Site icon paixnidaki.com

20 δραστηριότητες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι

20 δραστηριότητες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι

20 δραστηριότητες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι

20 δραστηριότητες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι

Την Πέμπτη 23/06/2016 στον υπέροχο mom&kid friendly χώρο του Μy New baby στον 1ο όροφο του εμπορικού Avenue Mall Athens, πραγματοποιήθηκε ένα όμορφο και άκρως καλοκαιρινό event το οποίο στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία!!
Εκπροσωπώντας το Blog μου Παιχνιδάκι μοιραστήκαμε μαζί με τις μαμάδες Tips & Έξυπνες ιδέες για ένα υπέροχο καλοκαίρι με τα παιδάκια μας!

Μαζί με άλλες 3 αγαπημένες φίλες μαμαδοbloggers την Έφη Αργυροπούλου (workingmoms.gr), την Maria Liodou (www.mommyjammi.gr) και την Clio Georgiadi (www.neraideskaidrakoi.gr).

Το θέμα που ανέπτυξα ήταν 20 δραστηριότητες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι !

1.

Διαβάζουμε ένα παραμύθι στα παιδιά μας, διαλέγουμε ρόλους και παίζουμε με θεατρικό παιχνίδι το παραμύθι ξανά από την αρχή με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους. Δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε τους ρόλους κάθε φορά για να γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό.

2.

Παίρνουμε χαρτί του μέτρου και αφού ξαπλώσει το παιδί πάνω σχεδιάζουμε το περίγραμμά του. Του το δείχνουμε και το αφήνουμε να ζωγραφίσει τον εαυτό του όπως θέλει και μπορεί. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το ένα μας παιδί να ζωγραφίσει το άλλο όπως το φαντάζεται. Σας είχα μιλήσει για αυτό το εκπληκτικό παιχνιδι ξανά εδώ.

 

 

3.

Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε το περίγραμμα από τα πατουσάκια και τα χεράκια των παιδιών μας και αφήνουμε το παιδί να συμπληρώσει τη ζωγραφιά του. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δακτυλομπογιές αρκεί να γράφουν πάνω μη τοξικές. Εναλλακτικά μπορούμε να αφήσουμε το παιδί να κάνει ολόκληρη ζωγραφιά με τα χέρια ή τα πόδια του βουτηγμένα σε δακτυλομπογιές αρκεί να είμαστε κάπου εκεί κοντά (ιδανικά στο μπαλκόνι) και με το λάστιχο σε ετοιμότητα για να καθαρίσουμε…. τα πάντα! Σας υπόσχομαι όμως θα διασκεδάσετε όλοι μ αυτό το παιχνίδι μέσα στο σπίτι. Θυμηθείτε τι είχαμε φτιάξει με χεράκια και πατουσάκια εδώ.

4.

Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, φτιάχνουμε έυκολα και γρήγορα φαγητά και γλυκά. Τα αφήνουμε να παίξουν με τη ζύμη και να φτιάξουν τα πιο πρώτοτυπα μπισκότα. Μπορούν να στύψουν τους δικούς τους χυμούς, να πλύνουν και να καθαρίσουν φρουτα μαζί μας και να διακοσμήσουν τα πιάτα τους όπως θέλουν και μπορούν.

 

 

5.

Φτιάχνουμε μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά του σπιτού μας. Άδεια κουτιά δημητριακών μπορούν να μεταμορφωθούν σε μουσικά όργανα αν προσθέσουμε μέσα όσπρια ή ρύζι. Πλαστικά καλαμάκια μπορούν να γίνουν ένα όμορφο φλάουτο και μικρά πλαστικά κουτιά σε μαράκες. Μ αυτά το παιχνιδι μέσα στο σπίτι θα γίνετε όλοι μικροί μουσικοί! Οδηγίες για φλάουτο με καλάμι θα βρείτε εδώ.

6.

Με μια άδεια κούτα μπορούμε να κάνουμε απίθανα πράγματα. Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος της κούτας και με λίγη φαντασία τη μεταμορφώνουμε σε θέατρο σκιών. Δείτε αναλυτικά τα βήματα εδώ.

