Site icon paixnidaki.com

Μεγάλος Διαγωνισμός – Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Μεγάλος Διαγωνισμός – Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

 

Η κόρη μου λατρεύει την Πένι Πέπερ, έχει διαβάσει όλη τη σειρά και κάθε φορά με ρωτάει αν βγήκε καινούριο βιβλίο της αγαπημένης της Πένι Πέπερ!

Είναι νομίζω η μεγαλύτερη φαν της με διαφορά ενώ την προτείνει συνέχεια και στις φίλες της για να την διαβάσουν και εκείνες και να μπουν στον μαγικό κόσμο της Πένι Πέπερ!

Εκτός όμως από τις φίλες της η Ζωή μου είπε ότι θέλει να χαρίσουμε ολόκληρη τη σειρά Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ σε δύο ακόμα τυχερά παιδάκια.

Οι αγαπημένες μου λοιπόν εκδόσεις Μεταίχμιο, που δεν μας χαλάνε χατήρι ποτέ συμφώνησαν και ερχόμαστε σήμερα να σας γνωρίσουμε τα οχτώ βιβλία της σειράς αλλά και να σας πούμε που μπορείτε να πάρετε μέρος για να διεκδικήσετε ένα από τα πιο αγαπημένα μας δώρα!

*Θα βρείτε τους 2 διαγωνισμούς στο τέλος του άρθρου.

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Ulrike Rylance
Δαρεία Τζαννετάκη
Lisa Hansch
Εκδόσεις Μεταίχμιο

1 ° βιβλίο

Κανένα πρόβλημα

Νεανική, ανάλαφρη, έξυπνη και διασκεδαστική σειρά, με ασπρόμαυρη μοντέρνα εικονογράφηση, άφθονο χιούμορ, πολλά μυστήρια και αρκετά ευτράπελα. Η Πένι είναι 10 χρονών και το όνειρό της είναι να γίνει ντετέκτιβ. Βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους: Τι τρέχει με τους αιμοδιψείς γείτονες; Γιατί ο επιστάτης του σχολείου από ξινός και απότομος έχει μεταμορφωθεί σε ευγενή κύριο; Και τι ετοιμάζει μέσα στο δωματιάκι του; Τι συμβαίνει με τον περίεργο και γκρινιάρη κύριο τον οποίο τυχαία συνάντησε στον δρόμο; Η Πένι ξέρει καλά πολλές μεθόδους εξιχνίασης εγκλημάτων, και είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα εργαλεία!

Η Πένι είναι 10 χρονών και έχει τρεις µεγάλες επιθυµίες
(και περίπου ένα εκατοµµύριο µικρότερες):
1. Να αποκτήσει έναν σκύλο. 2. Να γίνει ντετέκτιβ και να λύνει αστυνοµικές υποθέσεις.
3. Να µην πάει στο πάρτι γενεθλίων της Φλώρας, της καυχησιάρας παλιοκατσίκας.

Τελικά, όχι µόνο η επιθυµία νούµερο 3 δεν εκπληρώνεται, αλλά και το πάρτι της Φλώρας είναι τόσο χαζό όσο φοβόταν. Τότε όµως εξαφανίζεται το πιο αγαπηµένο δώρο της Φλώρας: ο Τζάστιν, ο πιο γλυκούλης σκυλάκος του κόσµου, και στο καλάθι του υπάρχει µόνο ένα απειλητικό σηµείωµα.
Η Πένι αναλαµβάνει την πρώτη της υπόθεση κι έτσι εκπληρώνεται η επιθυµία νούµερο 2. Και ίσως και η νούµερο 1…

 

2 ° βιβλίο

Συναγερμός στο λούνα παρκ

Τόπος του εγκλήµατος: Λούνα παρκ.
Και η πιο απίθανη ντετεκτιβοσυµµορία είναι εκεί: η Πένι, η κολλητή της η Ίντα, η δεύτερη κολλητή της η Μαρί και η Φλώρα, η πρώην εχθρός της. Και φυσικά ο Τζάστιν, το λαγωνικό. Όταν χάνεται το πορτοφόλι της Πένι, τα κορίτσια το θεωρούν ατύχηµα. Όµως το κινητό της Φλώρας και ένα σωρό άλλα κινητά, ρολόγια και πορτοφόλια σύντοµα έχουν την ίδια τύχη. Η Πένι και οι συνεργάτες της αποφασίζουν να εξιχνιάσουν το µυστήριο. Και ο Τζάστιν δεν αργεί να ανακαλύψει ένα ίχνος. Το οποίο τους οδηγεί µέσα στο τρενάκι του τρόµου…

 

3 ° βιβλίο

Χάος στο σχολείο

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς η Πένι και οι φίλες της είναι κατενθουσιασμένες. Στο σχολείο γίνεται ένα τάλεντ σόου με την παρουσία μάλιστα και της τηλεόρασης! Έχουν ετοιμάσει κάτι φανταστικά κόλπα με πρωταγωνιστή τον Τζάστιν, τον σκύλο της Φλώρας. Αλλά την ημέρα του διαγωνισμού όλα πάνε στραβά: Ο Ρούντι ο αρουραίος, άσος στην αριθμητική, δεν είναι πια στο κλουβί του, αντί για ανεβαστική ροκ μουσική ακούγονται λαϊκά τραγούδια, και πάνω που ο Τζάστιν είναι έτοιμος να αποδείξει τις ικανότητές του ως λαγωνικού, περνάει σαν αστραπή από τη σκηνή μια μαύρη γάτα. Δεν υπάρχει αμφιβολία: πρόκειται για σαμποτάζ!

