Site icon paixnidaki.com

Η λίστα με τα αγαπημένα παιδικά βιβλία των παιδιών μου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου πάμε να σας  δείξω τα αγαπημένα παιδικά βιβλία των παιδιών μου.

Πριν σας μιλήσω για το κάθε ένα βιβλίο ξεχωριστά θα ήθελα να σας πω, ότι φυσικά έχουμε πάρα πολλά αγαπημένα, αλλά αυτά είναι όλες οι νέες κυκλοφορίες που έχουν βρεθεί στο σπίτι μας τον τελευταίο καιρό.

Λατρεύουμε να διαβάζουμε βιβλία, λατρεύουμε να χαζεύουμε την εικονογράφησή τους και ο πληθυντικός αυτή τη φορά δεν είναι ο πληθυντικός της μαμάς… λατρεύω και εγώ και τα παιδιά μου να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί. Γιατί τα παιδικά βιβλία διαβάζονται αγκαλιά και είναι ίσως η καλύτερη ώρα της μέρας.

Η σειρά είναι τυχαία, θα ήθελα να με πιστέψετε σ αυτό! Έτσι βρέθηκαν μπροστά μου όταν έγραφα το ποστ στο προφίλ μου στο Instagram όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η λίστα με τα 10 αγαπημένα παιδικά βιβλία των παιδιών μου!

Πάμε όμως να δούμε μαζί τη λίστα με τα αγαπημένα παιδικά βιβλία των παιδιών μου.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥



1. Η θάλασσα είδε

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Tom Percival

Μετάφραση : Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις Ίκαρος

Σας είχα μιλήσει για αυτό το υπέροχο, πραγματκά υπέροχο παιδικό βιβλίο ξανά! Απλά το αγαπώ, διαβάστε περισσότερα εδώ.

2. Ο Αρκούδος, το πιάνο, ο σκύλος και το βιολί

Πληροφορίες

Συγγραφέας : David Litchfield

Μετάφραση : Μαριάννα Ψύχαλου

Εκδόσεις Μικρή Σελήνη

Όταν ήρθε ο Γιώργος, ο μεγάλος μου γιος κρατώντας αυτό το βιβλίο αγκαλιά και φωνάζοντας ότι είναι το καλύτερο βιβλίο που έχει διαβάσει, πραγματικά απόρησα.. Βλέπετε με πρόλαβε πριν το διαβάσω. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γράψω σ αυτή την ανάρτηση 2 γραμμές και τέλος. Θα σας πω όμως ότι είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε παιδί και αν δεν εμπιστεύεστε εμένα είμαι σίγουρη ότι θα ακούσετε τον Γιώργο μου.

3. Ο μικρός πρίγκιπας

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Antoine de Saint Exupery

Μετάφραση : Παρασκευή Γεροκώστα

Εκδόσεις Διόπτρα

Οι εκδόσεις Διόπτρα κατάφεραν να μας μαγέψουν ξανά με τον μικρό πρίγκιπα. Ένα πρίγκιπα αγαπημένο χρόνια τώρα, ένα παιδικό βιβλίο που έχει διαβαστεί άπειρες φορές το έντυσαν αλλιώς, του φόρεσαν τα καλά του και μας το δίνουν να το λατρέψουμε αυτή τη φορά!

Δεν θα σας πω πολλά γιατί και για αυτό το βιβλίο φυσικά ετοιμάζω ανάρτηση θα σας πω μόνο ότι … «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές· μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει»

 

4. Ένα φως για τη νύχτα

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Marie Voigt

Μετάφραση- Απόδοση : Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις Ίκαρος

Σας είχα μιλήσει για αυτό το παιδικό βιβλίο ξανά. Αυτό που άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα είναι ότι το έχουμε διαβάσει άλλες 15 εκατομμύρια φορές και το λατρεύουμε περισσότερο! Διαβάστε εδώ (ξανά).

5. Κύριλλος Ταξιδεύοντας για ένα χαμόγελο

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Tim Hopgood

Μετάφραση:

Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο

Τις εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο, ντροπή μου, τις ανακάλυψα πρόσφατα. Ένα βιβλίο τους που να μη μου αρέσει δεν έχω διαβάσει ακόμα. Κάνουν μοναδική δουλειά εκεί στην Κρήτη που βρίσκεται το μαγικό τους εργαστήριο και μας γεμίζουν τα μάτια και το μυαλό μας με ομορφιές.

Περίληψη

Κανείς δεν χαίρεται όταν βλέπει τον Κύριλλο το σύννεφο. Όλοι τον κατηγορούν πως τους χαλάει τη μέρα. Θα καταφέρει ο Κύριλλος να κοιτάξει μια φορά κάτω στη γη και να αντικρίσει ένα χαμόγελο χαράς; Ακολουθήστε τον σε αυτή του την αναζήτηση…
Διαβάστε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο και θα γεμίσουν τα μάτια σας από όμορφες εικόνες και μηνύματα.
Διαβάστε επίσης και για αυτά τα εξαιρετικά βιβλία του ίδιο εκδοτικού οίκου εδώ.