7.

Τι θα λέγατε το παιδί σας να γίνει παρουσιαστής ειδήσεων, να σας λέει καθημερινά τα νέα του σπιτιού ή να μαθαίνετε τα πάντα για τις δραστηριότητες τους; Αν τα θέλετε όλα αυτά φτιάξτε μια τηλεόραση απο κούτα. Πάρτε μια κούτα κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος, διακοσμήστε όπως σας αρέσει και τοποθετήστε την όπου θέλετε μέσα στο σπίτι. Το παιδί σας κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί θα αναλαμβάνει τον ρόλο του παρουσιαστή  και θα περνάτε τέλεια με μηδέν κόστος! Υπόσχομαι πολύ σύντομα αναλυτική ανάρτηση για αυτό το μοναδικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι!

 

8.

Ξεχάστε το κλασσικό παιχνίδι για φούσκες. Πάρτε μια μεγάλη λεκάνη ή ένα ταψί γεμίστε το νερό με υγρό σαπούνι και δώστε στο παιδί ότι κουζινικά θέλει. Θα βουτάει τα κουζινικά και θα παρατηρεί τις διαφορετικές φούσκες που θα βγαίνουν. Να το ξέρετε θα ενθουσιαστεί!!! Την ιδέα την πήρα από την επίσκεψη μας στο εκπλητκικό Παιδικό μουσείο Πλάκας!

 

9.

Φτιάχνουμε  ένα θέατρο με τα δικά μας παιδιά (από 2 και πάνω) ή και με  τους φίλους τους. Αυτή τη φορά δεν θα παίξουν μόνο με θεατρικό παιχνίδι το αγαπημένο τους παραμύθι, αλλά θα αναλάβουν κ άλλους ρόλους. Κάποιος θα φτιάξει τις προσκλήσεις, κάποιος θα αναλάβει τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία, θα μοιράσει τις προσκλήσεις και τελικά όταν έρθει ο κόσμος που θα έχετε καλέσει θα τους βάλει στη σωστή θέση. Το δικό μου αγαπημένο παιχνίδι μέσα στο σπίτι !

 

10.

Κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού μαζί να φαίνονται παιχνιδάκι, στρώνουμε τα κρεβάτια, βάζουμε σκούπα, πλένουμε φρούτα, αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων, διπλώνουμε τα ρούχα μας, τακτοποιούμε τις ντουλάπες μας, μαζεύουμε τα παιχνίδια μας, ξύνουμε όλες τις ξυλομπογιές μας. Δε μας νοιάζει το τέλειο αποτέλεσμα, μας ενδιαφέρει όμως πολύ τα παιδιά να συμμετέχουν με χαρά και να θέλουν να το ξανακάνουν.

11.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερω την αγαπημένη σας ανάρτηση και μια απο τις πιο πολυδιαβασμένες “Παιχνίδια με τα σχήματα και τα συναισθήματα”. Μπορείτε να εκτυπώσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο υλικό και να παίξετε με τα παιδιά σας ένα όμορφο παιχνίδι μέσα στο το σπίτι.

 

12.

Στρώνουμε πάνω σ ένα τραπέζι χαρτί του μέτρου σαν τραπεζομάντιλο, δακτυλομπογιές και τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού. Βάζουμε μέσα στις δακτυλομπογιές ένα παιχνίδι κάθε φορά και παρατηρούμε τι σχήμα έχει, τι μπορούμε να ζωγραφίσουμε μ αυτό, τι αποτυπώματα αφήνει, μπορούμε να γράψουμε το όνομα μας μ ένα παιχνίδι; Σε γενικές γραμμές πειραματιζόμαστε!!

 

13.

Φτιάχνουμε μια γωνιά μεταμφιέσης, αφήνουμε σ ένα μπαούλο παλιά ρούχα της μαμάς, του μπαμπά, αποκριάτικες στολές και αφήνουμε το παιδί να ντυθεί όπως και όποτε θέλει. Το αγαπημένο παιχνίδι μέσα στο σπίτι των παιδιών μου!

