Site icon paixnidaki.com

Το Κέντρο της Γης

 Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στο Κέντρο της γης σ έναν καταπράσινο χώρο, 25 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας στο Ίλιον.

Ένας πανέμορφος χώρος, ένα κέντρο περιβαλλοντικής και κοινωνικής εκπαίδευσης που σέβεται τη φύση,εκπαιδεύει μικρούς μαθητές και τους γονείς τους και με την εθελοντικη του εργασία στηρίζει ιδρύματα!

 

Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε εμείς ήταν η κομποστοποίηση και μας το παρουσίασε η εκπληκτική ομάδα Be The Doers

Χωριστήκαμε σε ομάδες, συστηθήκαμε με παιχνίδια, και ξεκίνησε η γνωριμία μας με τον λαχανόκηπο. Από τα πρώτα λεπτά τα  παιδιά είχαν ήδη ενθουσιαστεί!

 

Και κάπου εκεί ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της κομποστοποίησης.

Τι είναι η κομποστοποίηση; Τι πετάμε; Πώς γίνεται ακριβώς;

Και όλα αυτά μέσα από παιχνίδι, για την ακρίβεια από πολύ παιχνίδι!

Παρατηρούσα τα παιδιά και όλα είχαν την ίδια χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Και ήταν απολύτως δικαιολογημένη αφού ήρθαν σ έπαφη με τη φύση, έπιασαν το χώμα, λερώθηκαν και έμαθαν τελικά ότι για να έχουμε πρέπει να προσέχουμε!

Τις Κυριακές το κέντρο της γης ανοίγει τις πόρτες του σε επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Ενώ πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολεία. Το καλύτερο σας το κρατάω για το τέλος, μπορείτε να κάνετε ακόμα και τα γενέθλια σας!

Τώρα που ο καιρός φτιάχνει σιγά σιγά κάντε και εσείς μια επίσκεψη εκεί και θα με θυμηθείτε! Αλλά και αν χαλάσει ξανά ο καιρός το κέντρο της γης  συμβουλεύει ελάτε με κατάλληλο ντύσιμο και οι ομπρέλες δικές μας!

πληροφορίες από τη σελίδα τους

Κάποιες Κυριακές, το φθινόπωρο και την άνοιξη στο Κέντρο της Γης γίνεται μια μεγάλη γιορτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Μαγειρέματα, παιχνίδια, μουσικές, ξεναγήσεις, εργαστήρια, επαφή με τη Γη, γνωριμία με μικρούς παραγωγούς, πάγκους βιολογικών λαχανικών, χαμόγελα και ανθρωπιά!
Το Food Lab ξεκινά από τις 10 το πρωί, με ελεύθερη συμμετοχή όσων εθελοντών επιθυμούν να έρθουν στην παρέα μας (simetexo@organizationearth.org), να μάθουν χρήσιμα μυστικά γύρω από το φαγητό, να γνωρίσουν το δεκάλογό μας και να μαγειρέψουν όλοι μαζί για τη  Συλλογική Κουζίνα.
Κάτω από τα δέντρα, από τις 11 μέχρι τις 2, διοργανώνονται παιχνίδια με διαφορετικό θέμα κάθε Κυριακή, για να διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι! Ο Κοσμάς με τον Γιώργο προσφέρουν από τους πάγκους τους φρέσκα λαχανικά και το Ραδίκι μας προκαλεί να δοκιμάσουμε άγρια χόρτα. 
Ελάτε να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε, να γίνουμε μια παρέα δίπλα στη φύση, να αποκτήσουμε καινούριες εμπειρίες, όμορφη διάθεση και πολλά χαμόγελα. Τολμήστε να απολαύσετε μια διαφορετική Κυριακή! Σας περιμένουμε!

Η σελίδα του Κέντρου της Γης για περισσότερες πληροφορίες

και η σελίδα στο facebook από τις εκπληκτικές Be The Doers

 Να μην ξεχάσω να σας πω ότι αν πατήσετε πάνω στις φωτογραφίες αυτές μεγαλωωώνουν για να τις δείτε καλύτερα και ότι τα παιδιά που φαίνονται έχω πάρει άδεια από τους γονείς τους, τα υπόλοιπα κρύβονται!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version