Site icon paixnidaki.com

Η δύναμη της αγκαλιάς μας

Μόλις έφαγε, πηγαίνετε να αφήσετε το μωράκι σας στην κούνια και……κλαίει! Γιατί;;; Αφού μόλις έφαγε και είναι χορτάτο, τι θέλει;;
Εσάς θέλει, την ζεστασιά της αγκαλιάς σας έχει ανάγκη.
Η αγκαλιά αυτή αποτελεί το φυσικό του καταφύγιο τους πρώτους μήνες της ζωής του, γι’αυτό και όταν σας αποχωρίζεται κλαίει γιατί βιώνει το άγχος του αποχωρισμού.
Όταν ένα μωρό γεννιέται, αυτό που προσπαθεί να ξεπεράσει είναι το τεράστιο stress της γέννησής του και αυτό που έχει ανάγκη να νιώσει είναι την αποδοχή , την αγάπη ,την ασφάλεια που θα του την προσφέρει η επαφή με το δέρμα σας .
Σας λένε ότι το κακομαθαίνετε από μωρό;;;
Θυμηθείτε κάθε φορά που το ακούτε να σας το λένε , ότι η ζεστή και στοργική αγκαλιά είναι το φυσικό του περιβάλλον και ότι τα ΟΡΙΑ στα παιδιά μας μπαίνουν ΜΕΤΑ!
Ακόμη, μην ξεχνάτε πως το stress του αποχωρισμού από τη μαμά είναι αυτό που γεννά αργότερα την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τις ανασφάλειες του παιδιού.
Ας το δούμε και από την επιστημονική του πλευρά λοιπόν.

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι με την αγκαλιά που δίνουμε απελευθερώνεται από τον εγκέφαλό μας , ωκυτοκίνη – η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης.
Η επαφή δέρμα με δέρμα είναι αυτή που ενεργοποιεί υποδοχείς του δέρματος και δίνει το ερέθισμα για την έκκριση της στον εγκέφαλο .

Κάποιες ενδεικτικές λειτουργίες της ωκυτοκίνης στον οργανισμό μας είναι:
• Η ωκυτοκίνη διεγείρει την ευχαρίστηση και ευθύνεται για το συναισθηματικό μας δέσιμο με τα πολύ αγαπημένα μας πρόσωπα.
• Αυξάνει το αίσθημα της εμπιστοσύνης προς τα κοντινά μας αγαπημένα άτομα
• Είναι σημαντική στη ανάπτυξη του εμβρυϊκού εγκεφάλου
• Συμβάλλει στη διαμόρφωση αγγείων της υπόφυσης του εγκεφάλου μας , ένας αδένας που καθορίζει φυσιολογικές διαδικασίες όπως το stress, την ανάπτυξη, και την αναπαραγωγή.

Επομένως αν θέλετε να απαντήσουμε στο ερώτημα  πόσες αγκαλιές να  δίνουμε στο μωρό μας …η  απάντηση είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ !!!

Με αγάπη Δρ Ζωή

ΠΗΓΗ: https://forum.facmedicine.com/threads/new-study-the-more-you-hug-your-kids-the-more-their-brains-develop.41870/

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version