Site icon paixnidaki.com

Ανακάλυψα 13 υπέροχα παραμύθια για μικρά παιδιά

Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα 13 πραγματικά υπέροχα παραμύθια για μικρά παιδιά.

Ο Φοίβος είναι ένα κουνελάκι που μαθαίνει στα παιδιά να μη φοβούνται, να μοιράζονται τα πράγματά τους με τους άλλους, να αγαπούν τα αδερφάκια τους. Μέσα από  αυτές τις διασκεδαστικές ιστορίες – παραμύθια περιγράφονται όλα τα στάδια της παιδικής ανάπτυξης και με τη απλή γλώσσα που είναι γραμμένα καταφέρνουν κάθε παιδάκι μικρό και μεγάλο να ταυτιστεί με τον Φοίβο.

Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική, τα χρώματα είναι ζωντανά και κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά και τη φαντασία των παιδιών.

Πληροφορίες για τα παραμύθια

Συγγραφείς: Aline de Petigny – Nina Flores – Sandrine Lampert
Εικονογράφος: Clara Suetens
Μετάφραση: Μαργαρίτα Κουλεντιανού
Εκδόσεις: Κεντικελένη
Πάμε να σας μιλήσω όμως αναλυτικά για το κάθε βιβλίο.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥



1.  Ο Φοίβος πηγαίνει στη θάλασσα

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Φοίβος περνάει τις διακοπές του στη θάλασσα. Σήμερα χτίζει ένα υπέροχο παλάτι στην άμμο και πρέπει να πάει να φέρει νερό για να γεμίσει το χαντάκι ολόγυρα. Πόσο διασκεδαστικό είναι να πηδάει στα κύματα, ξανά και ξανά! Μετά, ο Φοίβος θυμάται το παλάτι και γυρίζει, αλλά… που είναι το παλάτι; Και που είναι η μαμά και ο μπαμπάς; Ο Φοίβος βάζει τα κλάματα. Έχει χαθεί!

– Θέλω τη μαμά μου! φωνάζει.

Πώς θα την ξαναβρεί ανάμεσα σε τόσο κόσμο;

♥ Μια διασκεδαστική ιστορία για να μάθουν τα παιδιά τι να κάνουν αν δεν μπορούν να βρουν τους γονείς τους! Μέσα από το πάθημα του Φοίβου, μπορείτε να μιλήσετε στο παιδί σας και να το συμβουλέψετε τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που χαθεί στη θάλασσα. Θυμηθείτε να του πείτε ότι δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ μόνο του στη θάλασσα σαν τον Φοίβο το κουνελάκι.

 

2.  Ο Φοίβος και ο μικρός του αδερφός

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σήμερα το πρωί ο Φοίβος απέκτησε έναν μικρό αδερφό. Τον λένε Νικόλα.

-Τι ωραία θα περνάμε μαζί!

Σκέφτεται ο Φοίβος ενθουσιασμένος. Όμως ο Νικόλας είναι πολύ μικρός, και το μόνο που κάνει είναι να κοιμάται ή να κλαίει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο μπαμπάς και η μαμά περνάνε όλη τους την ώρα μαζί του! Ο Φοίβος είναι απογοητευμένος, αυτός ήθελε έναν μικρό αδερφό, όχι ένα μωρό! Βρίσκει λοιπόν μια ιδέα για να ξαναγυρίσει ο Νικόλας στο νοσοκομείο…

♥ Μια υπέροχη μικρή ιστορία για τον Φοίβο που απέκτησε έναν αδερφό. Μέσα από τα μάτια του Φοίβου μαθαίνουμε πώς αισθάνεται ένα μικρό παιδί στον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Αν γεννήσατε πρόσφατα ή περιμένετε να γεννήσετε αυτό το παραμύθι πρέπει να το αποκτήσετε! Ο Φοίβος κατάφερε στο τέλος της ιστορίας να αγαπήσει το αδερφάκι του, με καλή διάθεση και πολύ κουβέντα από τη μαμά και τον μπαμπά θα τα καταφέρει και το δικό σας παιδάκι.

 

3.  Ο Φοίβος και ο μπέιμπι – σίτερ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Απόψε, ο μπαμπάς κι η μαμά θα πάνε σε μια γιορτή. Ο Φοίβος θέλει να βάλει το καινούργιο του πουκάμισο και να πάει μαζί τους, αλλά είναι μια γιορτή για μεγάλους κούνελους, κι όχι για κουνελάκια. Η μαμά του εξηγεί ότι θα μείνει στο σπίτι, μαζί με τη μικρή του αδερφή, τη Μαιρούλα.

