Site icon paixnidaki.com

Φθινοπωρινές κατασκευές | Ζωγραφίζουμε με φύλλα

Φθινοπωρινές κατασκευές | Ζωγραφίζουμε με φύλλα

 

Το νέο μας βιντεάκι μόλις ανέβηκε και το θέμα του δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το αγαπημένο μας φθινόπωρο που σήμερα (22/9) μπήκε και επίσημα!

Σ αυτό το βίντεο σας δείχνουμε 3 τρόπους να ζωγραφίσετε με φθινοπωρινά φύλλα.

#1ος τρόπος

Φτιάχνουμε τα πιο πρωτότυπα πινέλα και ζωγραφίζουμε με φύλλα

Χρειαζόμαστε ένα πλαστικό καλαμάκι, ένα λαστιχάκι, μερικά φύλλα και το πρωτότυπο πινέλο μας είναι έτοιμο. Από χρώματα χρησιμοποιήσαμε τέμπερες, τις οποίες και έβαλα μέσα σε ποτήρια για να βουτάνε τα παιδιά με μεγαλύτερη ευκολία τα πινέλα τους.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το πινέλο τους, αφού το μύρισαν ξεκίνησαν να παίζουν μ αυτό, να γαργαλάνε ο ένας τον άλλο, (ευτυχώς πριν ακόμα βάλουν τέμπερες πάνω) και γενικά τους άρεσε πολύ η όλη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής, ζωγράφισαν με πολλούς τρόπους, άπλωσαν τη μπογιά, πιτσίλισαν στο χαρτί και προσπάθησαν να γράψουν. Ήταν σίγουρα μια πρωτότυπη φθινοπωρινή ζωγραφική!

 

Περισσότερες φθινοπωρινές κατασκευές με φύλλα

Φθινοπωρινές κατασκευές με φύλλα

#2ος τρόπος

Κολάζ με φύλλα

 

Ξετρελαθήκαμε (και εγώ μαζί), ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ και δεν ήθελαν με τίποτα να σταματήσουν να κολλάνε τα φύλλα πάνω στο χαρτί τους.

Στην αρχή σχεδιάσαν με ξυλομπογιές ένα πρόσωπο και στη συνέχεια κόλλησαν φύλλα για μαλλιά, για χέρια, παπούτσια και ότι άλλο σκέφτηκαν. Η ώρα κυλούσε και τα μικρά συμπλήρωναν ξανά και ξανά το κολάζ τους.  Αυτόν τον τρόπο τον διασκεδάσαμε και οι 3 μας πάρα πολύ και είναι κάτι που θα ξανακάνουμε πολύ πολύ σύντομα!

 

#30ς τρόπος

Αποτύπωμα φύλλων

Το πλάνο ήταν να βουτήξουν τα χέρια τους στις δακτυλομπογιές, να χρωματίσει ο καθένας το φύλλο του και έπειτα να χρησιμοποιήσουν το φύλλο σαν σφραγίδα για να δούμε το αποτύπωμά του. Όταν όμως έχεις παιδιά τα πλάνα είναι για να αλλάζουν.. εντελώς…

Ο Γιώργος και η Ζωή παρόλο που έχουν ζωγραφίσει ξανά με δακτυλομπογιές, τρελαίνονται (εντελώς), αν δείτε στο βίντεο τις αντιδράσεις τους θα το διαπιστώσετε και εσείς. Βούτηξαν τα χέρια τους, ζωγράφισαν τα φύλλα τους  , είδαν το αποτύπωμα και …. ξεκίνησε ο πανικός!

Οι κομμένες σκηνές του “έργου” ήταν ότι πασάλειψαν τα χέρια τους, μέχρι περίπου τον αγκώνα ο Γιώργος και τον ώμο η Ζωή. Πασάλειψαν ολόκληρο το γραφείο τους, πασάλειψαν το μπάνιο, την κουρτίνα του μπάνιου κτλ κτλ κτλ… Το αποκορύφωμα ήταν ότι η Ζωή αποφάσισε να ζωγραφίσει και τα πλακάκια του μπάνιου μέχρι να την κάνω μπάνιο!

Αυτά σας τα γράφω γιατί όλα τα παιδιά κάπως έτσι λειτουργούν και όλοι εμείς οι μεγάλοι στεναχωριόμαστε και θέλουμε ένα σπίτι στην εντέλεια! Χθες η αλήθεια είναι ότι ήμουν υπερβολικά πολύ κουρασμένη και δεν είχα υπολογίσει τις “κομμένες σκηνές” που σας περιγράφω. Τα μικρά όμως ενθουσιάστηκαν, τα ματάκια τους έλαμψαν και αυτή τη μέρα που ζωγράφισαν φθινπωρινά φύλλα θα τη θυμούνται για πάντα!

 

 

Φθινοπωρινές κατασκευές | Ζωγραφίζουμε με φύλλα

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version