Site icon paixnidaki.com

Φαναράκια για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση

Σήμερα με τα παιδιά φτιάξαμε εύκολα φαναράκια για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση. Χρησιμοποιήσαμε άδεια γυάλινα βάζα από μαρμελάδα, τους ειδικούς μαρκαδόρους  για γυαλί και πορσελάνη που είχαμε χρησιμοποιήσει ξανά και στα δωράκια για τις νονές και τις δασκάλες μας , σύρμα και κορδέλες. Εμείς όλα τα υλικά τα είχαμε στο σπίτι μας, οπότε τα φαναράκια μας δεν μας κόστισαν τίποτα απολύτως! Αν δεν έχετε προμηθευτεί ακόμα τους μαρκαδόρους, κάντε όλα τα βήματα χωρίς τη ζωγραφική.

Τα βαζάκια μας πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά.

Τα παιδιά για ακόμη μια φορά ενθουσιάστηκαν στην ιδέα της κατασκευής, οπότε έπεσαν με τα μούτρα κυριολεκτικά στη δουλειά!

Ξεκίνησαν να κάνουν σχεδιάκια, όπως είχαν κάνει και στις κούπες αλλά τα συγκεκριμένα βαζάκια δεν μας βοήθησαν λόγω κατασκευής, οπότε τελικά τα χρωμάτισαν απλώς και έγραψαν τα ονόματά τους.

Τα αφήσαμε να στεγνώσουν για 15 λεπτά και έπειτα τα ψήσαμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 160οC. Μόλις κρύωσαν, μέσα στο φούρνο, τα πήρα και έβαλα το σύρμα γύρω από τα βαζάκια, έτσι ώστε να μπορούμε να το κρατάμε χωρίς να κινδυνεύει να πέσει και να σπάσει το γυάλινο φαναράκι μας.

Στολίσαμε με τις κορδέλες που διάλεξε το κάθε παιδί. Και μαντέψτε πόσο πρωτότυπα παιδιά έχω..

Το φαναράκι του Γιώργου στολίστηκε φυσικά σε  μπλε αποχρώσεις

Το φαναράκι της Ζωής στολίστηκε φυσικά σε ροζ αποχρώσεις, κορδέλες και δαντέλες!

και είμαστε πανέτοιμοι για να πάμε στον Επιτάφιο αλλά και την Ανάσταση με τα φαναράκια μας!!

Συμβουλή   Μην πετάτε τίποτα, κρατήστε όλες τις κορδέλες από τις συσκευασίες, τα άδεια γυάλινα βάζα από μαρμελάδες, τα κουτιά από παπούτσια, το εσωτερικό σκληρό χαρτόνι από ρολό υγείας και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μπορούμε να κάνουμε κατασκευές με ότι έχουμε στο σπίτι μας και μάλιστα να γίνουν υπέροχες!

Καλό Πάσχα , καλή Ανάσταση!!! Να περάσετε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Χτίστε αναμνήσεις για εσάς και τα παιδάκια σας.

Εύχομαι υγεία και αγάπη για όλους μας!

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version