Site icon paixnidaki.com

Η συνταγή για τις τέλειες σαπουνόφουσκες

Η συνταγή για τις τέλειες σαπουνόφουσκες

Η συνταγή για τις τέλειες σαπουνόφουσκες

Τα περισσότερα παιδάκια λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες, φυσάνε και ξεφυσάνε και οι πολύχρωμες φούσκες ξεπροβάλλουν και χορεύουν με ρυθμό στον αέρα.

Συνήθως όμως το υγρό τελειώνει πολύ πολύ γρήγορα και τα μικράκια μας παραπονιούνται ότι θέλουν και άλλο!

Αν και κυκλοφορούν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο προτίμησα να χρησιμοποιήσω υλικά που οι περισσότεροι έχουμε ήδη στα σπίτια μας. Μετά λοιπόν από πολλές δοκιμές κατέληξα στην παρακάτω συνταγή.

Η συνταγή για τις τέλειες σαπουνόφουσκες

Υλικά

4 φλιτζάνια χλιαρό νερό

1/3 του φλιτζανιού μέλι

1/2 του φλιτζανιού συμπυκνωμένο υγρό για τα πιάτα

Εκτέλεση

Ρίξτε αρχικά το νερό σε ένα μπολ και στη συνέχεια το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια ρίξτε το υγρό για πιάτα και ανακατέψτε σιγά σιγά έτσι ώστε να μην σχηματιστούν σαπουνόφουσκες. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο.

Instagram Video

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση βήμα βήμα στο προφίλ μου στο Instagram και κάντε αν θέλετε και ένα Follow γιατί εκτός του ότι όλα εκεί ανεβαίνουν πρώτα πρώτα, αυτή η χρονιά θα είναι γεμάτη από παιδικές κατασκευές και συνταγές για παιχνίδια!

TikTok Video

Μήπως έχετε TikTok; Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να το δείτε και εδώ!

@julie_bouzaΣυνταγή για τέλειες σαπουνόφουσκες! ##kidsactivities ##momhack ##sensoryplay ##learnontiktok ##diybubble♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Οι απορίες σας

Τι μέλι να χρησιμοποιήσω; Οποιοδήποτε μέλι έχετε

Ποιο υγρό για πιάτα να βάλω; Οποιοδήποτε υγρό αρκεί να είναι συμπυκνωμένο.

Πώς θα το αποθηκεύσω; Μπορείτε να το βάλετε μέσα σ΄ένα μπουκάλι νερού και να έχετε έτοιμο μείγμα για σαπουνόφουσκες για πάρα πολύ καιρό.

Έξτρα συμβουλές

Χρησιμοποιήστε το ίδιο φλιτζάνι ή ποτήρι ή οτιδήποτε άλλο θέλετε αρκεί να κρατήσετε τις ίδιες αναλογίες.

Η συνταγή για τις τέλειες σαπουνόφουσκες είναι δοκιμασμένη και μια δοκιμή θα σας πείσει και εσάς.

 

Πώς θα παίξετε

Οι τρόποι είναι πάρα πολλοί πραγματικά.

Αφήστε το παιδί να κάνει φούσκες με το ειδικό δοχείο για σαπουνόφουσκες. Ακόμα όμως και αν δεν έχετε ένα τέτοιο στο σπίτι, να θυμάστε ότι η μυγοσκοτώστρα κάνει τις καλύτερες φούσκες. Ναι πολύ καλά ακούσατε η απλή και ταπεινή μυγοσκοτώστρα!

Αν θέλετε να παίξετε ακόμα περισσότερο δοκιμάστε να βάλετε το δικό σας υγρό για σαπουνόφουσκες σ’ ένα μεγάλο και πλατύ δοχείο και δώστε στο παιδάκι σας διάφορα εργαλεία κουζίνας. Η πρέσα πατάτας, η τρυπητή κουτάλα, το κόσκινο για το αλεύρι θα γίνουν τα καλύτερα εργαλεία για σαπουνόφουσκες.

Αν ωστόσο κάνετε όλα τα παραπάνω να ξέρετε ότι δεν θα μείνει ούτε σταγόνα από το υγρό που φτιάξατε. Το μικράκι σας θα διασκεδάσει πολύ και μεταξύ μας και εσείς, γιατί πείτε μου αλήθεια : “”Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε πολύχρωμες σαπουνόφουσκες που χορεύουν στον αέρα;”

Ζωγραφίσαμε με σαπουνόφουσκες

Ο συγκεκριμένος τρόπος ζωγραφικής μας ενθουσίασε, είναι από τους πιο πρωτότυπους πραγματικά και σας τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

 

Να παίζετε και να περνάτε όμορφα κάθε στιγμή!

Σας φιλώ

Γιούλη

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version