-Θα μείνουμε ολομόναχοι; ρωτάει ο Φοίβος με δάκρυα στα μάτια.

-Μα όχι. Θα έρθει να σας φυλάξει ο Σήφης. Είναι ένας μπέιμπι-σίτερ , λέει η μαμά.

Ο Σήφης; Ο Φοίβος δεν τον γνωρίζει και ανησυχεί πολύ.

♥ Τι νιώθει ένα μικρό κουνελάκι όταν ο γονείς του πρέπει να φύγουν από το σπίτι και να μείνει μόνο του μ έναν άγνωστο μπέιμπι-σίτερ; Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε στο μικρό σας πριν του γνωρίσετε για πρώτη φορά αυτόν που πρόκειται να το φροντίσει ενώ λείπετε. Καμία φορά ένας μπέιμπι-σίτερ μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικός.

4.  Ο Φοίβος μαθαίνει καλούς τρόπους

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Μαμά, δώσε μου το γάλα μου!”, λέει ο Φοίβος μπαίνοντας στην κουζίνα. Το κουνελάκι περιμένει λίγο, αλλά η μαμά μοιάζει να μην τον έχει ακούσει.

Μήπως γίνεται κουφή; Λίγο αργότερα ο μπαμπάς δεν ακούει ούτε αυτός, όταν ο Φοίβος ζητάει την αιώρα του. Το κουνελάκι αρχίζει να ανησυχεί. Ευτυχώς, η μεγάλη του αδερφή, η Ανθούλα, του μαθαίνει ότι υπάρχουν κάτι μαγικές λεξούλες.

♥ Μια πολύ διασκεδαστική ιστορία για να μάθει το παιδί καλούς τρόπους.

Γιατί δεν ακούνε άραγε οι γονείς του Φοίβου όταν τους ζητάει κάτι;  Είναι κουφοί ή περιμένουν να ακούσουν μερικές μαγικές λεξούλες; Αυτές τις μαγικές λεξούλες θα τις μάθουν και τα παιδιά που θα διαβάσουν αυτή την ιστορία με έναν αστείο αλλά πολύ πετυχημένο τρόπο.

 

 

5.  Ο Φοίβος πετάει την πιπίλα

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εδώ και πολύ καιρό, το κουνελάκι ο Φοίβος και η πιπίλα του ήταν αχώριστοι. Μαζί της κοιμόταν, μαζί της ξυπνούσε, μαζί της πήγαινε βόλτα… Δεν την ξεχνούσε ποτέ! Σήμερα, όμως έψαξε παντού και δεν μπόρεσε να βρει την πίπιλα.

-Πρέπει να ζήσεις χωρίς την πιπίλα σου, αγάπη μου, είπε η μαμά.

-Μα πώς μπορώ; σκέφτηκε ο Φοίβος. Δεν θα τα καταφέρω ποτέ.

♥ Αχ αυτή η πιπίλα! Πως θα βοηθήσουμε τα μικρά μας παιδιά να την αποχωριστούν όταν έρθει η ώρα; Αυτό το βιβλιαράκι είναι ένας καλός τρόπος να βοηθήσετε και το δικό σας παιδάκι να ζήσει χωρίς την πιπίλα και να κάνει το επόμενο βήμα! Διαβάστε το αγκαλιά!

 

 

6.  Ο Φοίβος πάει στο σχολείο

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα. Ο Φοίβος, το κουνελάκι, θα πάει στο σχολείο για πρώτη φορά. Ήθελε τόσο να πάει, όταν έβλεπε τα παιδιά να γελούν και να πάιζουν στην αυλή την ώρα του διαλείμματος. Αλλά, ο Φοίβος φοβάται κιόλας… Θα είναι η δασκάλα καλή και γλυκιά σαν τη μαμά; Ευτυχώς έχει μέσα στη τσάντα του μια πέτρα, άμμο και χώμα που είναι μαγικά και παίρνουν μακριά τον φόβο!

