Site icon paixnidaki.com

“Μια βόλτα στα φεγγάρι” στο Πλανητάριο

Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στο πλανητάριο και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της παιδικής παράστασης “Μια βόλτα στο Φεγγάρι”.

Ήμασταν ενθουσιασμένοι, μικροί και μεγάλοι, αγωνιούσαμε να δούμε την παράσταση, τον πύραυλο, τους αστροναύτες και τα 3 μικρά μυγάκια. Πριν αρχίσει όμως μας περίμενε μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη! Ο κ. Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής στο Πλανητάριο μας διηγήθηκε τι έγινε στο Απόλλων 11 από τη δική του πλευρά αφού ο ίδιος ήταν δημοσιογράφος εκεί που κάλυπτε το γεγονός  για την Ελλάδα.

Μας εξήγησε με απλά λόγια για την αποστολή Απόλλων 11, αφού η παράσταση “Μια βόλτα στο φεγγάρι” είναι εμπνευσμένη από  αυτό το γεγονός. Μας έδειξε φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο και την πρώτη selfie που έβγαλε στο ακρωτήριο Κένεντι! Μας διηγήθηκε για τη γνωριμία του με τα παιδιά του Μπαζ Όλντριν, που όταν τα ρώτησε τι ήθελαν να τους φέρει ο μπαμπάς από το φεγγάρι αυτά απάντησαν παγωτό σε σκόνη (μόνο παιδιά θα έδιναν αυτή την απάντηση!).

Ακούσαμε για άλλη μια φορά την περίφημη φράση που είπε ο Νηλ Άρμστρονγκ, Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HCt1BwWE2gA]

 

Και η παράσταση ξεκίνησε! Αν και δεν καλύπτει ολόκληρη την οθόνη όπως η προηγούμενη που είχαμε δει, καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του θόλου, η παράσταση είναι εκπληκτική! Τα παιδιά μου την απόλαυσαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό και συγκεκριμένα ο Γιώργος δεν έχει σταματήσει να με ρωτάει από την ώρα που φύγαμε πώς μπορεί να γίνει αστροναύτης! Ταυτίστηκα (πολύ) με τη μαμά μύγα που όταν έμαθε ότι το μικρό της μυγάκι πήγε στο φεγγάρι λιποθυμούσε συνέχεια!

“Μια βόλτα στο φεγγάρι”,  μια πολύ όμορφη παράσταση που μας έδωσε τροφή για σκέψη και για κουβέντα και στο σπίτι για τους πλανήτες, τους αστροναύτες και όλα όσα είδαμε!

Το πλανητάριο είναι ένα μέρος που πραγματικά πρέπει να επισκεφτούν όλα τα παιδιά, έχει παραστάσεις για όλες τις ηλικίες και σίγουρα θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Εκτός όμως από το πλανητάριο στον ίδιο χώρο βρίσκεται και μια εκπληκτική βιβλιοθήκη που οργανώνει συχνά εκπαιδευτικά προγράμματα και για παιδιά!

Η περίληψη είναι από την επίσημη σελίδα του πλανηταριου

Το 1969 τρεις αστροναύτες τόλμησαν να ταξιδέψουν εκεί όπου κανένας άνθρωπος μέχρι τότε δεν είχε πάει, στο φεγγάρι. Η παιδική ταινία «Μια βόλτα στο φεγγάρι» μεταφέρει το κοινό σε αυτή την ιστορική περίοδο. Συνδυάζοντας την αποστολή του Απόλλων 11 με τη διασκεδαστική περιπέτεια που σκαρώνουν τρία νεαρά μυγάκια το «Μια βόλτα στο φεγγάρι» γνωρίζει στη νέα γενιά την εποχή των διαστημικών ταξιδιών, την εποχή που ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τα επιτεύγματα των αστροναυτών και των επιστημόνων.

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version