Site icon paixnidaki.com

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πλέον και στα Νηπιαγωγεία.

Οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας ότι διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση διευρύνεται πλέον και στα Νηπιαγωγεία.

Στόχος είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία. Επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα, έτσι ώστε να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της.Για το λόγο αυτό οι Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα διαμορφώνουν το πρόγραμμα για κάθε τμήμα. Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θα συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παιδαγωγική υποστήριξη του εγχειρήματος.

Πώς θα γίνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα Νηπιαγωγεία

Οι Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα διαμορφώνουν το πρόγραμμα για κάθε τμήμα.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θα συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παιδαγωγική υποστήριξη του εγχειρήματος.

Ο εκπαιδευτικός θα αποστέλλει το σύνδεσμο της προσωπικής του ψηφιακής τάξης στους γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην ψηφιακή τάξη του δασκάλου τους, πατώντας απλώς τον αντίστοιχο σύνδεσμο, χωρίς να απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Σχετικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Προσοχή → για λόγους ασφαλείας, συνιστάται το πρόγραμμα διδασκαλίας και οι σύνδεσμοι να μην κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να ανταλλάσσονται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή chat.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version