Γιορτή της μητέρας | Αλήθεια τι σημαίνει να είσαι μαμά;
Μαμά σημαίνει…
… Αλήθεια τι σημαίνει να είσαι μαμά…; πολλές σκέψεις έρχονται στο μυαλό μου…θυμάστε την στιγμή της σύλληψης..; της γέννησης…την πρώτη ματιά και το πρώτο βλέμμα που το ΕΓΩ θρυμματίστηκε και έγινε ΕΣΥ…
Δεν ξέρω πόσες φορές μέσα σε μία ημέρα ακούω τη λέξη μαμά. «Μαμά νερό , μαμά πεινάω! Μαμά αυτό …μαμά εκείνο!!»
Μαμά σημαίνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σημαίνει να είμαι διαθέσιμη για τα παιδιά μου είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο!
«Σημαίνει…σημαίνει …σημαίνει….πολλά σημαίνει να είσαι μαμά »
Θυμάσαι τη χαρά και το μοναδικό συναίσθημα που ένιωθες όταν του πρόσφερες το στήθος σου για να φάει .. Όλες θυμόμαστε πως αισθανθήκαμε όταν έκανε τα πρώτα του βήματα … Να είσαι τα πόδια του, τα μάτια του και τα αυτιά του…
Πάντα είμαστε εκεί….διπλά του.. σε όλα… στο σχολείο…στις εξετάσεις…στην πρώτη του αγάπη…στην πρώτη του ανησυχία…στην πρώτη του στεναχώρια…
Θυμάσαι το θυμό που νιώθεις αν σου πουν κάτι άσχημο για το παιδί σου…
Θυμάσαι πως πονάς αν αρρωστήσει σοβαρά…Πονάς γιατί είσαι ανήμπορη να βοηθήσεις. Ικετεύεις θεούς και δαίμονες, δωροδοκείς ουρανούς και πλανήτες, κλαις, χτυπιέσαι και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να είσαι δίπλα του.
Είμαστε η καρδιά του όταν κουράζεται…
Είμαστε η θέλησή του όταν τα παρατάει…
Είμαστε ο φύλακας άγγελος της ζωής του…
..Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις πραγματικές μητέρες, στις γυναίκες που γέννησαν μα περισσότερο στις γυναίκες που δε γέννησαν, μα αγάπησαν… Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες με παιδιά με ειδικές ικανότητες, με προβλήματα υγειάς, που τα αγκαλιάσαν και να τα αγαπήσαν…χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες -μαμάδες που ξέρουμε ότι η μητρότητα είναι ο καλύτερος ρόλος της ζωή μας…!!!!!!!!!
Έλενα Τασιοπούλου
Νηπιαγωγός / συγγραφέας
Η Έλενα Τασιοπούλου είναι νηπιαγωγός και εργάζεται αποκλειστικά στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα βιβλία της αφορούν τον ψυχικό κόσμο του παιδιού. «Ο Άρης δε φοβάται το σκοτάδι» πραγματεύεται το φόβο, ακολουθεί ο «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός», με θέμα τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, που ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο. Το έργο βραβεύτηκε από την UNESCO. Ακολούθησε το βιβλίο «Ανδριάνα», το οποίο πραγματεύεται το φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό. Το τελευταίο της έργο «Ο Έκτορας», μιλά για την σπουδαιότητα της αυτοπεποίθησης στη ζωή ενός παιδιού.
Τι πιστεύετε;