Site icon paixnidaki.com

Φρίντα Κάλο | Αυτό το βιβλίο πρέπει να το δεις

Πορτρέτα ζωγράφων – Φρίντα Κάλο

Σειρά: Πορτρέτα Ζωγράφων
Συγγραφέας: Lucy Brownridge
Εκδόσεις Δίοπτρα

Θα βρείτε το βιβλίο εδώ

Ποια ήταν η Φρίντα Κάλο;


Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο είναι γνωστή για το έργο της που περιλαμβάνει κυρίως αυτοπροσωπογραφίες της συχνά αγέλαστες αλλά με ζωηρά χρώματα. Τα θέμα που την απασχολούν είναι η ταυτότητα, το ανθρώπινο σώμα και ο θάνατος. Οι τεχνοκριτικοί την εντάσσουν στον σουρεαλισμό, παρότι ή ίδια αρνούνταν οποιαδήποτε σχέση με το αυτό το καλλιτεχνικό κίνημα.

Μια πολύχρωμη ζωή


Η ζωή της Φρίντα Κάλο ήταν τόσο φωτεινή και πολύχρωμη όσο οι πίνακές της. Υπέμεινε πολλές αρρώστιες στη διάρκεια της ζωής της, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει.
Η επιμονή και το ταλέντο της την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά που κάτι όμορφο ή δύσκολο της συνέβαινε, έβρισκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αντλεί έμπνευση από αυτό στη ζωγραφική της.

Το βιβλίο Πορτρέτα ζωγράφων – Φρίντα Κάλο


Το βιβλίο Πορτρέτα ζωγράφων – Φρίντα Κάλο, από τις εκδόσεις Διόπτρα ήρθε στα χέρια μας και μας γέμισε χαρά γιατί με τα παιδιά αυτή την περίοδο έτυχε να μιλάμε και να βλέπουμε πίνακες της διάσημης ζωγράφου.

Με απλό και κατανοητό τρόπο, σαν παραμύθι θα έλεγα, το βιβλίο αυτό μας μιλάει για τη ζωή της Φρίντα Κάλο. Η εικονογράφηση είναι μαγική και έρχεται και κουμπώνει τέλεια πάνω στο κείμενο.

Στο τέλος θα βρείτε την ενότητα “Τι βλέπετε στους πίνακες”, όπου με πολύ απλό τρόπο εξηγεί στα παιδιά τι βλέπουν.

Είμαι όμως σίγουρη ότι αν τους δείξετε τους  πίνακες πριν τους διαβάσετε το κείμενο θα εκπλαγείτε από την παιδική φαντασία και από τις απαντήσεις που θα σας δώσουν!

 

Επειδή μου το ζητάτε πολλοί αποφάσισα τα βιβλία που μας αρέσουν πάρα πολύ να τα ξεφυλλίζω σε βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube για να έχετε την ευκαιρία να το δείτε και εσείς ολοκληρωμένο.

Την Φρίντα Κάλο την αγαπάμε πολύ εδώ και χρόνια!

Ορίστε και η απόδειξη, η δική μου Φρίντα!

Σας φιλώ γλυκά

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version