καλύτερα παιχνίδια για το αυτοκίνητο ! […]

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading Posts...

Read previous post:
Λικέρ φράουλας μόνο με τρια υλικά!!!

Λικέρ φράουλας  Σήμερα δοκίμασα το πιο ωραίο λικέρ φράουλας που έχω πιεί στη ζωή μου! Αυτή η ανάρτηση δεν ήταν...

Close