6. Ταξίδι

Πληροφορίες

Δημιουργός: Becker Aaron

Εκδόσεις Φουρφούρη

Το Ταξίδι είναι ένα silent book, ένα εικονοβιβλίο χωρίς καθόλου κείμενο.  Είναι μια ωδή στην αστείρευτη παιδική φαντασία. Έχει τιμηθεί με Caldecott Honors το 2014, ενώ τόσο οι New York Times όσο και άλλες εφημερίδες έγραψαν διθυραμβικές κριτικές. Με το που το πιάνεις στα χέρια σου δεν θέλεις απλά να το αφήσεις

Το Ταξίδι είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας του Αμερικανού εικονογράφου Aaron Baker. Μετά το Ταξίδι, αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Φουρφούρι στις αρχές του 2019 το δεύτερο βιβλίο με τίτλο “Αναζήτηση”, ενώ στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και την “Επιστροφή” και με αυτόν τον τρόπο να κλείσει αυτή η τριλογία.

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια γεύση και εσείς.

7. Το μικρό μου κουβαράκι

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Μάρω Θεοδωράκη

Εικονογράφηση : Χρύσα Σπυρίδωνος

Εκδόσεις Μίνωας

Περίληψη

Η ζωή του μικρού Λεωνίδα αλλάζει όταν εμφανίζεται ένα πολύτιμο δώρο για εκείνον: μέσα σε ένα ασπρόμαυρο χαρτάκι αποκαλύπτεται ένα μικροσκοπικό κουβαράκι-αδερφάκι. Ο ρόλος του μεγάλου αδερφού τον βάζει σε διλήμματα. Θα είναι αγόρι ή κορίτσι;

Θα πρέπει να μοιράζεται το δωμάτιό του; Και η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά; Θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει;

 

Αν περιμένετε να γεννήσετε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Μια τρυφερή ιστορία για την πιο αγνή αγάπη, την αδελφική! Μ αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσετε το παιδάκι σας για έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους της ζωής του.

 

8. Ο Σιγανός… ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Ελένη Μπετεινάκη

Εικονογράφηση : Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Περίληψη

Σιγανός είναι το σκιάχτρο που ζει στο περιβόλι του κυρ-Γιάννη.

Σπάνια μιλάει… Μόνη του παρέα ο Ανέστης, ο σπουργίτης, κι ένα βιβλίο ποίησης που το διαβάζει συνεχώς.

Μια νύχτα αποφασίζει να φύγει μακριά.Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, μα πιο πολύ τη θάλασσα. Το περιβόλι αναστατώνεται στα ξαφνικά. Τα λαχανικά, τα φρούτα, οι καρποί κινδυνεύουν πια απ’ τον καθένα κι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πόσο πολύτιμη ήταν η δουλειά του Σιγανού…

Όλοι θα μπλεχτούν σε περιπέτειες και θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει! Άραγε ο Σιγανός θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του;Πώς σκέφτηκαν να δράσουν τα λαχανικά, τα φρούτα, οι καρποί;

 

Είναι ένα απίστευτα γλυκό και τρυφερό βιβλίο που μας υπενθυμίζει όσα λέμε όλο και πιο λίγο, και δεν είναι άλλα από τα ευχαριστώ, παρακαλώ και συγγνώμη! Μας μιλάει επίσης για τη μοναξιά, τα όνειρα και τις μεγάλες αξίες της ζωής, τη φιλία, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.

 

9. Ο μαγικός καθρέφτης

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Μαριαλένα Σπυροπούλου

Εικονογράφηση : Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Περίληψη

Σαν µέσα από έναν καθρέφτη πραγµατοποιείται η µαγική συνάντηση του µωρού µε τη µητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους µήνες έχει ανάγκη το βλέµµα της µητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσµο και κυρίως τον τρόπο που θα αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του σιγά σιγά. Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο του εσωτερικό ταξίδι, που ανοίγει τον δρόµο για όσα θα ακολουθήσουν.

Η ποίηση και το παραµύθι συναντούν την ψυχαναλυτική θεωρία σε ένα βιβλίο για αναγνώστες όλων των ηλικιών

 

Η σχέση του βρέφους με τη μητέρα παρομοιάζεται με έναν ζωντανό καθρέφτη. Μέσα από αυτή τη μοναδική σχέση το μωρό αντιλαμβάνεται αρχικά τον κόσμο. Μέσα από τα μάτια της μητέρας δημιουργεί την εικόνα του εαυτού του έως ότου αρχίσει να αυτονομείται και να δημιουργεί σχέσεις με άλλα πρόσωπα και αντικείμενα.

Αυτό το υπέροχο βιβλίο θα σας συγκινήσει! Προσωπικά το λάτρεψα!

10. Ο Φοίβος και η αδερφούλα του

Πληροφορίες

Συγγραφέας : Aline de Petigny

Εικονογράφηση :

Εκδόσεις Κεντικελένη

Για όλη τη σειρά του Φοίβου σας είχα μιλήσει ξανά εδώ. Μέσα από αυτές τις διασκεδαστικές ιστορίες – παραμύθια περιγράφονται όλα τα στάδια της παιδικής ανάπτυξης και με τη απλή γλώσσα που είναι γραμμένα καταφέρνουν κάθε παιδάκι μικρό και μεγάλο να ταυτιστεί με τον Φοίβο.

 

Και εδώ μπορείτε να δείτε το αρχικό ποστ στο προσωπικό μου προφίλ στο Instagram.

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version