Site icon paixnidaki.com

Οι 7 καλύτερες παιδικές ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να δει!

Οι 7 καλύτερες παιδικές ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να δει!

Οι 7 καλύτερες παιδικές ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να δει! Ταινίες βραβευμένες με πολύ καλές κριτικές. Ταινίες για ολόκληρη την οικογένεια!




1.

Ψάχνοντας τον Νέμο

Μ αυτή την ταινία θα κλάψετε…πολύ αλλά θα την θυμάστε για πάντα!

Ο Μάρλιν είναι ένα ευτυχισμένο κλοουνόψαρο που ζει μαζί με τη γυναίκα του Κοραλένια στον κοραλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Όταν όμως ένα μπαρακούντα επιτίθεται σ’ αυτόν και την οικογένεια του, το μόνο που απομένει είναι ένα αβγό και ο Μάρλιν αποφασίζει να ονομάσει το ψάρι που θα βγει “Νέμο”.

Η ταινία έγινε τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία. Απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

2.

Ψυχρά κι ανάποδα (Frozen)

Αναμφίβολα το πιο αγαπημένο animation κάθε κοριτσιού, όλων των εποχών, η ταινία κυριολεκτικά «έσπασε ταμεία» πριν από 4 περίπου χρόνια που κυκλοφόρησε, με τους ήρωές της να παραμένουν άκρως δημοφιλείς. Στην ταινία εξετάζονται ποικίλα θέματα που αγγίζουν την καρδιά κάθε παιδιού, όπως η διαφορετικότητα, η γενναιότητα, η αυτοθυσία, μα πάνω απ’όλα… η αδελφική αγάπη. Αν έχετε δύο παιδιά, ακόμα και διαφορετικού φύλου, είναι βέβαιο ότι έπειτα από αυτή την ταινία θα έρθουν λίγο πιο κοντά.

Η ταινία είχε καλές κριτικές με μερικούς να την αποκαλούν “φαινόμενο”, “επική”, “αξέχαστη” αλλά και την “Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών”. Συγκεκριμένα, το Hollywood Reporter σχολίασε την ταινία “ευφυώς σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια για να είναι ακαταμάχητα γοητευτική, αυτό το κομψό πακέτο δίνει μια τονωτική ένεση στο παραδοσιακό παραμύθι του Άντερσεν”. Το TheWrap δήλωσε ότι “είναι το καλύτερο μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων της Disney από τον καιρό των Η Μικρή Γοργόνα και Η Πεντάμορφη και το Τέρας“, ενώ το Digital Spy ότι “είναι μια απολαυστική, χαρούμενη, ανθρώπινη ιστορία που είναι ξεκαρδιστική όσο και αναπάντεχη, τολμηρή και έντονη”.

3.

Toy Story 3

Βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Τραγουδιού, ενώ συνολικά έλαβε πέντε υποψηφιότητες, ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία

Το Toy Story 3 είναι ίσως η πιο νοσταλγική από τις 3 ταινίες. Σε αυτό ο μικρός Άντι έχει πια μεγαλώσει και ετοιμάζεται να φύγει για το Κολλέγιο. Έτσι, ο Μπαζ, ο Γούντι και τα υπόλοιπα πιστά παιχνίδια του αγωνιούν για τη μοίρα τους. Πού θα καταλήξουν τώρα που ο Άντι δεν θα παίζει πια μαζί τους; Και δεν έχουν άδικο. Θα χρειαστεί να περάσουν μια μεγάλη περιπέτεια για να καταλήξουν τελικά σε πολύ καλά χέρια! Η ταινία αυτή θα κάνει το παιδί σας να εκτιμήσει τα παιχνίδια του πολύ περισσότερο…



4.

Wall-E

Η ταινία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Pixar και τη χρηματοδότηση ανέλαβε η Walt Disney Pictures. Η ιστορία ακολουθεί ένα ρομπότ με το όνομα ΓΟΥΟΛ·Υ, που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει την καλυμμένη από απόβλητα γη του μέλλοντος. Έρχεται η στιγμή που ερωτεύεται ένα άλλο ρομπότ, την ΕΥΑ, και την ακολουθεί ως το διάστημα, σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη μοίρα του είδους του και της ανθρωπότητας.

Το ΓΟΥΟΛ·Υ έλαβε εξαιρετικές κριτικές, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Δείτε το trailer:

5.

Ice Age (1, 2, 3, 4, 5, 6!)

Η Εποχή των παγετώνων (Ice Age) είναι κωμική ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2002 σε σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ και Κάρλος Σαλντάνα. Η ιστορία ακολουθεί τρία παλαιολιθικά θηλαστικά που προσπαθούν να επιστρέψουν ένα χαμένο μωρό στους γονείς του.

Πρόκειται για ένα ψηφιακά επεξεργασμένο καρτούν, με χρήση computer animation μέσω υπολογιστή.

Η ταινία έγινε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και ακολούθησαν τέσσερις συνέχειες. Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (Ice Age: The Meltdown) το 2006. Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs) το 2009. Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (Ice Age: Continental Drift) το 2012. Η Εποχή των Παγετώνων 5: Σε Τροχιά Σύγκρουσης (Ice Age: Collision Course) το 2016.

Δείτε το trailer του Ice Age 6 (Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης):

6.

Ψηλά στον Ουρανό (UP)

Το Ψηλά στον Ουρανό είναι μια κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων στον υπολογιστή.

Η ταινία εστιάζεται σε έναν ηλικιωμένο χήρο, τον Καρλ Φρέντρικσεν και σε έναν ένθερμο νέο, εξερευνητή της άγριας φύσης, τον Ράσελ, οι οποίοι πετούν προς τη Νότια Αμερική μέσα σε ένα σπίτι που κρέμεται από μπαλόνια γεμισμένα με ήλιο. Η ταινία έχει λάβει, κατά κύριο λόγο, καλές κριτικές.

Δείτε το trailer της ταινίας:

7.

Ο Ρατατούης

Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Ρεμί, ενός καλοφαγά ποντικού που θέλει να γίνει μάγειρας στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού. Έτσι λοιπόν αποφασίζει να βοηθήσει ένα δόκιμο μάγειρα στο εν λόγω εστιατόριο. Ο καλύτερος κριτής όλης της χώρας επισκέπτεται το εστιατόριο και ο Ρεμί φτιάχνει ένα απλό φαγητό το οποίο εκπλήσσει τον κριτή, γιατί είχε να το γευτεί από τα παιδικά του χρόνια. Όταν ο κριτής δοκιμάζει το υπέροχο αυτό φαγητό (Ρατατούι), γράφει σε όλες τις εφημερίδες του Παρισιού τις καλύτερες κριτικές.

Καλές κριτικές όμως πήρε και αυτή η παιδική ταινία!

 

Οι 7 καλύτερες παιδικές ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να δει!

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version