Site icon paixnidaki.com

Μαμά θέλω πατατάκια στο σχολείο,όχι φρούτα και τοστ

Όταν τα παιδιά είναι μικρά ξεκινάμε όλοι μας να τους προσφέρουμε τα καλύτερα. Προσφέρουμε κυρίως υγιεινά γεύματα που έχουμε ετοιμάσει με τα χεράκια μας και αν τελικά δώσουμε κάτι απ΄έξω προσέχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια στις συσκευασίες των τροφίμων.

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και πηγαίνουν στο σχολείο; Τι γίνεται όταν φτιάχνεις με αγάπη τα ταπεράκια των παιδιών σου και τα γεμίζεις με υγιεινά σνακ και εκείνα σου λένε ότι οι φίλοι τους τρώνε πατατάκια και ζηλεύουν;

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥



Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που το άκουσα από τον γιο μου, έσκασα από τη στεναχώρια μου. Του είχα ετοιμάσει σπιτικά τυροπιτάκια και εκείνος γύρισε γκρινιάζοντας από το σχολείο γιατί ήταν το μοναδικό παιδί που κουβαλάει τέτοια φαγητά όπως χαρακτηριστικά μου είπε και όλα τα άλλα τρώνε πατατάκια και μπισκότα και ζηλεύει.Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι κάθε μέρα δεν γίνεται να τρώμε πατατάκια και γλυκά, ότι πρέπει να επιλέγουμε πιο υγιεινές τροφές αλλά έβρισκα τοίχο. “Μα μαμά γιατί οι άλλες μαμάδες αυτά δίνουν στα παιδιά τους;” μου έλεγε σαν επιχείρημα συνέχεια.

Μια μέρα έπεσαν τυχαία στα χέρια μου τα Kiddylicious, απέξω οι συσκευασίες γράφουν όλα όσα θέλει να ακούσει ένας γονιός που ενδιαφέρεται για τη διατροφή του παιδιού του και οι συσκευασίες είναι όλα όσα θέλει να δει ένα παιδί αφού είναι πανέμορφες και πολύχρωμες. Τα πήρα διστακτικά στα χέρια μου και άρχισα να διαβάζω τα εξής απίθανα, “νόστιμα προϊόντα, φτιαγμένα με φυσικά συστατικά, χωρίς χρωστικές. χωρίς τεχνητά αρώματα και χωρίς συντηρητικά, κατάλληλα για βρέφη από 6 μηνών μέχρι και ενήλικες…!!!”.

Πρόκειται για βραβευμένα προϊόντα.

Τα Kiddylicious είναι επίσης και βραβευμένα προϊόντα. Πήραν το πρώτο τους βραβείο το 2015 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ξεχωρίζουν με την πρωτοτυπία τους και τη μοναδική τους γεύση.

Αυτό που έμενε ήταν να τα δώσω στα παιδιά να τα δοκιμάσουν.

Και bingo! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και αποφασίσαμε μαζί να τρώνε αυτά τα νόστιμα και υγιεινά πατατάκια. Φυσικά το ταπεράκι συνεχίζει ακόμα να πηγαίνει και να έρχεται γιατί τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σπιτικό φαγητό αλλά όταν θέλουν να φάνε κάτι τέτοιο τους προσφέρω με ανακούφιση τα αγαπημένα μας Kiddylicious. Βέβαια μας τρώει μερικά και ο μπαμπάς στη δουλειά του αλλά τον συγχωρούμε, κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί!

Στο σχολείο αλλά και στη βόλτα.

Το καλό με τα Kiddylicious είναι ότι μπορείς να τα πάρεις παντού μαζί σου, χωράνε εύκολα σε μια γυναικεία τσάντα, όπως και σε μια σχολική. Έτσι έχουμε πάντα μια υγιεινή επιλογή μαζί μας! Όταν δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω κάτι άλλο, ανοίγω απλά το ντουλάπι και παίρνω μαζί μας μερικά σακουλάκια που τρώμε χωρίς τύψεις!

Η έκκληση της απεγνωσμένης μαμάς…

Αυτό που πραγματικά θα ήθελα είναι να σταματήσουν αρχικά τα κυλικεία στα σχολεία της χώρας μας να πουλάνε ανθυγιεινές τροφές. Κάποτε πήγε να εφαρμοστεί κάτι για πιο υγιεινές τροφές αλλά απ’ ότι έχω καταλάβει ο καθένας κάνει του κεφαλιού του.  Δεν μπορώ φυσικά να ζητήσω από τους γονείς να σταματήσουν να δίνουν πατατάκια και μπισκότα στο σχολείο αλλά θα ήθελα αυτό να γίνεται για παράδειγμα μια φορά την εβδομάδα και σε καμία περίπτωση κάθε μέρα.

Μπορείτε να βρείτε τα Kiddylicious στο αγαπημένο μου eshop www.ofarmakopoiosmou.gr. Θα τα βρείτε όλα συγκεντρωμένα εδώ, αυτό που μένει να διαλέξετε είναι τις αγαπημένες σας γεύσεις.

 

Σας φιλώ

Γιούλη

 

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version