Site icon paixnidaki.com

Πως θα αγαπήσουν τα παιδιά μας τη μυθολογία

Η Ελληνική Μυθολογία είναι ένας θαυμάσιος κόσμος, που όταν τον γνωρίσεις καλά τον αγαπάς βαθιά. Πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες ιστορίες αλλά και από τις πιο όμορφες του κόσμου που τα παιδιά κυριολεκτικά μαγεύονται στο άκουσμα τους.

Πώς όμως θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τη μυθολογία;

Για να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τη μυθολογία μπορούμε:

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

 

 

1. Να τους διαβάζουμε βιβλία μυθολογίας από πολύ μικρή ηλικία.

Η ανάγνωση μυθολογίας βοηθάει στη συναισθηματική ωρίμανση των παιδιών, στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, στην ανάπτυξη της φαντασίας τους, στο να πάρουν σπουδαία μαθήματα, να αναγνωρίσουν τις αξίες της ζωής και στο τέλος έρχεται φυσικά η μαθησιακή ανάπτυξη.

2. Να παίξουμε μαζί τους με δημιουργικά παιχνίδια.

Και τι καλύτερο από το να παίξουμε με τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου που μόλις κυκλοφόρησαν από την αγαπημένη μου PLAYMOBIL . Πριν από καιρό είχαν βγει οι πρώτοι 6 θεοί, σας είχα μιλήσει ξανά εδώ. Φέτος κυκλοφόρησαν οι άλλοι 6 και η PLAYMOBIL ολοκλήρωσε αυτή τη μοναδική σειρά που σκοπό έχει να κάνει τα παιδιά μας να αγαπήσουν τη μυθολογία.

Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου είναι: Δίας , Ποσειδώνας, Αθηνά, Ήρα, Άρτεμις, Απόλλωνας, Ήφαιστος, Άρης, Αφροδίτη, Ερμής, Δήμητρα και Εστία.

Μέσα από κάθε θεό, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους μύθους και τα επιτεύγματα που τους κάνουν μοναδικούς και θα διδαχτούν πολλές σοφίες, διασκεδάζοντας.

Οι φιγούρες των θεών σχεδιάστηκαν με υψηλή ποιότητα και εξαιρετική λεπτομέρεια, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του κάθε θεού.Η νέα σειρά με τους Αρχαίους Έλληνες θεούς δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες αλλά και να αποκομίσουν γνώσεις παίζοντας.

Με τις φιγούρες των θεών από την PLAYMOBIL καλλιεργούμε μοναδικά τη φαντασία των παιδιών.

Τα παιδιά όταν ανοίξουν τα μυθικά κουτάκια θα ανακαλύψουν τις φιγούρες των θεών, οι οποίες  σχεδιάστηκαν με υψηλή ποιότητα και εξαιρετική λεπτομέρεια, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του κάθε θεού.

Εκτός όμως από του θεούς θα βρουν μια κάρτα γεμάτη με πληροφορίες αλλά και όλα τα αγαπημένα αντικείμενα ή ζωάκια του θεού.

Η νέα σειρά με τους Αρχαίους Έλληνες θεούς της PLAYMOBIL  δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και να καλλιεργήσουν μοναδικά τη φαντασία τους.

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Γιατί ενώ η γνώση περιορίζεται σ’ αυτά που ξέρουμε και που καταλαβαίνουμε, η φαντασία αγκαλιάζει ολόκληρο των κόσμο και όλα εκείνα που θα μπορούσαμε να μάθουμε και να καταλάβουμε.»

Άλπμερτ Άινσταιν

 

3. Να ζωγραφίσουμε φυσικά!

Η ζωγραφική είναι μια από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών κατά κοινή ομολογία. Τι καλύτερο λοιπόν αφού τους διαβάσουμε έναν μύθο να τα βάλουμε να ζωγραφίσουν την αγαπημένη τους στιγμή ή τον αγαπημένο τους θεό.

Εκτός όμως από τη ζωγραφική μπορούμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι στο χαρτί.

Ευτυχώς για εμάς η PLAYMOBIL προνόησε και μας ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό τετράδιο σε συνεργασία με το Colour Greece, που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό. Λέγεται «Οι 12 θεοί του Ολύμπου έφτασαν», το οποίο έρχεται για να ταξιδέψει τα παιδιά στην καθημερινότητα των θεών του Ολύμπου, με δραστηριότητες που συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση και τη μάθηση.

Το εκπαιδευτικό φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το site της PLAYMOBIL: www.playmobil.gr, στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά!

 

4. Να επισκεφτούμε το μουσείο της Ακρόπολης

ή κάποιο άλλο μουσείο αν είμαστε μακριά από την Αθήνα. Πραγματικά πρέπει να το βάλετε στο πρόγραμμα άμεσα. Διαβάστε εδώ πώς περάσαμε εμείς στο μουσείο της Ακρόπολης παρέα με τα αγαπημένα μας PLAYMOBIL.

 

5. Θεατρικό παιχνίδι

Για το τέλος σας αφήνω το αγαπημένο των παιδιών μου και νομίζω και όλων των παιδιών. Αφού διαβάσουμε, παίξουμε, ζωγραφίσουμε, πάμε στο μουσείο ένα μας μένει και αυτό είναι να γίνουμε μικροί ηθοποιοί και να παίξουμε τον αγαπημένο μας θεό του Ολύμπου.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, καλή διάθεση να υπάρχει και ένα σεντόνι! Ναι καλά διαβάσατε ένα σεντόνι που θα τυλίξουμε πάνω μας όπως ακριβώς το είχαν οι θεοί του Ολύμπου.

Αρχικά θα διαβάσουμε καλά την κάρτα που υπάρχει μέσα στο κουτί των PLAYMOBIL με όλες τις πληροφορίες για τον θεό που θα υποδυθούμε. Στη συνέχεια θα κάνουμε τον θεό και θα ζητήσουμε από τα παιδιά να μαντέψουν ποιος θεός είναι.

Φυσικά όλοι θα θέλουν να γίνουν θεοί για λίγο (ή και για πολύ) και η αγάπη για την μυθολογία θα έχει φωλιάσει στην καρδιά μας για πάντα!

 

Ελπίζω να σας άρεσαν οι δικοί μας τρόποι για να αγαπήσουν τα παιδιά μας τη μυθολογία, αν θέλετε να μας στείλετε και εσείς τη δική σας ιδέα, γράψτε μου ένα email στο topaixnidaki@gmail.com

 

Καλά παιχνίδια

Σας φιλώ

Γιούλη

 

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version