Site icon paixnidaki.com

Οδηγός παιχνιδιών – Επιλέξετε παιχνίδια ανά ηλικία

παιχνίδια

Οδηγός παιχνιδιών – Επιλέξετε παιχνίδια ανά ηλικία

Το παιχνίδι είναι σημαντικό στη ζωή του παιδιού καθώς συμβάλλει στην κοινωνική, ψυχική, σωματική και συναισθηματική ανάπτυξή του.

Ποια είναι τα κατάλληλα παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Πολλές φορές γονείς και φίλοι αναρωτιόμαστε ποια είναι τα κατάλληλα παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Η αλήθεια είναι ότι πάντα εξαρτάται και από το ίδιο το παιδί και από τα ενδιαφέροντά του. Η συμβουλή που θα σας δώσω είναι μια, όποιο παιχνίδι και αν διαλέξετε τελικά να είστε σίγουροι ότι έχει πάνω το ειδικό σηματάκι CE. Δυστυχώς στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά παιχνίδια που δεν είναι ελεγμένα και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 καθώς μπορεί να μην είναι κατάλληλα για τα παιδιά!

Οδηγός παιχνιδιών ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Για να σας βοηθήσω σας ετοίμασα έναν οδηγό με τα κατάλληλα παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Για να σας διευκολύνω όμως ακόμα περισσότερο στο τέλος κάθε κατηγορίας θα βρείτε ένα link που θα σας οδηγήσει στο BestPrice.gr την καλύτερη μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών σε πάνω από 3.200 ηλεκτρονικά καταστήματα.

Βρείτε την καλύτερη τιμή στα παιχνίδια που σας ενδιαφέρουν απευθείας από το BestPrice.gr .

0-12 μηνών

κουδουνίστρα, μασητικό, γυμναστήριο, καθρέφτης, υφασμάτινα βιβλία, μουσικά όργανα, μπάλα, παιχνίδια στοίβαξης, τουβλάκια, σκηνή, περπατούρες.

 

Μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα μου παιχνίδια για 0 – 12 μηνών εδώ

 

1 – 2 χρονών

κύβοι, βιβλία, ενσφηνώματα, κουζινικά, παιχνίδια με ρόδες για να τα σπρώχνουν, αυτοκινητάκια, κούκλες, μουσικά όργανα, πάζλ, υλικά ζωγραφικής, μπάλα, σκηνή, κουνιστό αλογάκι, κούνια, μπιλιοδρόμιο.

 

Μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα μου παιχνίδια για 1 -2 χρονών εδώ

 

2-3 χρονών

πλαστελίνη, βιβλία, κουζινικά, αυτοκινητάκια, κούκλες, μουσικά όργανα, πάζλ, υλικά ζωγραφικής, παιχνίδια με κατασκευές, μπάλα.

 

Μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα μου παιχνίδια για 2 – 3 χρονών εδώ

3-5 χρονών

 

πίνακας με μαρκαδόρο, πίνακας γράψε σβήσε, ρούχα για μεταμφίεση, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια μνήμης, παζλ, βιβλία, κουζινικά, αυτοκινητάκια, κούκλες, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, μουσικά όργανα, πάζλ, υλικά ζωγραφικής, παιχνίδια με κατασκευές, μπάλα.

 

Μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα μου παιχνίδια για 3 – 5 χρονών εδώ

5- 10 χρονών

βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, μπάλα, κασετόφωνο – μαγνητόφωνο, ακουστικά, ράδιο, ρούχα για μεταμφίεση, υλικά ζωγραφικής, παιχνίδια με κατασκευές, παζλ, μουσικά όργανα, τηλεσκόπιο, μαγνήτες, μεγεθυντικοί φακοί, σετ μοντελισμού, παιχνίδια για ρομποτική, μικροσκόπιο, drone.

 

Μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα μου παιχνίδια για 5 – 10 χρονών εδώ

 

 

Παιχνίδια για όλα τα παιδιά

Πριν αγοράσετε ένα παιχνίδι δώρο να θυμάστε τα εξής:

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, μοναδικό και ξεχωριστό και αυτός ο οδηγός θέλει μόνο να βοηθήσει και όχι να βάλει σε κατηγορίες τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια. Όλα είναι παιχνίδια για παιδιά και θα τα επιλέξετε με βάση τις προτιμήσεις των ίδιων των παιδιών.

Το καλύτερο παιχνίδι απ’ όλα είναι να παίζουμε μαζί με τα παιδιά μας!

Καλές αγορές!

 

Σας φιλώ

Γιούλη

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version