Loading Posts...

Θέλω μόνο να χαμογελάς !

Θέλω μόνο να χαμογελάς Ζωή μου

Θυμάμαι ότι ο Γιώργος έβγαλε πρώτος το πρώτο του δοντάκι όταν ήταν 6 μηνών. Οι μήνες πέρναγαν και κανένα δοντάκι δεν έβγαινε στο στόμα σου Ζωή μου. Πέρασαν 3 ολόκληροι μήνες μέχρι να σκάσει το πρώτο και εγώ είχα αγχωθεί ότι δεν θα βγάλεις ποτέ δόντια! Μα πόσο άγχος χωρίς λόγο είχα και έχω, το γνωρίζω καλά πια!

Και τι χαρά όταν επιτέλους αυτό βγήκε! Τι χαρά λες και στο σπίτι μας είχαμε γιορτή δοντιού. Πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά σου, τον παππού σου, τη νονά σου και όλους όσους μας αγαπάνε για να τους πω τα νέα. Μόνο που εσύ δεν χαιρόσουν και πολύ Ζωή μου. Σε ταλαιπωρούσε αυτό το δοντάκι και όλα όσα είχαν πάρει σειρά για να βγουν. Αλλά και αυτή τη φάση τη ξεπεράσαμε με σχετική ευκολία, όπως και όλα μέχρι τώρα!

Το φαφουτικό σου χαμόγελο, μου άνοιγε την καρδιά μου και δεν κατάλαβα πότε το στόμα σου γέμισε δοντάκια. Λευκά, γυαλιστερά δοντάκια έτοιμα να δαγκώσουν ότι παιχνίδι έβρισκες μπροστά σου, γιατί το φαγητό με το ζόρι το έτρωγες από πάντα…

 

Στην αρχή δεν σε πίστεψα, μαμά μου κουνιέται το δόντι είπες δεν μπορώ να φαω. Και νόμιζα ότι ήταν μια δικαιολογία ακόμα για να μην φας το φαγητό σου. Εσύ τότε θύμωσες και μου άρπαξες το χέρι και το έβαλες μέσα στο στόμα σου. Ορίστε είπες δες και μόνη σου, εγώ ποτέ δεν σου λέω ψέματα. Και ήταν αλήθεια…

Το μικρό σου λευκό γυαλιστερό δοντάκι κουνιέται! Μα είναι τόσο νωρίς να το αποχωριστούμε. Εσύ φοβάσαι τόσο πολύ και εγώ η δειλή έχω αναλάβει να σε καθησυχάσω. Πιστεύω σ έχω ηρεμήσει λίγο αλλά εμένα ποιος θα με ηρεμήσει; Και ξέρεις δεν αγχώνομαι για το δοντάκι που θα χάσεις, γιατί στη θέση του άλλο πιο δυνατό θα βγει! Αγχώνομαι που μεγαλώνεις και αφήνεις πίσω σου κάθε τι βρεφικό και γίνεσαι μεγάλο παιδάκι πια.

Θέλω μόνο να χαμογελάς Ζωή μου και ας μην έχεις πια όλα σου τα δοντάκια. Και ας έχεις φαφούτικο γέλιο, θέλω μόνο να χαμογελάς!

-Μαμά τι είναι φαφούτικο γέλιο; με ρώτησες χθες

Αυτό το γέλιο που ανυπομονώ να δω στο πρόσωπό σου, σου είπα. Το γέλιο που μπορεί να του λείπουν δοντάκια αλλά είναι γέλιο που βγαίνει μέσα από την καρδιά σου.

Θέλω μόνο να χαμογελάς Ζωή μου και να μεγαλώνεις γερή και να είσαι τυχερή και ας φύγουν όλα τα δόντια. Θέλω μόνο να χαμογελάς και να μεγαλώνεις με αγάπη.

Έχει γίνει ολόκληρη κοπέλα πια και τι κοπέλα! Μια κοπέλα που σύντομα θα έχει το πιο όμορφο φαφούτικο χαμόγελο του κόσμου!

 

Αυτή την ανάρτηση στη χρώσταγα καιρό τώρα, όταν είχα γράψει για τον Γιώργο που έγινε πρωταγωνιστής ενώ για εσένα όχι. Αυτές οι αναρτήσεις είναι το φυλαχτό μου για εσένα και τον αδέρφο σου. Να θυμάστε όσο μεγαλώνετε ότι η μαμά σας λατρεύει με όλη τη δύναμη της ψυχής της!

 

παιχνιδάκι

 

Show 5 comments

Αύγουστος 9, 2016
0

Τι υπέροχη ανάρτηση… Να τα χαίρεστε τα μπουμπουκάκια σας και να τα καμαρώνετε!

Αύγουστος 9, 2016
0

Μαρία μου να τα χαιρόμαστε όλοι μας τα παιδάκια μας! Να μεγαλώνουν με υγεία, γέλιο και αγάπη και τίποτα άλλο! Σ ευχαριστώ πάρα πολύ

Αύγουστος 9, 2016
0

Τρυφερή ανάρτηση και όμορφη πολύ!..
Πόσο τυχερή είσαι που έχεις και μια κόρη.. πόσο τυχερή!!

Αύγουστος 9, 2016
0

Γιούλη μου με κατασυγκίνησες!!! Τι όμορφη και γεμάτη αγάπη ανάρτηση έγραψες για το κοριτσάκι σου! Να είναι πάντα χαμογελαστή και ευτυχισμένη! Το ίδιο και ο αδερφός της! Να τα χαίρεσαι τα υπέροχα παιδάκια σου και να σταματήσεις να αγχώνεσαι που μεγαλώνουν και αφήνουν πίσω κάθε τι βρεφικό! Αυτό είναι το μεγαλείο της ζωής… (να μου τα θυμίσεις αυτά που σου λέω όταν έρθει η ώρα!)

Αύγουστος 9, 2016
0

Εντάξει…. Καταπληκτική! τις λατρεύω τέτοιες αναρτήσεις! Αληθινές, μέσα από την καρδιά σου!
Αναμένω φωτογραφία με το φαφούτικο χαμόγελο!!!!

Leave a Comment

Loading Posts...
Read previous post:
Παιδί και σκύλος, 7 κανόνες για μια αρμονική συνύπαρξη!

Παιδί και σκύλος Σήμερα θα ξεκινήσω με μια ιστορία που μου έγινε μάθημα ζωής! Ήμουν περίπου 10 χρονών και είχαμε...

Close