♥ Πόσα συναισθήματα μπορούν να χωρέσουν μέσα σ ένα τόσο μικρό παραμυθάκι! Ο Φοίβος χαίρεται και φοβάται ταυτόχρονα, είναι ανυπόμονος αλλά έχει και αγωνία, όλα αυτά τα συναισθήματα του ξεδιπλώνονται μέσα από αυτή την υπέροχη ιστορία! Διαβάστε το παραμύθι αυτό λίγο πριν πάει το παιδί στο σχολείο για πρώτη φορά έτσι ώστε να το προετοιμάσετε για όλα όσα πρόκειται να ζήσει.

 

7.  Ο Φοίβος πηγαίνει στο γιατρό

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σήμερα, ο Φοίβος πρέπει να πάει στο γιατρό να κάνει ένα εμβόλιο. Αλλά το κουνελάκι δεν θέλει να κάνει ένεση. Πονάει, κι άλλωστε δεν είναι άρρωστος!

-Είμαι μεγάλος και γενναίος για να σκαρφαλώνω στα δέντρα, αλλά όχι και για να κάνω ενέσεις! λέει ο Φοίβος στη μαμά. Και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να αποφύγει το εμβόλιο…

♥  Αν και το δικό σας παιδάκι φοβάται τον γιατρό ήρθε η ώρα για ένα παραμύθι. Διαβάστε το αγκαλιά και μη ξεχάσετε να συζητήσετε μετά με το παιδί σας. Ρωτήστε τι νιώθει και αν ταυτίζεται με τον ήρωα της ιστορίας μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην φοβίζουμε τα παιδιά μας με τον γιατρό αλλά να κατανοήσει ότι κάθε επίσκεψη γίνεται για το καλό του/

8.  Ο Φοίβος δεν θέλει να μοιράζεται τίποτε

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι Τετάρτη απόγευμα κι ο Φοίβος είναι καταχαρούμενος, γιατί θα παίξει με το καινούργιο  του αυτοκινητάκι! Ντρίν! Καταφθάνει ο φίλος του ο Λούης. Θέλει και αυτός να πάιξει με το αυτοκινητάκι. Ο Φοίβος τότε νιώθει ένα παράξενο τσίμπημα στην καρδιά.

♥ Μια ιστορία για όλα τα παιδιά που δεν θέλουν να μοιράζονται τα παιχνίδια τους με τους άλλους. Πώς θα μάθει το παιδί μας να δανείζει για λίγο τα παιχνίδια του; Και πώς μπορούμε εμείς να το βοηθήσουμε; Μια ακόμα διασκεδαστική ιστορία αφιερωμένη σ όλα τα παιδιά που έχουν περάσει από αυτό το στάδιο!

 

9.  Ο Φοίβος φοβάται το σκοτάδι

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εδώ και μερικά βράδια, ο Φοίβος το κουνελάκι δεν θέλει να πηγαίνει για ύπνο. Νυστάζει και θα του άρεσε να βρίσκεται με τα αρκουδάκια του κάτω απ’ το μαλακό, ζεστό του πάπλωμα, αλλά δεν θέλει καθόλου να είνια ολομόναχος στο σκοτάδι! Και κυρίως δεν θέλει να το πει στο μπαμπά και στη μαμά! Μπορεί να τον περάσουν για μωρό…

♥ Ποιο παιδάκι δεν έχει φοβηθεί κάτι; Ειδικά το σκοτάδι που νομίζω ότι τα περισσότερα παιδάκια έχουν φοβηθεί. Αυτό λοιπόν το παραμύθι θα βοηθήσει αρχικά τα μικρά παιδιά να πουν όλα όσα σκέφτονται, να ταυτιστούν με τον ήρωα της ιστορίας μας και να ζητήσουν ένα τόσο δα μικρό φωτάκι για τις δύσκολες ώρες!

 

10.  Ο Φοίβος και η αδερφούλα του

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο μπαμπάς αναγγέλει τη μεγάλη είδηση: Ο Φοίβος θα αποκτήσει αδερφούλη ή αδερφούλα. Αλλά το κουνελάκι δεν είναι σίγουρο πως αυτό του αρέσει: τα μωρά κλαίνε και κάνουν ζημιές και σπάνε όλα τα παιχνίδια! Στο μεταξύ, η μαμά φουσκώνει όλο και πιο πολύ. Μήπως είναι άρρωστη; Ο Φοίβος ανησυχεί πάρα πολύ…

♥ Αν είστε έγκυος αυτό το γλυκό παραμύθι θα σας βοηθήσει για να εξηγήσετε στο παιδί σας όλες τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στο σώμα σας αλλά και τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι. Διαβάστε το αγκαλιά και αφήστε τον γλυκό Φοίβο να σας βοηθήσει να εξηγήσετε όλα όσα θέλετε να πείτε στο παιδάκι σας που σύντομα θα αναλάβει έναν σπουδαίο ρόλο, αυτόν του μεγάλου αδερφού!

