Site icon paixnidaki.com

Τέλος το Fortnite από το Youtube λόγω παιδόφιλων σχολίων

Η εταιρεία Fortine σταματά τις διαφημίσεις της στο Youtube μετά από σχόλια που δέχονταν από παιδόφιλους.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας, οι οποίοι κυκλοφορούν και το ομώνυμο παιχνίδι ανησυχούν για τα εν λόγω σχόλια κι αποφάσισαν να το «κόψουν» από το Youtube.

Ο λόγος που κόβονται οι διαφημίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, τα βίντεο της εταιρείας δεν είναι προβληματικά, αφού το πρόβλημα ξεκινά από τα σχόλια των χρηστών, καθώς παρατηρήθηκε πως άγνωστοι έγραφαν προκλητικά μηνύματα δίνοντας οδηγίες για το πού να σταματούν το βίντεο ώστε να έχουν τις επιθυμητές εικόνες των παιδιών, όπως όταν γυμνάζονται ή κάνουν δουλειές στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Έτσι εξαιτίας του γεγονότος ότι ο αλγόριθμος της πλατφόρμας έχει δημιουργηθεί ώστε να προτείνει στους χρήστες τα βίντεο που τους «ενδιαφέρουν» βάσει των επιλογών τους, τα σχόλια από παιδόφιλους αυξάνονταν ολοένα και περισσότερο.

Προσοχή στα παιδιά μας.

Εκπρόσωπος του YouTube σχολίασε την απόφαση της Epic Games υπογραμμίζοντας ότι πολιτική της πλατφόρμας είναι να απαγορεύει οποιοδήποτε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, που θέτει σε κίνδυνο ανηλίκους και συνεπώς θεωρείται απαράδεκτο.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «Λαμβάνουμε άμεση δράση διαγράφοντας λογαριασμούς και κανάλια, αναφέροντας οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σε δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που περιέχουν ανηλίκους. Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και να ανιχνεύουμε τέτοια περιστατικά όσο το δυνατό γρηγορότερα».

Το Fortnite προωθεί τη βία.

Υπενθυμίζεται πως το Fortnite είναι ένα από τα βιντεοπαιχνίδια που έχει κυριαρχήσει τον τελευταίο καιρό ενώ από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το παιχνίδι «μάστιγα»που προωθεί τη βία. Σύμφωνα με την παγκόσμια υπηρεσία που παρακολουθεί το διαδίκτυο και τις συμπεριφορές εντός του εικονικού αυτού κόσμου, πάνω από 20 περιπτώσεις σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών συσχετίζονται με το Fortnite.

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version