Site icon paixnidaki.com

Φθινοπωρινές κατασκευές με φύλλα

Φθινοπωρινές κατασκευές με φύλλα

 

Το φθινόπωρο μου αρέσει πολύ, πάντα μου άρεσε! Είναι γιατί ανοίγουν τα σχολεία, ο καιρός είναι γλυκός, τα χρώματα που βλέπεις στη φύση γύρω σου μοναδικά. Μπορείς να κάνεις μεγάλους περιπάτους στην εξοχή και να βρεις τους θησαυρούς της φύσης σε αφθονία.

Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα, όταν ο αέρας τα σηκώνει για λίγο ψηλά και όταν χαρούμενα παιδιά τρέχουν και πηδάνε καταπάνω τους.

Όλη αυτή την όμορφη φθινοπωρινή αίσθηση θα ήθελα να την κρατήσω για πάντα και ο ιδανικότερος τρόπος είναι φυσικά οι φθινοπωρινές κατασκευές με τα παιδιά! Βρήκα στο αγαπημένο μου pinterest φθινοπωρινές κατασκευές  που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας εύκολα και να διακοσμήσουμε υπέροχα την τάξη, το σπίτι ή τις φθινοπωρινές κάρτες μας!

 

Το νέο μας βίντεο μόλις ανέβηκε! Δείτε τον Γιώργο και τη Ζωή να ζωγραφίζουν φύλλα με 3 διασκεδαστικούς τρόπου!

Φθινοπωρινές κατασκευές | Ζωγραφίζουμε με φύλλα

 

Πάμε να σας δείξω τις ωραιότερες φθινοπωρινές κατασκευές με φύλλα!

1.Τα γυαλιστερά φύλλα ? ?

 

Απλώστε στα φύλλα λίγη κόλλα με πινέλο και έπειτα ρίξτε μπόλικη χρυσοσκόνη. Περάστε κορδελάκια και διακοσμήστε τους τοίχους ή κρεμάστε κάτω από τα φωτιστικά!

2. ? ? Φθινοπωρινό δέντρο μέσα στο σπίτι

Ζωγραφίστε τα φύλλα με τα αγαπημένα σας χρώματα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Σ ένα άδειο βάζο βάλτε λίγα βότσαλα και κλαδιά. Κρεμάστε τα φύλλα που βάψατε και στολίστε το φθινοπωρινό δεντράκι του σπιτιού σας.

3.  ? Φύλλα έντομα

Μεταμορφώστε τα φύλλα σε έντομα. Παρατηρήστε πολύ καλά το κάθε φύλλο ξεχωριστά και φανταστείτε σε ποιο έντομο μοιάζει. Στη συνέχεια ζωγραφίστε ματάκια, φτερά και ότι άλλο φανταστείτε. Παίξτε κουκλοθέατρο με τα φύλλα έντομά σας και ένα σωρό ακόμα παιχνίδια που θα σκεφτείτε!

4. ? Λουλούδια σε γλάστρες

Μια υπέροχη κατασκευή που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την ανάρτηση. Κόψτε έναν χάρτινο κύκλο, κολλήστε στο πίσω μέρος ένα καλαμάκι και πολλά φύλλα. Μπορείτε να αφήσετε τα φύλλα σας σκέτα ή να τα χρωματίσετε με μπογιά ή glitter. Στερεώστε την υπέροχη παιδική κατασκευή σας σε “γλαστράκι” που θα φτιάξετε από χάρτινο ρολό!

 

5.  Σχέδια με φύλλα ?

Αυτά τα όμορφα κοπτικά που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία τα έχετε σίγουρα δει. Τι θα λέγατε λοιπόν να κόβατε φύλλα αντί για χαρτί; Φανταστική ιδέα!

6. Σφραγίδες με φύλλα ?

Δοκιμάστε να βάψετε ολόκληρο το φύλλο, μπορείτε να βάλετε ένα ή και περισσότερα χρώματα. Όταν είστε έτοιμοι αναποδογυρίστε και αφήστε το αποτύπωμα του φύλλου σας. Τα φύλλα μπαίνουν στη θέση της σφραγίδας και ακόμα μια υπέροχη φθινοπωρινή κατασκευή ολοκληρώθηκε!

7.  ?  Φύλλα με νεύρα

Βάλτε το φύλλο μέσα σ ένα μπλοκ ζωγραφικής, γυρίστε σελίδα και ζωγραφίστε μαλακά. Τι βλέπετε; Το φύλλο σας εμφανίστηκε στην άδεια σελίδα και είναι μάλιστα σαν να το έχει ζωγραφίσει επαγγελματίας!

8. Φθινοπωρινό ?  μπολ

Μαζέψτε τα πιο όμορφα φθινοπωρινά φύλλα που θα βρείτε, δεν έχει σημασία αν θα έχουν όλα το ίδιο μέγεθος ή χρώμα. Στη συνέχεια φουσκώστε ένα μπαλόνι και έπειτα κολλήστε τα φύλλα στο μισό μπαλόνι με προσοχή. Μόλις στεγνώσουν εντελώς τα φύλλα, σπάστε το μπαλόνι με μια καρφίτσα και ένα φθινοπωρινό μπολ είναι έτοιμο να στολίσει τον χώρο σας!

9. Φθινοπωρινό ? φαναράκι

Όπως και στην φθινοπωρινή κατασκευή με το μπαλόνι έτσι και εδώ μαζεύουμε τα φινοπωρινά φύλλα μας και κολλάμε σ’ ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας. Για καλύτερα αποτελέσματα κολλήστε τα φύλλα σας από την εσωτερική πλευρά του βάζου. Μόλις στεγνώσουν καλά απλώστε από πάνω και δεύτερο στρώμα κόλλας και διακοσμήστε όπως θέλετε. Το φθινοπωρινό φαναράκι σας είναι έτοιμο!

10.Κολάζ με φθινοπωρινά φύλλα

Το κολάζ το βάζω στο τέλος αλλά είναι πάντα από τα πρώτα στις παιδικές κατασκευές.

Μαζέψτε φύλλα σε όλα τα σχέδια, χρώματα και μεγέθη και φτιάξτε υπέροχα ζωάκια. Μπορείτε να φτιάξετε έναν τεράστιο ελέφαντα ή μια μικρή πεταλουδίτσα.

Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη αγελάδα και μια πονηρή αλεπού. Δοκιμάστε να ζωγραφίσετε με μολύβι ένα πουλάκι που για φτερά θα έχει φύλλα ή μια χελώνα που το καβούκι της θα είναι το πιο ωραίο φύλλο που βρήκατε.

Φτιάξτε φθινοπωρινές κατασκευές με τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα, κολλήστε τα πάνω σε χαρτόνια και διακοσμήστε ακόμα και το παιδικό δωμάτιο. Τα παιδιά θα κοιμούνται και θα ξυπνάνε χαρούμενα!

Φθινοπωρινές κατασκευές με φύλλα

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version