Site icon paixnidaki.com

Τι γίνεται όταν τα μεγάλα αδερφάκια διαβάζουν παραμύθια στο μωρό;

Τώρα που γεννήθηκε το μωρό μας τα βράδια μας έχουν αλλάξει, καλά και οι μέρες μας, αλλά για τα βράδια θα σας μιλήσω. Για τα βράδια που τα μεγάλα του αδερφάκια μεταμορφώνονται σε δάσκαλοι και προσπαθούν να του μάθουν ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τις σελίδες παιδικών βιβλίων. Αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές και τις κρατάω μέσα μου σαν φυλαχτό και ελπίζω φωναχτά να κρατήσουν για πολύ πολύ καιρό ακόμα!

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Μια τέτοια στιγμή αποτύπωσα και πριν λίγες μέρες και την ανέβασα στο προφίλ μου στο Instagram εδώ.

 

 

Αυτό το βράδυ ο Γιώργος διάβαζε στο μωρό μας το βιβλίο “Η ιστορία του Αρκούδου” από τις εκδόσεις Ίκαρος

Συγγραφέας:Claire Freedman

Εικονογράφηση:Alison Friend

Στον Αρκούδο αρέσει πολύ να διαβάζει ιστορίες. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: το βιβλίο με τις ιστορίες το έχει διαβάσει τόσο πολλές φορές, που έχει αρχίσει να διαλύεται. Και μια μέρα ένα ξαφνικό φύσημα του αέρα πήρε τις σελίδες και τις σκόρπισε μακριά. Τότε, ο Αρκούδος το αποφάσισε. Θα έφτιαχνε τη δική του ιστορία! Αλλά όταν κάθεται να γράψει, στο μυαλό δεν του έρχεται η παραμικρή ιδέα. Θα χρειαστεί μάλλον λίγη βοήθεια…

Το παιδικό βιβλίο αυτό μας διηγείται μια τρυφερή ιστορία που εκφράζει την μεγάλη θέληση του πρωταγωνιστή μας να δημιουργήσει και όταν στο τέλος τα καταφέρνει μας κάνει να χαιρόμαστε με τη χαρά του και να ταυτιζόμαστε μαζί του, ταυτόχρονα περνάει γλυκά τις αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης.

 

Η Ζωή από την άλλη διάβασε το βιβλίο “Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο” από τις εκδόσεις Ίκαρος

Συγγραφέας: Helen Stephens

Εικονογράφηση: Helen Stephens

Τα λιοντάρια δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στο σχολείο. Αλλά το λιοντάρι της Έλλης δεν θέλει να μένει μόνο του. Την ακολουθεί στα κρυφά, και κατά λάθος βρίσκεται μαζί της στη σχολική εκδρομή στο μουσείο. Μπορεί η Έλλη να κρύψει το λιοντάρι από τη δασκάλα της;

Η ιστορία είναι ξεκαρδιστική και η εικονογράφηση του τόσο μα τόσο ταιριαστή. Το βιβλίο μας κράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος με τα μάτια καρφωμένα στις σελίδες και τα αυτιά να ακούν με προσοχή την “κυρία” Ζωή. Δεν έχουμε διαβάσει τα 2 προηγούμενα βιβλία της Helen Stephens που επίσης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος αλλά είναι σίγουρο ότι μετά από αυτό το βιβλίο θα τα αναζητήσουμε σίγουρα!

Και τώρα αφού σας μίλησα για τα βιβλία αυτά σας είπα τι έκανε το μωρό όλη αυτή την ώρα; Είχε ανοίξει τις ματάρες του και κοιτούσε πότε τον Γιώργο και πότε τη Ζωή και παρακολουθούσε καλά καλά.

Να θυμάστε ότι διαβάζοντας παραμύθια στα μωρά τα βοηθάμε αρχικά να χαλαρώσουν ακούγοντας τις φωνές των πιο αγαπημένων του προσώπων, παρατηρούν τις εικόνες και τα βοηθάμε να μιλήσουν πιο γρήγορα.

 

Σας φιλώ γλυκά

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version