Site icon paixnidaki.com

Μια τίγρη στον κήπο, ένα από τα πιο όμορφα βιβλία

Ένα από τα πιο όμορφα βιβλία που έχουμε διαβάσει ποτέ θα σας παρουσιάσω σήμερα.

Μια τίγρη στον κήπο

Κείμενο – εικονογράφηση: Lizzy Stewart
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Στον λογαριασμό μου στο Instagram είχα γράψει αυτά:

Τα πρωινά της Κυριακής μας βρίσκουν αγκαλιά να διαβάζουμε το βραβευμένο παραμύθι “Μια τίγρη στον κήπο” της Lizzy Stewart .
Το παραμύθι αυτό είναι μια ωδή στην παιδική φαντασία! Ένα παραμύθι που με κέρδισε με το που το έπιασα στα χέρια μου με το ανάγλυφο εξώφυλλο του και πλημμύρισε χρώματα τα μάτια μου όταν άρχισα να το ξεφυλλίζω.

Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και είναι από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.
Εμείς το λατρέψαμε από τον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό σ αυτό το σπίτι και σας το προτείνουμε με αγάπη!

Μια τίγρη στον κήπο

Θα ξεκινήσω φυσικά με την εικονογράφηση του βιβλίου που είναι πραγματικά υπέροχη! Απέσπασε το βραβείο Waterstones 2017 στην κατηγορία των εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά και πραγματικά κατά τη γνώμη μου το άξιζε πολύ!

Με το που πιάνεις το βιβλίο στο χέρια σου σ εντυπωσιάζει το σκληρόδετο, ανάγλυφο εξώφυλλο και όταν το ανοίξεις νιώθεις ότι είσαι σε παιδικό όνειρο, γεμάτο πλούσια χρώματα και ονειρεμένες εικόνες.

Η ιστορία από την άλλη μας μιλάει για τη μικρούλα Νόρα που βαριέται πολύ και η γιαγιά της λέει ότι υπάρχει μια τίγρη στον κήπο. Της λέει, επίσης, ότι στο ίδιο μέρος ζουν μια γκρινιάρα πολική αρκούδα, φυτά που μπορούν να σε φάνε με μια μπουκιά και λιβελούλες, μεγάλες σαν πουλιά. Η Νόρα πλήττει αφόρητα και αποφασίζει να βγει έξω να ρίξει μια ματιά. Άραγε η γιαγιά θα επιβεβαιωθεί; Μια γλυκιά και ταυτόχρονα σουρεαλιστική ιστορία, ωδή στην παιδική φαντασία!

Αυτό το βιβλίο μας μάγεψε πραγματικά!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version