Site icon paixnidaki.com

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης | 13η εβδομάδα και κάτι άλλαξε

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης | 13η εβδομάδα και κάτι άλλαξε

13η εβδομάδα λοιπόν και το μωρό κερασάκι μου είναι ήδη ένα όμορφο λεμονάκι, κάποιοι λένε και ροδάκινο αλλά το θέμα είναι ότι μοιάζει όλο και περισσότερο με ανθρωπάκι. Τα δάχτυλά του και τα νυχάκια του σχηματίστηκαν ενώ αυτές τις μέρες δημιουργούνται ακόμα και τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Χάρισε μας ένα like

Το κερασάκι έχει λόξυγκα συνέχεια αλλά όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου, απλά το διάφραγμα προετοιμάζει το αναπνευστικό του σύστημα για το έργο της αναπνοής. Αυτή την εβδομάδα σχηματίζονται και οι φωνητικές του χορδές.

Εάν είναι κοριτσάκι οι ωοθήκες της φιλοξενούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ωάρια! Ενώ εάν είναι αγοράκι οι όρχεις του έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Ακόμα όμως είναι πολύ νωρίς για να τα δούμε όλα αυτά σε έναν υπέρηχο. Και να σας πω την αλήθεια σκέφτομαι αυτή τη φορά να ζητήσω να μη μάθω το φύλλο του μωρού. Δεν ξέρω αν θα το αντέξω γιατί είμαι πάρα πολύ πολύ ανυπόμονη γενικότερα αλλά θα ήθελα να είναι έκπληξη. Και αυτό σας το γράφω τώρα που βρίσκομαι στην 13η εβδομάδα και 1 μέρα…

Εδώ και λίγες μέρες αισθάνομαι λίγο καλύτερα. Η υπνηλία έχει σχεδόν υποχωρήσει,  υπάρχει ακόμα αλλά δεν είμαι όπως ήμουν. Οι πολλές ζαλάδες και αναγούλες έχουν επίσης υποχωρήσει, υπάρχουν και αυτές κυρίως τα πρωινά αλλά είναι λιγότερο ενοχλητικές. Λέτε απλά να τα συνήθισα ολα αυτά;

Κάποιοι λίγοι μου είπαν ότι λάμπω, δεν ξέρω αν λάμπω αυτό που ξέρω όμως είναι ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ειδικά όταν διάβασα στην εφαρμογή μου ότι μειώθηκε ο κίνδυνος αποβολής αυτή την εβδομάδα, σχεδόν ανακουφίστηκα.

Τα παιδιά δείχνουν την αγάπη τους κάθε μέρα όλο και περισσότερο με αποκορύφωμα τη Ζωή που κάθε βράδυ θέλει να λέει και αυτή καληνύχτα κερασάκι μας. Ο Γιώργος δεν είναι τόσο εκδηλωτικός αλλά αν κάνω κανένα αχ βαχ σε ανύποπτο χρόνο (τύπου πιάστηκε η μέση μου) αμέσως με ρωτάει με αγωνία αν είμαι καλά!

Δεν ξέρω αν σας το έχω πει αλλά ανυπομονώ πάρα πολύ. Θέλω απεγνωσμένα να μυρίσω μωρουδίλα, που θα πάει, μόλις 188 μέρες για τη μεγάλη στιγμή!

Σας φιλώ γλυκά

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version