11.  Ο Φοίβος και το πράσινο γιογιό

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Φοίβος, το κουνελάκι, έχει ότι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος. Αλλά μια μέρα ο μπαμπάς του χαρίζει ένα παράξενο δώρο.

-Ένα γιογιό; Μα γιατί; Οι πάνες τόσο βολικές, σκέφτεται ο Φοίβος που, στ’ αλήθεια δεν έχει καιρό για χάσιμο και προτιμάει να παίζει στον κήπο με τις πεταλούδες. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να μεγαλώνεις…

♥ Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε τις πάνες και θέλετε να εξηγήσετε στο μικρό σας όλα όσα πρέπει να μάθει; Κάντε το με μια διασκεδαστική ιστορία και αφήστε τον Φοίβο να βοηθήσει. Στο τέλος μόλις τα καταφέρει το μικρό σας θα νιώσει πολύ περήφανο που τα κατάφερε σαν τον Φοίβο!

 

12.  Ο Φοίβος μαθαίνει να μην είναι ακατάστατος

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σήμερα, στο σχολείο, ο Φοίβος αποφασίζει να μεταμφιεστεί. Πειρατικό παντελόνι, παπουτσάκια πριγκίπισσας και παράξενα γυαλιά… όλα είναι πεταγμένα στο πάτωμα! Έπειτα, μετά το κολατσιό, ο Φοίβος αφήνει το μπουκάλι απ’ το γάλα του στο τραπέζι και πετάει το χαρτάκι απ’ το μπισκότο του στο πάτωμα. Δεν προλαβαίνω να συγυρίσω, σκέφτεται. Η κυρία Λίζα θα αρχίσει το παραμύθι της…

♥ Ο Φοίβος είναι λίγο ακατάστατος, όπως και τα περισσότερα παιδάκια της ηλικίας του, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει μετά από μια ωραία μέρα στο σχολείο. Ο Φοίβος έμαθε να τακτοποιεί και το ίδιο θα κάνει και το παιδάκι σας! Διαβάστε αυτό το παραμύθι και ρωτήστε το παιδί σας πώς αισθάνεται κάθε φορά που βλέπει το δωμάτιο του συγυρισμένο και μπορεί να βρει ότι θέλει και πως αισθάνεται όταν είναι όλα πεταμένα και δεν μπορεί καλά καλά να περπατήσει.

 

13.  Ο Φοίβος περιμένει τον Άη Βασίλη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ζήτω, ήρθαν τα Χριστούγεννα!

Έχει χιονίσει και ο Φοίβος ανυπομονεί να πάει να παίξει με το χιόνι! Ο Φοίβος όμως θυμώνει γιατί πριν από αυτό, πρέπει να στολίσουν το δέντρο. Τελικά βγαίνουν στον κήπο, παίζουν χιονοπόλεμο, φτιάχνουν χιονάνθρωπο και θέλουν να παίξουν με το έλκηθρο.

Μα, τι κρίμα, το έλκηθρο είναι σπασμένο!

Ο Φοίβος γκρινιάζει ξανά, ξέρει όμως ότι ο Άη Βασίλης δεν συμπαθεί τα γκρινιάρικα κουνελάκια και ανησυχεί αν θα έρθει φέτος να του φέρει δώρο.

Ξαφνικά, ο Φοίβος ακούει καμπανάκια. Κάποιος ήρθε… Ποιος μπορεί να είναι;

♥ Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ο Φοίβος ανυπομονεί να έρθουν τα Χριστούγεννα, να παίξει χιονοπόλεμο και φυσικά να δει τον  Άη Βασίλη. Σ αυτή την ιστορία θα ταυτιστείτε με τον μικρό μας ήρωα και θα θέλετε να έρθουν τα Χριστούγεννα γρήγορα!

 

Και εδώ ο δικός μου μικρός βιβλιοφάγος ανυπομονεί να μεγαλώσει λίγο ακόμα για να διαβάσει όλα αυτά τα υπέροχα και γλυκά παραμυθάκια!

Καλή ανάγνωση!

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version