Site icon paixnidaki.com

Γονείς καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας για τα tablet και όχι μόνο

Το Υπουργείο Παιδείας χθες απέστειλε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο στους διευθυντές των σχολείων σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών επεξηγώντας ότι με την προηγούμενη εγκύκλιο δεν είχε καταστεί σαφές ότι ΔΕΝ θα δοθούν tablet και laptop σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά αντιθέτως η καταγραφή των αναγκών από πλευράς διευθυντών αφορούσε αποκλειστικά την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία.

Φυσικά όλοι μας πέσαμε από το σύννεφα καθώς η προηγούμενη εγκύκλιος ανέφερε ξεκάθαρα ότι το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προβεί στην προμήθεια και παροχή laptop και tablet στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι λάβατε και το ανίστοιχο email από το σχολείο των παιδιών σας που σας ρωτούσαν αν έχετε tablet, laptop ή υπολογιστή προκειμένου να δουλέψουν τα παιδιά από το σπίτι.

Φυσικά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και αυτή είναι η ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας


Να εξασφαλιστεί για όλους ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση! Άμεσα μέτρα για να μην πληρώσουμε τα “σπασμένα” της πανδημίας εμείς και τα παιδιά μας!

Όλοι εμείς, οι γονείς που ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες μαζί με τα παιδιά μας τις αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωή μας η πανδημία του κορονοϊού, μένουμε δυνατοί. Όλοι εμείς που κάνουμε αυτό που πρέπει, τηρούμε τα μέτρα προστασίας και κοινωνικής απομόνωσης.

Όμως, η ατομική μας υπευθυνότητα θα είναι «κενό γράμμα» αν δε συνοδεύεται από την κρατική ευθύνη να στηριχτούν οι ανάγκες όλου του λαού στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλοι εμείς οι γονείς, έχουμε αγωνία γιατί βλέπουμε να κρίνεται μια σχολική χρονιά από τις ταχύτητες του διαδικτύου, από το αν υπάρχουν στο σπίτι παραπάνω από δυο υπολογιστές…

Όλοι εμείς οι γονείς, έχουμε αγωνία για το αν θα μας φτάσει το 800ευρω, αν το παίρνουμε, για να καλύψει τις ανάγκες μας. Έχουμε αγωνία για τις αλλαγές που βλέπουμε να έρχονται στα εργασιακά μας.

Έχουμε όμως όπλο την αλληλεγγύη και τη δύναμη των διεκδικήσεών μας, με κάθε τρόπο, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες δε σταματάμε να διεκδικούμε ότι δικαιούμαστε.

Γι’ αυτό διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, συνθήκες υγιεινής στους χώρους δουλειάς μας, επιδόματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας για όσους έχουμε παύσει την εργασία μας.

Θέλουμε ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών να γεμίσει εποικοδομητικά και η εκπαίδευση από απόσταση να είναι αποτελεσματική και ισότιμη για όλους τους μαθητές της χώρας με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα για να μη γίνει η διαχείριση της πανδημίας αφορμή για να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες. Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια των εκπαιδευτικών που σ’ αυτές τις συνθήκες βοηθούν τα παιδιά μας, να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version