Site icon paixnidaki.com

Έτσι θα μάθουν τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά!

Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να τρώνε τα παιδιά μας υγιεινά. Να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά και να ακολουθούν γενικότερα μια ισορροπημένη διατροφή.

Η λύση είναι μια και αυτή είναι το παιχνίδι, ναι καλά διαβάσατε, μόνο το παιχνίδι μπορεί να κάνει ακόμα και το δυσκολότερο παιδάκι να ανοίξει το στόμα του. Η αλήθεια είναι ότι αν μου πείτε τώρα ότι μέσα στην καθημερινότητα δεν προλαβαίνετε να παίξετε έχετε χίλια δίκια, μπορώ να σας καταλάβω γιατί και εγώ 3 παιδιά έχω και τρέχω να τα προλάβω όλα. Και αν μου πείτε επίσης ότι δεν ξέρετε τι να κάνετε και τι παιχνίδια να παίξετε σας έχω λύση. Θα σας στείλω στους ειδικούς!

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Όχι όχι μη φοβάστε δεν θα σας στείλω σε γιατρό αλλά σ ένα μουσείο, για την ακρίβεια σ ένα παιδικό μουσείο στο κέντρο της Αθήνας, που εκεί μέσα όταν μπαίνουν τα παιδιά δεν θέλουν να βγουν. Σας είχα γράψει για το Ελληνικό παιδικό μουσείο ξανά, διαβάστε εδώ. Σήμερα όμως θα σας μιλήσω για το νέο πρωτοποριακό έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» που δημιούργησε η ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο να  συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με την Υγιεινή Διατροφή με πρακτικούς και ευχάριστους τρόπους.

Το ΑΒητάρι της διατροφής είναι μια μικρογραφία ενός σούπερ μάρκετ. Μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Παιδικό Μουσείο αλλά και προσαρμοσμένο στις διαστάσεις ενός παιδιού μπορείτε να ψωνίσετε στα ψέμματα, ότι λαχταράει η καρδιά σας. Εκεί θα βρείτε φρούτα και λαχανικά, κρέατα και ψάρια, ρύζι και δημητριακά, γλυκά και άλλα πολλά πολλά ακόμα προϊόντα.

Το έκθεμα έχει σχεδιαστεί από διεπιστημονική ομάδα και ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες παιδαγωγικές και μουσειολογικές αρχές με την υπογραφή αξιοπιστίας των ανθρώπων της ΑΒ Βασιλόπουλος και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Τα παιδιά χωρίζονται σε πελάτες και υπαλλήλους και με την καθοδήγηση του προσωπικού του Μουσείου εκπαιδεύονται σ έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Και πώς γίνεται αυτό θα με ρωτήσετε τώρα, μα φυσικά με την πυραμίδα της διατροφής. Ας τα πάρουμε όμως αναλυτικά.

Στην αρχή καλούνται τα παιδιά να φτιάξουν τη λίστα τους και να γράψουν τι θα φάνε για μια ολόκληρη μέρα. Δεν τους λένε τι να ψωνίσουν φυσικά και τα αφήνουν να διαλέξουν αυτά που θέλουν. Στη συνέχεια τα παιδιά μπαίνουν μέσα στο σούπερ μάρκετ, βλέπουν τις τιμές στα ράφια, τις προσφορές και ξεκινάνε να γεμίζουν το καρότσι τους. Περνάνε μάλιστα και από το ταμείο και βάζουν και τα ψώνια τους σε σακούλες πολλών χρήσεων.

Στο τέλος όμως τους περιμένει μια έκπληξη, πρέπει να δουν την πυραμίδα της διατροφής και να βάλουν όλα όσα αγόρασαν σε κατηγορίες.

Εκεί λοιπόν κρύβεται το μεγάλο μυστικό και τα παιδιά συνειδητοποιούν τι τρώνε και πόσο υγιεινές συνήθειες έχουν ή όχι.

Γιατί εκεί στο παιδικό μουσείο σας το είπα από την αρχή είναι ειδικοί και μπορούν να πείσουν ακόμα και το πιο δύσκολο παιδάκι να αποκτήσει καλές συνήθειες με μια μόλις επίσκεψη. Και το παιχνίδι αυτό είναι τόσο όμορφο, βιωματικό και καλλιεργεί τόσες πολλές δεξιότητες στα παιδιά που εντυπωσιάζονται αμέσως και εκτός του ότι θέλουν να παίζουν και να ξαναπαίζουν, μαθαίνουν να τρώνε υγιεινά.

Και τελικά τους γίνεται βίωμα και μπορούν να το κάνουν μετά και σ ένα αληθινό σούπερ μάρκετ.

Και αν αναρωτιέστε τι γίνονται όλα αυτά τα πράγματα που έχουν βγάλει έξω από το μουσείο τα παιδιά, τότε θα σας πω ότι με μεγάλη τους χαρά γίνονται στο τέλος όλα προμηθευτές. Γεμίζουν τα ράφια του σούπερ μάρκετ και εκεί μπλέκονται με τους πελάτες αλλά και τους υπαλλήλους και μαθαίνουν εκτός από να τρώνε υγιεινά ότι πρέπει να φερόμαστε ευγενικά σε όλο τον κόσμο, να είμαστε χαμογελαστοί και έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί!


Εσείς που τώρα στεναχωριέστε γιατί μένετε μακριά και δεν μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό τον υπέροχο χώρο σας έχω τη λύση! Αν είστε εκπαιδευτικοί ζητήστε από το Παιδικό μουσείο να σας στείλει τη μουσειοσκευή και όλο αυτό να το κάνετε στην τάξη σας. Αν πάλι είστε γονιός μπορείτε να προτείνετε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας να πάρουν αυτή τη μουσειοσκευή. Με την πρώτη ευκαιρία όμως που θα έρθετε στην Αθήνα, βάλτε το Ελληνικό παιδικό μουσείο στο πρόγραμμά σας γιατί είναι ένα στολίδι στο κέντρο της Αθήνας που όλα τα παιδιά πρέπει να το επισκεφτούν.

Μη νομίζετε όμως ότι μετά το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» που δημιούργησε η ΑΒ Βασιλόπουλος, τελειώσαμε εκεί.

Τα παιδιά φόρεσαν μια κόκκινη ποδιά, έναν σκούφο μαγειρικής στα μαλλιά και έφτιαξαν το πιο νόστιμο ελιόψωμο με τα χεράκια τους. Με τη βοήθεια μιας κοπέλας που αγάπησα πολύ, ζύμωσαν και έψησαν ένα ελιόψωμο, μα τι ελιόψωμο! ‘Εφτιαξαν το πεντανόστιμο ελιόψωμο, γιατί ότι φτιάχνουν τα παιδικά χεράκια είναι πραγματικός θησαυρός!

Το Ελληνικό παιδικό μουσείο το αγαπώ πολύ η αλήθεια είναι χρόνια τώρα, αλλά και το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος το αγάπησα γιατί σ αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε πρόσφερε κάτι τόσο όμορφο και τόσο σημαντικό!

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη, το ίδιο και στα εκθέματα και στις ελεύθερες δραστηριότητες. Υπάρχουν ακόμη επιπλέον οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία φυσικά είναι προαιρετική η συμμετοχή, με ένα μικρό κόστος των 5€ για τα παιδιά και 2€ για τους ενήλικες.

Το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00), ενώ ειδικά για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Βάλτε το στο πρόγραμμά σας και δεν θα χάσετε!

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version