 

4 ° βιβλίο

Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα

Όταν η Πένι και η ντετεκτιβοσυμμορία της μαθαίνουν για τα πρώτα εξαφανισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, θεωρούν ότι είναι απλά τυχαίο.
Σύντομα όμως τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: είναι δουλειά ενός δράστη κατά συρροή.

Μια ολόκληρη φυτεία δέντρων καίγεται, μια άλλη προσβάλλεται από μια σπάνια αρρώστια, εξαφανίζονται παραγγελίες και κάποιος κλέβει από τα μπαλκόνια τα τελευταία έλατα.

Για την Πένι και Σία αυτό είναι ανήκουστο.
Χριστούγεννα χωρίς δέντρο είναι σαν… δεν είναι τέλος πάντων Χριστούγεννα.

Τα κορίτσια κάνουν υπομονή και δεν αργούν να πέσουν πάνω σε ένα καυτό ίχνος…

 

5 ° βιβλίο

Κατάσκοποι στην άμμο

Διακοπές στην Ιταλία! Μαζί με την Πένι θα πάνε η Μάιλι η σκυλίτσα της και η κολλητή της η Ίντα. Και το πράγμα γίνεται όλο και καλύτερο: τελείως συμπτωματικά η Φλώρα και η Μαρί θα πάνε διακοπές στο ίδιο μέρος. Να που η ντετεκτιβοσυμμορία ενώνει ξανά τις δυνάμεις της, αφού στο ξενοδοχείο όπου μένουν η Φλώρα και η Μαρί εξαφανίζονται μπουρνούζια και πετσέτες. Και όχι ένα ή δύο, αλλά εκατοντάδες. Οι ντετέκτιβ είναι σε επιφυλακή και σύντομα πέφτουν πάνω στα κλοπιμαία – στην πλαζ, στο κάμπινγκ… Μόνο που ίχνη του δράστη δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι κοφτερά ντετεκτιβικά μυαλά.

6 ° βιβλίο

Το στοιχειωμένο κάστρο

Ζήτω! Η Πένι και οι φιλενάδες της πάνε εκδροµή στο κάστρο Σλότερσταϊν. Το µόνο πρόβληµα είναι ότι θα έρθει και η διπλανή τάξη, µαζί και οι παλιοκατσίκες Ίβι, Γιέτε και Λέονι. Και ότι απαγορεύονται τα σκυλιά. Αλλά γι’ αυτό οι Πένι και Σία έχουν ήδη βρει λύση. Ανακαλύπτουν ωστόσο ότι το κάστρο Σλότερσταϊν είναι στοιχειωµένο. Βέβαια, η Πένι και οι ντετέκτιβ της δεν πιστεύουν σε φαντάσµατα, αλλά εδώ σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Όταν λοιπόν τις υποψιάζονται ότι αυτές κρύβονται πίσω από τα φαντάσµατα, καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται µπροστά σε µια καινούρια υπόθεση!

7 ° βιβλίο

Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο

Ένας κλέφτης τριγυρνάει στο σχολείο της Πένι. Χρήματα και κινητά εξαφανίζονται όλο και συχνότερα. Το κινητό της Ίντας πέφτει κι αυτό στα χέρια του κλέφτη, όταν εκείνη το αφήνει στα αποδυτήρια την ώρα της γυμναστικής. Οι πιθανοί δράστες είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι: ο αδερφός της Πένι, ο Τιμ, ο οποίος στραμπούληξε τον αστράγαλό του και γύρισε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια, η ξινή η Ίβι από τη διπλανή τάξη και η κόρη Αιμοδιψούχτεν. Η Πένι και οι ντετέκτιβ της διεξάγουν έρευνες, όμως όλοι οι ύποπτοι φαίνεται να είναι αθώοι… Και τώρα;

 

8 ° βιβλίο

Απατεώνες στο προαύλιο

Ένας κλέφτης τριγυρνάει στο σχολείο της Πένι. Χρήματα και κινητά εξαφανίζονται όλο και συχνότερα. Το κινητό της Ίντας πέφτει κι αυτό στα χέρια του κλέφτη, όταν εκείνη το αφήνει στα αποδυτήρια την ώρα της γυμναστικής. Οι πιθανοί δράστες είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι: ο αδερφός της Πένι, ο Τιμ, ο οποίος στραμπούληξε τον αστράγαλό του και γύρισε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια, η ξινή η Ίβι από τη διπλανή τάξη και η κόρη Αιμοδιψούχτεν. Η Πένι και οι ντετέκτιβ της διεξάγουν έρευνες, όμως όλοι οι ύποπτοι φαίνεται να είναι αθώοι… Και τώρα;

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

2 τυχερά παιδιά θα κερδίσουν από μια ολόκληρη σειρά βιβλίων “Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ” (8 βιβλία)
Για να πάρετε μέρος στο Facebook κλικ εδώ

 

Για να πάρετε μέρος στο  Instagram κλικ εδώ

 

Καλή επιτυχία σε όλους σας!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version