Site icon paixnidaki.com

Χρωματίζουμε με χρώματα του δέρματος για την ισότητα και τη διαφορετικότητα

Χρωματίζουμε με χρώματα του δέρματος για την ισότητα και τη διαφορετικότητα

Το ουράνιο τόξο  δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πολύχρωμο, οπτικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται το συνδυασμό βροχής με ήλιου για να δημιουργηθεί.

Το ουράνιο τόξο όμως ξεκάθαρα συμβολίζει την αισιοδοξία και την ελπίδα! Βγαίνει αμέσως μόλις κοπάσει η βροχή, στολίζει τον γαλάζιο ουρανό μας με χρώματα και σου αφήνει μια αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και στο εξής!

Όταν λοιπόν είδα τον φανταστικό διαγωνισμό δημιουργικότητας  της Giotto με θέμα «Μαζί δημιουργούμε για την ισότητα και τη διαφορετικότητα», δεν γινόταν να μην φτιάξω κάτι σχετικό μαζί με τα παιδιά!

Διαγωνισμός

Αν είστε δάσκαλος προσχολικής ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Συνεργαστείτε με τους μαθητές σας στο θέμα της ισότητας και της διαφορετικότητας, συνδέοντας τη δημιουργικότητα με βραβεία σχολικών προϊόντων Giotto για την τάξη σας!

Πάρτε μέρος εδώ

Η FILA Hellas επιβραβεύει τη δημιουργικότητα και την ομαδική εργασία διοργανώνοντας αυτόν τον Μεγάλο Διαγωνισμό Δημιουργικότητας για σχολεία. Ο διαγωνισμός οργανώνεται για σχολεία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η κριτική επιτροπή της FILA Hellas θα επιλέξει 3 έργα που θα κερδίσουν. Και αυτά είναι τα βραβεία! Οι νικητές που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή της FILA Hellas θα κερδίσουν:

-1ο Βραβείο: πολλά σχολικά είδη ζωγραφικής για την τάξη αξίας 700€

-2ο Βραβείο: πολλά σχολικά είδη ζωγραφικής για την τάξη αξίας 500€

-3o βραβείο: πολλά σχολικά είδη ζωγραφικής για την τάξη αξίας 300€

Ημερομηνίες διαγωνισμού:

  • Έναρξη αποστολής των συμμετεχόντων έργων: 13/9/2021.
  • Λήξη αποστολής των συμμετεχόντων έργων: 10/12/2021.
  • 20/12/2021: Επιλογή 3 έργων που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή της FILA Hellas.
  • Τα έπαθλα θα αποσταλούν από τις 10 Ιανουαρίου 2022 και έπειτα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αρχικά να σας πω ότι το δικό μας έργο δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό γιατί αυτός ο διαγωνισμός αφορά σχολεία. Αν δεν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε όμως να πάρει μέρος το σχολείο του παιδιού σας μπορείτε φυσικά να ενημερώσετε τον/την εκπαιδευτικό του παιδιού σας.

Το δικό μας έργο, η δική μας ματιά στην ισότητα και την διαφορετικότητα

Φτιάξαμε ένα τεράστιο ουράνιο τόξο και το χρωματίσαμε με τα Giotto skintones.

Η διαδικασία ήταν πανεύκολη, διασκεδαστική και γεμάτη χρώματα απ ολόκληρο τον κόσμο. Αρχικά σχεδιάσαμε πάνω σε λευκό χαρτόνι με μολύβι τις γραμμές του ουράνιου τόξου. Και αφού ολοκληρώσαμε το σχέδιο κολλήσαμε σε διάφορα σημεία αυτά τα λευκά αυτοκόλλητα.

 

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε με τους χοντρούς μαρκαδόρους μας και φτιάξαμε σύμφωνα με την Ζωή το πιο όμορφο ουράνιο τόξο!

 

Μπορείτε να το δείτε εδώ και να μας πείτε τη γνώμη σας με μήνυμα στο Instagram εδώ.

 

Δωρεάν εκτυπώσιμα

Τα σημαιάκια που βλέπετε στην φωτογραφία τριγωνάκια και καρδούλες μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν από εδώ και να στολίσετε είτε το σπίτι σας, είτε την σχολική τάξη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ισότητα και την διαφορετικότητα.

Και bonus ένα ακόμα εκτυπώσιμο ουράνιο τόξο!

Αν και τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε εμείς ήταν οι χοντροί μαρκαδόροι, εσείς μπορείτε να διαλέξετε τα Giotto Skintones  που σας ταιριάζουν. Ρίξτε μια ματιά εδώ

OPEN GALLERYΑνυπομονώ να δω τα έργα σας!

Καλές δημιουργίες!

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version