Site icon paixnidaki.com

Ανοίγουν τα σχολεία ξανά μέσα στον Μάιο

Ανοίγουν τα σχολεία ξανά μέσα στον Μάιο

Αύριο Τρίτη πρόκειται να μας ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της χώρας, μέσω διαγγέλματος μεταξύ άλλων και το άνοιγμα των σχολείων.

Πώς θα γίνει το άνοιγμα


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο φάσεις αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εντός του Μαΐου.

 11 Μαΐου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια.

25 Μαΐου τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Μετά από δυο εβδομάδες θα ανοίξουν τα Δημοτικά αλλά και τα νηπιαγωγεία.

Παράταση του σχολικού έτους


Η πορεία της πανδημίας θα ορίσει και το τέλος της σχολικής χρονιάς με αυτή να προσδιορίζεται στο τέλος Μαΐου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τέλος Ιουνίου για την πρωτοβάθμια.

Άλλωστε, σε χτεσινή της δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως η παράταση της σχολικής χρονιάς  «είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο» διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι «δεν θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου».

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα


Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Αν η άρση του μέτρου  δεν οδηγήσει σε εξάπλωση της covid-19 τότε θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Οι επιστήμονες θα μελετήσουν πολύ προσεκτικά την επίπτωση της επαναλειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων στην πορεία της πανδημίας και μόνο αν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Άλλωστε, όπως έχουν τονίσει ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μόνο αν η άρση ενός μέτρου δεν οδηγήσει σε εξάπλωση της covid-19 θα προχωράμε στο επόμενο στάδιο, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δούμε ένα μέτρο να επανέρχεται.

Τι θα γίνει μέσα στις τάξεις

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα είναι πολύ διαφορετική καθώς θα υπάρξουν κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, πιθανότατα θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σενάριο που άφησε ανοιχτό το Σαββατοκύριακο με δηλώσεις της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Στην ίδια κατεύθυνση «δείχνουν» και ομοσπονδίες εκπαιδευτικών όπως η ΟΛΜΕ.

Μένει να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει σε περίπτωση που γονείς επιλέξουν να μην στείλουν τα παιδιά τους σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, φοβούμενοι κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στο σπίτι τους.

Πάντως έχει συζητηθεί ήδη στην κυβέρνηση να υπάρξει ένας άγραφος κανόνας να μην υπάρξουν επιπτώσεις για τα παιδιά -του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου- αν αποφασίσουν να μην τα στείλουν στα σχολεία οι γονείς.

 

*Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του iefimerida.gr

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version