Site icon paixnidaki.com

Πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τα μουσεία;

Τα μουσεία αναμφισβήτητα αποτελούν πολύτιμη πηγή πολιτισμικής, ιστορικής, επιστημονικής και αισθητικής γνώσης. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά σ έναν τέτοιο χώρο, όπου δεν επιτρέπεται να ακουμπάνε τίποτα, ούτε να μιλάνε δυνατά, ούτε να τρέχουν φυσικά και ακούνε όλο μη και μη; Πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τα μουσεία;

Δεν ξέρω για εσάς αλλά οι δικές μου αναμνήσεις απ΄όταν ήμουν παιδάκι ήταν αυτές ακριβώς που περιέγραψα παραπάνω. Τα μουσεία ήταν χώροι που με περιόριζαν, που είχα τη λαχτάρα να τα ακουμπήσω όλα και κανένας δεν μ άφηνε και κάπου εκεί ανάμεσα στα πολλά μη και μη είχα χάσει εντελώς το ενδιαφέρον μου.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Ευτυχώς για καλή μας τύχη τα τελευταία χρόνια τα μουσεία παγκοσμίως επαναπροσδιορίζουν τον εκπαιδευτικό τους ρόλο στην κοινωνία και προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την παραδοσιακή αντίληψη ότι δηλαδή πρόκειται για χώρους βαρετούς και απόμακρους που απευθύνονται μόνο σε λίγους ή ειδικούς. Γίνονται δηλαδή λίγο πιο kid friendly χώροι και ανοίγουν την αγκαλιά τους στους λιλιπούτειους φίλους μας να τα εξερευνήσουν.

Μια τέτοια μυθική μέρα ζήσαμε και εμείς στις 19 Μαΐου 2019, στο μουσείο της Ακρόπολης, στο στολίδι της Αθήνας. Ήμασταν καλεσμένοι σε μια μυθική ξενάγηση παρέα με τα αγαπημένα μας PLAYMOBIL και το Athens for kids .

 

Τι είδαμε – ζήσαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης


Στο Μουσείο της Ακρόπολης είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ένα ταξίδι στην αγαπημένη μυθολογία ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με πρωταγωνιστές τους θεούς του Ολύμπου και τα αγαπημένα μας PLAYMOBIL.

Παρέα με τους 6 νέους θεούς που μόλις κυκλοφόρησαν από την PLAYMOBIL  Απόλλωνα, Ήφαιστο, Άρη, Αφροδίτη, Εστία και Ήρα αλλά και τους άλλους 6 θεούς που είχαν κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό από την PLAYMOBIL Δία, Ποσειδώνα, Αθηνά, Ερμή, Άρτεμις και Δήμητρα γυρίσαμε όλο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο , μέσα από τα 4000 ευρήματα  του πιο σύγχρονου μουσείου της χώρας μας κι ενός από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο.

Θαυμάσαμε αντικείμενα της καθημερινής ζωής των αρχαίων Ελλήνων που βρέθηκαν στον οικισμό γύρω από των ιερό βράχο της Ακρόπολης, καθώς και στα ιερά, στα θέατρα και σε άλλα δημόσια κτήρια της περιοχής.

Μείναμε άφωνοι από τους επιβλητικούς κούρους και κόρες, όπως  και από τις όμορφες Καρυάτιδες.

Απολαύσαμε την αίθουσα του Παρθενώνα με ότι έχει σωθεί από το πιο γνωστό ναό της θεάς Αθηνάς. Γλυπτοί διάκοσμοι μοναδικής αισθητικής και εντυπωσιακά υπερμεγέθη αγάλματα και γλυπτά τοποθετημένα ακριβώς στα ίδια σημεία με τον πραγματικό Παρθενώνα.

Και όλα αυτά τα κάναμε ευχάριστα, με παιχνίδια, με γουρλωμένα παιδικά μάτια αλλά και ενηλίκων μάτια.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης γίναμε ξανά παιδιά οι μεγάλοι και οι μικροί παρακολούθησαν και έμαθαν ένα κομμάτι της ιστορίας μας που θα τους μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη.

 

Ήταν πραγματικά μια μυθική ξενάγηση!

Αν λοιπόν αναρωτιέστε ακόμα πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά μας τα Μουσεία, νομίζω ότι η απάντηση είναι μια, με παιχνίδι αλλά και με ανθρώπους δίπλα τους ειδικά εκπαιδευμένους όπως είναι οι μουσειολόγοι, οι ξεναγοί αλλά και οι παιγνιοθεραπευτές.

PLAYMOBIL, Athens for Kids και κ. Πόπη Γεωργοπούλου  σας ευχαριστούμε για αυτή την όμορφη εμπειρία. Εύχομαι να το επαναλάβουμε σύντομα!

 

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version