Site icon paixnidaki.com

Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα λειτουργήσουν το Σάββατο 18 Μαΐου, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Ας δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά μας, μπορούμε να περιηγηθούμε στα μουσεία της Ελλάδας και να θαυμάσουμε τον αμέτρητο πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων τους. Το όφελος για τα παιδιά μας είναι τεράστιο αφού εφοδιάζονται με καινούρια γνώση ενώ παράλληλα ενισχύεται η κοινωνική και συναισθηματική τους εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

 

Τι είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων


Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Μοναδικές δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις


Τη 18η Μαΐου, μουσεία σε όλο τον κόσμο δεν ανοίγουν μόνο τις πόρτες τους δωρεάν στο κοινό, αλλά πραγματοποιούν και μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο λόγος, βέβαια, είναι το γεγονός ότι η μέρα έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η οποία κάθε χρόνο συνοδεύεται από θέματα σχετικά με τα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στο σύνολό της.

«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης»


Φέτος, το θέμα που επιλέχτηκε είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», έτσι ώστε να υπογραμμιστεί τόσο η λειτουργία των μουσείων ως σημεία διασταύρωσης διαφορετικών λαών και πολιτισμών, όσο και η προσπάθειά τους να ακολουθούν την εποχή μας και να πραγματοποιούν καινοτομίες και συγχρόνως να προστατεύουν και να σέβονται την παράδοση και την κληρονομιά.

Για αυτή τη χρονιά το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε να τιμήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει φροντίσει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας. Από την άλλη, στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική θα πραγματοποιηθούν πολλά δρώμενα, που θα ικανοποιήσουν κάθε είδους μουσειόφιλο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων εδώ.

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version