Site icon paixnidaki.com

Υπουργείο παιδείας – Τι θα γίνει τελικά με τα δίδακτρα & τα tablet

H Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με την πληρωμή των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς και προανήγγειλε ότι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις επί του θέματος.

Τι θα γίνει με τα δίδακτρα


Η υπουργός απάντησε ότι για τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και τις υπόλοιπες δομές και φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης όπως οι παιδικοί σταθμοί που επίσης είναι κλειστοί, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που συζητούνται αυτή τη στιγμή με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το κατά πόσο οι δομές αυτές εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης και τι θα γίνει με τα δίδακτρα.

Δεν θα χρεωθούν υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς


Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όποιες υπηρεσίες δεν προσφέρονται από το ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στους μαθητές, για τη χρονική περίοδο που έχει απαγορευθεί η λειτουργία τους, δεν θα χρεώνονται στους γονείς.

Θα μοιραστούν tablet σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα


Σχετικά με τα tablet η Υπουργός παιδείας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του «ΜΕΡΑ25» Σοφίας Σακοράφα αν προτίθεται το υπουργείο Παιδείας να δώσει στους μαθητές την οικονομική δυνατότητα tablet για να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία ανέφερε ότι  «Μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ έχει δοθεί σημαντικός τεχνολογικός εξοπλισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα. Έχουμε ήδη δρομολογήσει αιτήματα για ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ του εξοπλισμού αυτού. Και έχουμε ήδη λάβει σημαντικές δεσμεύσεις για δωρεές ιδιωτών και εταιρειών για άμεση ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κάθε προσφορά ενίσχυσης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη».

 Δείτε εδώ όλους τους δήμους που δίνουν δωρεάν tablet και internet

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version