Site icon paixnidaki.com

Αισθητηριακό παιχνίδι – Φτιάξαμε ένα ανοιξιάτικο μπουκάλι

Αισθητηριακό παιχνίδι

Αισθητηριακό παιχνίδι – Φτιάξαμε ένα ανοιξιάτικο μπουκάλι

Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε την άνοιξη σκέφτηκα να κάνουμε μερικές δραστηριότητες με τον Στέλιο και να σας τις παρουσιάσουμε.

Η σημερινή δραστηριότητα είναι ιδανική για βρεφάκια αλλά και για μεγαλύτερα παιδάκια φυσικά.

Πρόκειται για ένα αισθητηριακό παιχνίδι που ερεθίζει την αφή και την όραση, μαθαίνει στο παιδί για τη δράση και την αντίδραση αφού το παιδί κουνάει πάνω κάτω το μπουκάλι και όλα μετακινούνται μέσα στο νερό.

Η διαδικασία είναι πραγματικά πανεύκολη, ανέξοδη και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να απασχοληθούν για αρκετή ώρα παρατηρώντας το ανοιξιάτικο μπουκάλι.

Αν θέλετε να φτιάξετε και εσείς ένα αισθητηριακό παιχνίδι που κλείνει την άνοιξη θα χρειαστείτε:

  1. ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού
  2. νερό
  3. λουλούδια και φύλλα

Μερικές συμβουλές ακόμα

Αν φοβάστε μήπως το παιδάκι σας ανοίξει το μπουκάλι μπορείτε να το κολλήσετε με σιλικόνη. Βάλτε τη σιλικόνη μέσα στο καπάκι και βιδώστε καλά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μια κολλητική ταινία γύρω από το καπάκι.

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα αισθητηριακό μπουκάλι χωρίς λουλούδια και νερό μπορείτε να βάλετε μέσα όσπρια, ρύζι ή διάφορα πολύχρωμα μικροαντικείμενα που κάνουν θόρυβο.

Στολίστε το μπουκάλι σας με πολύχρωμες κορδελίτσες για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του παιδιού περισσότερο αλλά και για να μπορεί να το πιάσει αν είναι αρκετά μικράκι.

Σ’ αυτό το Video  θα δείτε πως “Κλείσαμε την άνοιξη σ’ ένα μπουκάλι ” και λίγο παιχνίδι!

Παρόλο που τέτοιου είδους παιχνίδια απευθύνονται κυρίως σε πολύ μικρά παιδάκια (κάτω των 12 μηνών), ο Στέλιος το παρατήρησε για αρκετή ώρα. Είδε τα λουλούδια και τα φυλλαράκια και επέμενε ότι είδε μέσα και ένα μυρμηγκάκι!

Εύχομαι να σας άρεσε το αισθητηριακό παιχνίδι μας!

Αν σας άρεσε αυτό και έχετε ένα πολύ μικρό παιδάκι ίσως σας ενδιαφέρει να δείτε και όλα τα βρώσιμα παιχνίδια μας

Να παίζετε και να περνάτε όμορφα!

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version