Site icon paixnidaki.com

DIY – Φτιάχνουμε φουσκωτή μπογιά με μόνο δύο υλικά!

Οι μέρες μέσα στο σπίτι είναι σαν να μην περνούν και να έχουν σταματήσει τον χρόνο εδώ και πολύ καιρό… Μπορούμε ωστόσο, να κάνουμε λιγάκι πιο διασκεδαστική τη μέρα μας και μαζί με τα παιδιά να γίνουμε κι εμείς μικροί/ές και να πειραματιστούμε!

Για τη σημερινή μας συνταγή θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά. Τα περισσότερα μπάνια διαθέτουν έναν αφρό ξυρίσματος στο σπίτι. Πάρτε και μία λευκή κόλλα χειροτεχνίας, ένα μπολ και συνεχίστε να διαβάζετε:

Σε ένα μπολ θα ρίξετε ένα μέρος κόλλας και ένα μέρος αφρό ξυρίσματος. Αυτό σημαίνει ότι αν βάλετε ένα φλιτζάνι λευκή κόλλα (ανάλογα πόση ποσότητα διαθέτετε) θα βάλετε και ένα φλιτζάνι αφρό ξυρίσματος. Έχει σημασία η ποσότητα της κόλλας να είναι ίση με την ποσότητα του αφρού. Ανακατεύετε πολύ καλά.

Έπειτα, μοιράζετε το μείγμα της κόλλας & του αφρού σε μικρότερα μπολάκια και ρίχνετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε πολύ καλά.

Τα χρώματά σας είναι έτοιμα!

Εγώ εκτύπωσα ένα σχέδιο cupcake από το διαδίκτυο και το κόλλησα σε ένα κομμάτι ακουαρέλας. Με ένα πινέλο άρχισα να απλώνω τη μπογιά που έφτιαξα, η οποία έχει μορφή σαντιγύς!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως αυτή η συνταγή απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να κατανοήσουν ότι δε μπορούμε να βάλουμε στο στόμα μας τη συγκεκριμένη μπογιά!!!

Εκτυπώστε, λοιπόν, κι εσείς οποιοδήποτε σχέδιο επιθυμείτε, ή σχεδιάστε μόνοι/ες σας κάτι και ζωγραφίστε!

Και εδώ έρχεται το δύσκολο κομμάτι. Και λέω δύσκολο γιατί εγώ είμαι ανυπόμονη και η αναμονή θα είναι λίγο μεγάλη..!

Αφού ολοκληρώσετε το σχέδιο σας, αφήστε το σε ένα δροσερό μέρος για ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ. Ναι, καλά διαβάσατε! Επειδή και τα παιδιά θα είναι ανυπόμονα φροντίστε να το βάλετε να στεγνώσει σε ένα μέρος που δε θα έχουν άμεση πρόσβαση γιατί θα το ακουμπάνε αρκετά συχνά (όπως έκανα κι εγώ άλλωστε…)

Όταν στεγνώσει και το αγγίξετε θα έχει μία περίεργη φουσκωτή υφή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!!

Δοκιμάστε, δημιουργήστε, πειραματιστείτε !

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version