Site icon paixnidaki.com

DIY | Φτιάξτε το δικό σας Advent Calendar !

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την Παραμονή Χριστουγέννων είναι το ήμισυ της διασκέδασης στις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Τότε που μετράμε αντίστροφα για την ημέρα που θα ξυπνήσουν μικροί/ές και μεγάλοι/ες ανυπομονώντας να ανοίξουν τις γιορτινές τους εκπλήξεις.

Σε αυτό το άρθρο σας προτείνω να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς Advent Calendar , το οποίο θα μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε κάθε χρόνο, εύκολα, οικονομικά, δημιουργικά. Θα εκπλαγείτε με το πόσο δημιουργικοί μπορείτε να γίνετε όσο το φτιάχνετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Οδηγίες για την κατασκευή του Advent Calendar:

Το ξύλο που χρησιμοποίησα στη συγκεκριμένη κατασκευή, το ζήτησα από το ξυλουργείο της περιοχής μου. Ζήτησα αν τους περισσεύει ένα κομμάτι καπλαμά στις διαστάσεις που ήθελα και ήταν πολλοί ευγενικοί που μου το χάρισαν, δε χρειάστηκε να το πληρώσω. Επομένως, καταλαβαίνετε ότι είναι ένα φθηνό υλικό. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχετε κάποιο κομμάτι ξύλου στο σπίτι, δοκιμάστε να κάνετε μία βόλτα στο ξυλουργείο της γειτονιάς σας!

Αρχικά, σχεδιάστε ένα μεγάλο τρίγωνο με μολύβι επάνω στην επιφάνεια, τόσο ώστε να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του ξύλου. Κάτω από το τρίγωνο σχεδιάστε ένα μικρό τετράγωνο που θα είναι ο κορμός του δέντρου όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Γύρω από το τρίγωνο κολλήστε χαρτοταινία και αρχίστε το βάψιμο. Έπειτα, όταν βγάλετε τη χαρτοταινία θα είναι έχετε ένα δέντρο με ίσιες γραμμούλες. Ίσως χρειαστεί παραπάνω από μία στρώση για να υπάρξει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Έπειτα, τοποθετείστε διάσπαρτα τις πινέζες. Θέλουμε να είναι 25 στο σύνολο, όσο και οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Πάνω από τις πινέζες γράφουμε επίσης διάσπαρτα τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 25 με τον ανεξίτηλο.

Τώρα έρχεται το ωραίο μέρος! Από τη 1 Δεκεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου τοποθετείτε από ένα στολιδάκι ανάλογα με τη μέρα. Π.χ. στη 1 Δεκεμβρίου, τοποθετείτε ένα στολίδι στην πινέζα με τον αριθμό 1, στις 2 Δεκεμβρίου στην πινέζα με τον αριθμό 2 κ.ο.κ. Στις 25 Δεκεμβρίου το Advent Calendar σας θα είναι έτοιμο!

Νιώστε ελεύθεροι/ες να κάνετε οποιαδήποτε καλλιτεχνική παρέμβαση στην ιδέα που σας προτείνω. Μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια των μικρών σας φίλων! Καλές κατασκευές!

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version