Η σχέση που έχουμε με τη νονά και το νονό των παιδιών μας θα έπρεπε να είναι η καλύτερη! Είναι οι άνθρωποι που μας επέλεξαν και τους επιλέξαμε ανάμεσα από πολλούς και τους εμπιστευτήκαμε ότι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας!
Είναι όμως πάντα αυτή η σχέση έτσι; Εσείς αλήθεια τι σχέση έχετε με τους νονούς του παιδιού σας;
Δείτε τις απαντήσεις που δώσατε στο προφίλ μου στο Instagram στο σχετικό post.
Θυμηθείτε και ένα κείμενο που σας άρεσε πολύ εδώ Αγαπημένη μου νονά
Προκειμένου να αναδειχθεί ο ξεχωριστός τους ρόλος, η PLAYMOBIL Hellas σε συνεργασία με την aboutpeople πραγματοποίησε τον Οκτώβριο έρευνα κοινής γνώμης, σε άτομα ηλικίας 20 έως 50 ετών, πανελλαδικά με ηλεκτρονικές συνεντεύξεις, μέσα από την οποία σκιαγραφείται η στενή σχέση των Ελλήνων με τους νονούς και τις νονές τους και τελικά επισφραγίζεται η πολύτιμη τους συμβολή στην ανατροφή του παιδιού.
Ελάτε να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας που κάποια πραγματικά δεν τα περίμενα καθόλου!
Πόσοι Έλληνες έχουν γίνει νονοί;
Μόνο 4 στους 10 Έλληνες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 20-50 είναι νονοί.
Ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι από αυτούς, μόνο το 30% έχει βαφτίσει πάνω από ένα παιδί.
Ποιος ζητάει να βαφτίσει το παιδί; Οι γονείς ή οι ενδιαφερόμενοι νονοί;
Το 60% θεωρεί ότι οι γονείς ζητάνε στους νονούς να βαφτίσουν το παιδί τους και μάλιστα με βασικό κριτήριο (74%) τη στενή φιλία.
Κάθε πότε βλέπει ο νονός το βαφτιστήρι;
6 στους 10 νονούς βλέπουν το βαφτιστήρι τους κάθε μήνα!
Ποια είναι η κυριότερη υποχρέωση του νονού;
7 στους 10 είναι κατηγορηματικοί: η κυριότερη υποχρέωση των νονών είναι προσφορά συμβουλών στα πνευματικά τους παιδιά.
Είναι τα δώρα μια βασική υποχρέωση;
Μόνο 25% των νονών θεωρούν την αγορά δώρων βασική υποχρέωση προς τα βαφτιστήρια τους.
Σταματάς να είσαι νονός;
7 στους 10 πιστεύουν ότι η σχέση νονών και πνευματικών παιδιών διαρκεί μία ζωή.
Και βέβαια κάθε νονός που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να διαβάσει και το αντίστοιχο παραμύθι στο βαφτιστήρι του.
Tο πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give επιστρέφει για 8η χρονιά για να αναδείξει την αξία του νονού και της νονάς στην ελληνική οικογένεια και να ενισχύσει τους σκοπούς του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το 6ο παραμύθι PLAYMOBIL play & give “Τι είναι νονά; Και τι νονός;”, αφιερωμένο στους σκοπούς του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, προσφορά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου με τη φροντίδα των Εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Ένα βιβλίο για αυτούς που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των παιδιών, διαμορφώνουν με αγάπη την προσωπικότητά τους και δημιουργούν αξέχαστες, οικογενειακές αναμνήσεις.
Το παραμύθι είναι κατάλληλο για παιδιά 4-8 ετών και διανέμεται δωρεάν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ΣΓΚ (Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων) και στο PLAYMOBIL FunPark.
Οι φιγούρες PLAYMOBIL play & give κυκλοφορούν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και το παραμύθι PLAYMOBIL play & give μπορείτε να βρείτε στο https://www.playmobil.gr και στην κοινότητα της PLAYMOBIL στο Facebook https://www.facebook.com/PlaymobilHellas. Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
###
Tο PLAYMOBIL play & give:
Το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give υλοποιείται από την PLAYMOBIL Hellas με συνέπεια, από το 2012. Έχοντας καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, στα 8 χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά, το PLAYMOBIL play & give έχει προσφέρει χαρά και υποστήριξη σε χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα. Κάθε χρόνο, 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα, αποκλειστικά για την ελληνική αγορά και το πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give. Μέχρι σήμερα, η PLAYMOBIL Hellas έχει προσφέρει 160.000€ για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.
Ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”
Ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” ιδρύθηκε το 2012, από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, που εδώ και 27 χρόνια, με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δίνει μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Πρωταρχικός σκοπός του υπήρξε η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία αποτελεί απάντηση στην ανάγκη εύρεσης εθελοντών δοτών, με στόχο να εξασφαλίσει σε όλους όσους το χρειάζονται, το απαραίτητο μόσχευμα για τη ζωή τους, που σήμερα το αποκτούν με δυσκολία και συχνά με μεγάλο κόστος.
Τι πιστεύετε;