Site icon paixnidaki.com

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης | 22η εβδομάδα και μια ενδοκρινολόγος

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης | 22η εβδομάδα και μια ενδοκρινολόγος

Αυτή την εβδομάδα επισκέφτηκα μια ενδοκρινολόγο και μου έκανε την καρδιά περιβόλι! Δίαιτα, διατροφή όπως θέλετε πείτε το αυτό πρέπει να κάνω! Παρόλο που σαν γιατρό την παραδέχτηκα πάρα πολύ, ομολογώ ότι έφυγα με μια μεγάλη στεναχώρια και αυτό γιατί παρόλο που ξέρω ότι πρέπει να προσέχω ιδιαίτερα τη διατροφή μου, δεν είμαι ακόμα εντελώς αποφασισμένη να αφήσω πίσω μου όλες μου τις “κακές” συνήθειες!

Το μωρό κερασάκι είναι περίπου 28 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 500 γραμμάρια. Οπτικά μοιάζει επιτέλους με ένα νεογέννητο σε μίνι μέγεθος ωστόσο, μένουν πολλά να γίνουν ακόμα προτού γεννηθεί. Η μήτρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ και η κοιλίτσα μου είναι πλέον γεγονός! Με ρωτάνε αν θέλω να καθήσω, αν θέλω να πιω νερό, αν χρειάζομαι γενικότερα κάτι και το απολαμβάνω!

Το μωρό κερασάκι είναι ήδη σε μέγεθος σαν ένα αγγούρι και οι κλωτσιές του δίνουν και παίρνουν! Κάποιες μέρες κλωτσάει σαν τρελό ενώ κάποιες άλλες οι κλωτσιές είναι αρκετά χαλαρές!

Ο εγκέφαλός του μπαίνει σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης και τα όργανά του γίνονται μέρα με τη μέρα πιο λειτουργικά. Ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου συνεχίζουν να γίνονται πιο διακριτά και τα χείλη έχουν πλέον σχηματιστεί πλήρως. Τα νύχια στα δάχτυλά του είναι πλήρως διαμορφωμένα και συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Τα μάτια έχουν σχηματιστεί, αλλά οι ίριδες δεν παρουσιάζουν κανένα χρωματισμό ακόμα. Τα πρώτα του δοντάκια επίσης αναπτύσσονται κάτω από τα ούλα του.

Τα συμπτώματα μου αυτή την εβδομάδα είναι οι καούρες (ακόμα) οι οποίες ενώ με ταλαιπωρούν κάποιες ώρες της μέρας, δεν μου κόβουν την όρεξη!

Σας φιλώ γλυκά!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version