Site icon paixnidaki.com

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές δεν είναι ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο!

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές δεν είναι ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο!

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές δεν είναι ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο! Είναι όμως ένα βιβλίο που μιλάει για την διαφορετικότητα με τέτοιο τρόπο που ακόμα και ένα πολύ μικρό παιδάκι μπορεί να κατανοήσει. Ο Κουραμπιές Γιεσγιές είναι ο ήρωας της διπλανής πόρτας, αυτός που θέλει όλοι να τον αποδέχονται, που δεν θέλει να χαλάει χατίρι σε κανέναν για να τον έχουν στην παρέα του, για να του μιλάνε και για να τον αγαπάνε. Στο βιβλίο ευτυχώς οι φίλοι του θα τον αγκαλιάσουν με στοργή και θα τον βοηθήσουν να αλλάξει συμπεριφορά για το καλό του. Κάποιες φορές χρειάζεται να πούμε και ένα όχι, σημασία έχει να είμαστε αυθεντικοί και να αγαπάμε και τον εαυτό μας.

Διαβάστε αυτό το βιβλίο στα μικρά σας παιδάκια και ρωτήστε τα, “εσύ λες πάντα ναι στους φίλους σου;”, ” Κάνεις ότι σου λένε μόνο και μόνο για να παίξεις μαζί τους;”, “μήπως απαιτείς από τους φίλους σου να λένε συνέχεια ναι σε ότι και αν τους ζητήσεις;”.  Ο κουραμπιές Γιεσγιές είναι λοιπόν μια πολύ καλή αφορμή για να δούμε  τι αισθάνονται τα παιδιά μας  και να τα βοηθήσουμε να αποδεχτούν τον εαυτό τους.  Εξάλλου αυτό είναι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για την ευτυχία μας.



Ο Κουραμπιές Γιεσγιές

Συγγραφέας Αυγή Βάγια

Εκδόσεις Διόπτρα

Εικονογράφηση Κώστας Σγούρος

Λίγα λόγια για τα βιβλίο

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.



Ο Κουραμπιές Γιεσγιές δεν είναι ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version