 

14.

Μπορούμε να μεταμορφώσουμε το μπαλκόνι μας σε έναν υπέροχο κήπο, όσο μικρό και αν είναι! Πηγαίνουμε με τα παιδιά μας σ ένα φυτώριο και αγοράζουμε τα λουλούδια που μας αρέσουν. Συμβουλευόμαστε μπροστά στα παιδιά τον ειδικό για το πως πρέπει να φροντίζουμε τα λουλούδια μας. Στο σπίτι μας τα φυτεύουμε σε γλάστρες που μπορεί να έχουμε ζωγραφίσει (πριν φυτέψουμε μέσα τα λουλουδάκια μας) και ο καθένας αναλαμβάνει το δικό του λουλούδι.

 

15.

Για μικρότερα (ή και μεγαλύτερα παιδάκια) κολλήστε το χαρτί του μέτρου στον τοίχο σας και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής! Εσείς δεν θα φοβάστε να λερωθεί ο τοίχος και αυτά θα είναι πολύ χαρούμενα γιατί επιτέλους κάνουν αυτό που τους αρέσει. Ιδανικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι για μικρά παιδάκια που μόλις ανακάλυψαν τη χαρά της ζωγραφικής!

 

16.

Χορέψτε μαζί με τα παιδιά σας το αγαπημένο σας τραγούδι, ανοίξτε δυνατά το ραδιοφώνο και μάθετε ένα χορευτικό για να το παρουσιάσετε στους φίλους σας. Μπορεί να είναι κάθε μέρα μια μικρή γιορτή μέσα στο σπίτι σας.

17.

Κάντε μια έκθεση ζωγραφικής με τις ζωγραφιές των παιδιών του τελευταίου μήνα για παράδειγμα ή μ ένα συγκεκριμένο θέμα. Εμείς είχαμε κάνει για τη γιορτή του πατέρα έκθεση αγάπης και τα παιδιά παρόλο που ήταν μέσα στο σπίτι πέρασαν καταπληκτικά!

 

18.

Παίξτε ένα παιχνίδι μνήμης που θα το φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά. Μοιράστε στα παιδιά κάρτες και αφήστε τα να ζωγραφίσουν έναν αριθμό, ένα γράμμα, ένα σχήμα, ένα σχέδιο, ότι θέλουν. Γυρίστε τις ανάποδα και ζητήστε τους να θυμηθούν τη σειρά.

19.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, τα δικά μου παιδιά τρελαίνονται από χαρά! Μαθαίνουν να μετράνε με το ζάρια, να χειρίζονται χρήματα και να παίζουν ομαδικά.

 

#paixnidaki #kids #twins #twinslife #mommyslife #blogger #momblogger #greekblogger #mylove #mylife #george #zoe #family #easter #playtogether #play #monopoly #playmonopoly #monopoly_junior

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης julie_bouza (@julie_bouza) στις

20.

Ετοιμάστε ένα πάρτι έκπληξη χωρίς λόγο και αφήστε τα παιδιά να τα αναλάβουν όλα. Φτιάξτε μια λίστα με τα φαγητά και τα γλυκά που θέλουν, καλέστε τους φίλους που θέλουν, παίξτε τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα θεματικό πάρτι που θα έχουν αποφασίσει τα ίδια τα παιδιά και να στολίσουν τα ίδια τον χώρο τους! Δεν μας νοιάζει το αποτέλεσμα αν θα ειναι τέλειο ή υπερπαραγωγή μας ενδιαφέρει να το φτιάξουν τα παιδιά μας όπως θέλουν και μπορούν και πιστέψτε με θα είναι το ωραιότερο πάρτι της ζωής σας! Το δικό μας πάρτι είχε θέμα το καλοκαίρι!

 

Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία να βρεθώ για πρώτη φορά σ έναν τόσο όμορφο χώρο και να έρθω σ επαφή μ όλους εσάς! Σας ευχαριστούμε πολύ που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και κάτι μου λέει σύντομα θα τα ξαναπούμε!!

 

«Απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version