Site icon paixnidaki.com

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ενδέχεται να ανοίξουν

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σήμερα την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων αλλά και το άνοιγμα των σχολείων μας, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα

Οι μαθητές της Γ” Λυκείου

θα πάνε σχολείο ξανά στις 11 Μαΐου.

Η Α” και η Β’ Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο

Θα επιστρέψουν 1 εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 18 Μαΐου

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

θα μείνουν κλειστά και ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του της χώρας μας.

 

«Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια. Θα το ξαναπώ: Η έξοδός μας από την καραντίνα θα γίνεται βήμα – βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής»

ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το διάγγελμα του προς τους Έλληνες πολίτες.

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας θα είναι να την εντοπίζουμε γρήγορα, ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια. Το σχέδιο μας για το επόμενο δίμηνο είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο. Είναι όμως αυτό που δηλώνει η λέξη: Σχέδιο. Άρα, θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών. Και μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του».

 

Περισσότερες πληροφορίες για το άνοιγμα των σχολείων θα μάθουμε αύριο

Κοινή συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσουν αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στην σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών δομών . Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, παρόντος και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version