Site icon paixnidaki.com

10 παιχνίδια για να περάσετε όμορφα ακόμα και με ίωση

10 παιχνίδια για να περάσετε όμορφα ακόμα και με ίωση

Αρρώστησε το μικράκι σας και θα περάσετε τη μέρα (ή τις μέρες) μέσα στο σπίτι, κανένα πρόβλημα! Μπορείτε ακόμα και με ίωση να φτιάξετε λίγο το κέφι του παιδιού και να κάνετε την άχαρη αυτή περίοδο να μοιάζει μαγική!

Χαρίστε μας ένα like



Πάμε να σας δείξω 10 παιχνίδια που μπορείτε να παίζετε μέσα στο σπίτι όταν τα μικρά είναι άρρωστα και όχι μόνο!

1ο παιχνίδι

Φτιάξτε μια σκηνή μέσα στο σαλόνι σας με κουβέρτες και παπλώματα. Στηρίξτε τη ανάμεσα στις καρέκλες, γεμίστε την με μαξιλάρια και μπείτε μέσα με τα αγαπημένα του παιχνίδια.

2ο παιχνίδι

Πάρτε κούκλες και αυτοκινητάκια και φτιάξτε το δικό σας νοσοκομείο παιχνιδιών. Τα αυτοκινητάκια – ασθενοφόρα θα μεταφέρουν τις κούκλες με ασφάλεια από το σπίτι στο νοσοκομείο. Το παιδί θα γίνει γιατρός, θα βάλει τις κουκλίτσες σε κρεβατάκια και θα τις περιποιηθεί μέχρι να γίνουν εντελώς καλά!

3ο παιχνίδι

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερω την αγαπημένη σας ανάρτηση και μια απο τις πιο πολυδιαβασμένες «Παιχνίδια με τα σχήματα και τα συναισθήματα», διαβάστε εδώ. Μπορείτε να εκτυπώσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο υλικό και να παίξετε με τα παιδιά σας ένα όμορφο παιχνίδι μέσα στο το σπίτι.

4ο παιχνίδι

Βάλτε το παιδί να φορέσει ένα ρούχο σας και αυτόματα να γίνει η μαμά ή ο μπαμπάς στο σπίτι, τι θα σας πει και τι θα σας βάλει να κάνετε; Εναλλακτικά μπορεί να φορέσει και αποκριάτικη στολή, θα το χαρεί αυτό το παιχνίδι πολύ!



5ο παιχνίδι

Πάρτε το αγαπημένο του παραμύθι και διαβάστε το με διαφορετικές φωνές. Μπορείτε να το διαβάσετε δυνατά ή σιγά, γελώντας ή ψιθυρίζοντας. Στο τέλος θα ξεκαρδιστείτε στο γέλιο!

6ο παιχνίδι

Φτιάξτε ένα θέατρο σκιών , δείτε εδώ πως θα το φτιάξετε εύκολα, κλείστε τα φώτα και παίξτε δημιουργικά!

7ο παιχνίδι

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, τα δικά μου παιδιά τρελαίνονται από χαρά! Μαθαίνουν να μετράνε με το ζάρια, να χειρίζονται χρήματα και να παίζουν ομαδικά.

8ο παιχνίδι

Φτιάξτε ένα ή και περισσότερα από τα 100 χειροποίητα παιχνίδια, σας τα είχα δείξει εδώ,  που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα με ελάχιστα ή σχεδόν καθόλου χρήματα.

9ο παιχνίδι

Φτιάξτε το Τέρας των αριθμών, που σας είχα δείξει εδώ, και παίξτε δημιουργικά με το παιδάκι σας!

10 παιχνίδι

Αρνείται να κάνει μπάνιο; Κανένα πρόβλημα! Απλώς βάλτε τα μέσα στην μπανιέρα με δακτυλομπογιές ή λίγο από τον αφρό ξυρίσματος του μπαμπά ανακατεμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής και αφήστε να ζωγραφίσουν πάνω στα πλακάκια του μπάνιου. Απαραίτητη προυπόθεση είναι μετά να πλύνουν τα πλακάκια και τους εαυτούς τους φυσικά με χλιαρό νεράκι!

 

Εύχομαι η ιωσούλα να κρατήσει λίγο και να μην ταλαιπωρηθεί το μικράκι σας και εσείς! Περαστικά σ όλα τα άρρωστα παιδάκια, να γίνουν γρήγορα καλά!

 



 

10 παιχνίδια για να περάσετε όμορφα ακόμα και με ίωση

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version