Site icon paixnidaki.com

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης | 16η εβδομάδα και το μωρό είναι ένα ντόνατς

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης | 16η εβδομάδα και το μωρό είναι ένα ντόνατς

Ο καιρός τρέχει τόσο πολύ γρήγορα, είμαι ήδη 16 εβδομάδων (και 2 ημερών) σήμερα και δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω! Νιώθω πιο καλά από ποτέ, είμαι ήρεμη, χαλαρή και σε μια κατάσταση γενικότερης ηρεμίας. Το μωράκι άρχισε να κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, τα πρώτα δειλά δειλά μικρά χτυπηματάκια τα έχω ήδη νιώσει και κάθε φορά ένα χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπό μου.

Χάρισε μας ένα like

Η εφαρμογή που έχω στο κινητό μ΄ενημέρωσε ήδη ότι το μωρό έχει το σχήμα ενός γκρέιπφουρτ, αλλά άλλοι μιλάνε για αβοκάντο και κάποιοι άλλοι για ντόνατς. Φυσικά διαλέγω το ντόνατς, όσοι με ξέρετε γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαι γλυκατζού, οπότε η επιλογή μου αυτή είναι μονόδρομος!

Έβγαλα και την πρώτη μου φωτογραφία κοιλιάς σ αυτή την εγκυμοσύνη. Αποφάσισα να μην αφήσω τα κόμπλεξ μου να με κυριεύσουν και να πω τα πάχη μου τα κάλη μου αδέρφια! Η αλήθεια είναι όμως ότι αποφάσισα να είμαι και λίγο πιο προσεκτική από εδώ και πέρα σ αυτά που τρώω, γιατί ήδη έχω πάρει 3 ολόκληρα κιλά! Μπορείτε να με καμαρώσετε και εσείς εδώ και να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο Instagram, γιατί είμαι λίγο πιο ενεργή εκεί!

Αυτά που μου έκαναν εντύπωση σ αυτή την εβδομάδα είναι ότι το μωράκι κερασάκι είναι σε θέση να κάνει ακόμα περισσότερες γκριμάτσες. Μπορεί να παίζει με τον ομφάλιο λώρο, τον οποίο είναι σε θέση να πιάνει κιόλας, πιπιλίζει το δάχτυλό του και ρίχνει κλωτσιές και μπουνιές στον αμνιακό σάκο. Τα μάτια του αποκτούν λίγες ακόμα λειτουργικότητες, όπως να τα στρέφει αριστερά και δεξιά, πάνω-κάτω και να αντιδρούν στο φως. Το δέρμα του μωρού είναι ακόμα διαφανές και μπορεί να ακούει τους θορύβους μέσα στο σώμα, όπως τον χτύπο της καρδιάς και τα γαστρικά υγρά, αλλά και ό,τι συμβαίνει έξω από αυτό όπως τη φωνή σας! Για αυτό το λόγο εδώ και λίγες μέρες φοράω και το μενταγιόν εγκυμοσύνης που έχει γίνει ο αχώριστος σύντροφος μου κάθε μέρα. Έγραψα για το μενταγιόν εγκυμοσύνης μου εδώ, μπείτε να διαβάσετε και εσείς!

Σας φιλώ γλυκά

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version