Site icon paixnidaki.com

Δωρεάν online βιβλίο – «Η Ηρωίδα μου είσαι Εσύ»

Δωρεάν online βιβλίο

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης της Μόνιμης Δι-Υπηρεσιακής Επιτροπής, φορείς από όλο τον κόσμο, γονείς, φροντιστές και εκπαιδευτικοί από 104 χώρες συνεργάστηκαν, προκειμένου να προκύψει και να μοιραστεί ένα ερωτηματολόγιο σε 1,700 παιδιά όλων αυτών των χωρών, προκειμένου να αξιολογηθεί η ψυχική τους υγεία, καθώς και οι ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες κατά την εκδήλωση της πανδημίας του COVID-19.

Τα αποτελέσματα αυτού οδήγησαν σε μια σειρά θεμάτων που αξιοποιήθηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο: Ένα βιβλίο για παιδιά που ζουν σε χώρες που πλήττονται από τον COVID-19.

Το βιβλίο «Η Ηρωίδα μου είσαι Εσύ»

είναι γραμμένο για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του COVID-19.Το βιβλίο μπορεί να το διαβάσει ένα παιδί ή μια μικρή ομάδα παιδιών μαζί με έναν γονιό, έναν φροντιστή ή έναν/μία εκπαιδευτικό. Δεν προτείνεται να διαβάσουν το βιβλίο αυτό μόνα τους τα παιδιά χωρίς την υποστήριξη ενός γονιού, φροντιστή ή εκπαιδευτικού. Ο συμπληρωματικός οδηγός με τίτλο «Δράσεις για Ήρωες» (υπό έκδοση στο μέλλον) παρέχει υποστηρικτικό υλικό για την κάλυψη των θεμάτων που σχετίζονται με τον COVID-19, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, καθώς και συμπληρωματικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με βάση αυτό το βιβλίο.

Η Helen Patuck ανέλαβε τη συγγραφή της ιστορίας και την εικονογράφηση του βιβλίου.

Βρείτε το βιβλίο στα ελληνικά εδώ

Βρείτε το βιβλίο σε όλες τις γλώσσες που έχει μεταφραστεί εδώ

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version