Site icon paixnidaki.com

DIY – Φτιάχνουμε βρώσιμη μπογιά για ζωγραφική

Πλέον που τα εμπορικά καταστήματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ίσως είναι λιγάκι δύσκολο να προμηθευτούμε υλικά για δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά μας. Γι’ αυτό, είναι μία καλή επιλογή να τα φτιάξουμε βρώσιμη μπογιά για ζωγραφική!

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να φτιάξετε τη δική σας μπογιά στο σπίτι, η οποία θα είναι βρώσιμη, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δαχτυλομπογιά (messy play) αλλά και με τη βοήθεια ενός πινέλου σε καμβά ή χοντρό χαρτόνι;

Λοιπόν, δε χρειάζεται να πάρετε μολύβι και χαρτί, χρειάζεστε μόνο 4 υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σας!

 

Υλικά για βρώσιμη μπογιά


Οδηγίες


Τα πράγματα είναι απλά! Ανακατέψτε τα 3 υλικά εκτός το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μπολ.

Έπειτα, χωρίστε το σε τρία ίσα μέρη και ρίξτε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αφού τα ανακατέψετε καλά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε βαζάκια ή σε αυτά τα πλαστικά ημιδιάφανα μπουκάλια γενικής χρήσεως που συνήθως αποθηκεύουμε τις σάλτσες. Είναι μία καλή επιλογή ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα η μπογιά πάνω στο χαρτί.

Νομίζω η ποσότητα που προτείνω είναι καλή για χρήση 2-3 φορές. Πριν κάθε χρήση ανακινήστε καλά. Δε χρειάζεται αποθήκευση σε ψυγείο.

Είναι μία πανεύκολη διαδικασία όπου μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά, χωρίς επικίνδυνα εργαλεία και πάνω απ’ όλα με βρώσιμα υλικά. Οι δικοί μου μικρές βοηθοί (2 & 3,5 ετών) συμμετείχαν πολύ ενεργά και ασχολήθηκαν για τουλάχιστον μία ώρα ετοιμάζοντας την μπογιά και ζωγραφίζοντας! Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

 

Καλή σας διασκέδαση!

Μη φοβάστε να πειραματιστείτε.

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version