Site icon paixnidaki.com

Online παιδικές θεατρικές παραστάσεις

Μπορεί να μένουμε στο σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περνάμε όμορφα και δημιουργικά! Για σήμερα σας έχω 9 online παιδικές θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να τις παρακολουθήσετε δωρεάν μαζί με τα παιδάκια σας.

Έξι παιδικές θεατρικές παραστάσεις είναι διαθέσιμες online και μπορείτε να τις δείτε από τώρα, ενώ για τις επόμενες τρεις θα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή για να τις δείτε σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Παρακάτω σας γράφω αναλυτικά για το πως μπορείτε να τις παρακολουθήσετε. Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τις απολαύσετε!

Online παιδικές θεατρικές παραστάσεις

 

Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου


1.

“Χίλιες και Μία Ιστορίες”

H παράσταση “Χίλιες και Μία Ιστορίες” του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Β. Ατταριάν και Μ. Μακρίδη. Μια παράσταση για παιδιά από 5 ετών.

Θα προβληθεί  εδώ το Σάββατο 11/4 στις 17:00 & Κυριακή 12/4 στις 12:00.

♥Σημειώστε το στην ατζέντα σας!

 

2.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»

Το πασίγνωστο έργο του Ιουλίου Βερν από τη Μαριάννα Τόλη και τον Γιώργο Βάλαρη για το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου, σε μουσική Αλέξανδρου Μπαζάνη με τα τραγούδια της Μαριάννας Τόλη και της Βασιλικής Χαραλάμπους. Ένα υπέροχο ταξίδι που βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Δείτε την παράσταση ΕΔΩ.

3.

«Η χώρα των πουλιών»

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου η «Χώρα των πουλιών» -βασισμένη στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη- ανέβηκε το 2003 στο Εθνικό Θέατρο, με τον ίδιο να αναλαμβάνει κι έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους! Η παράσταση ακολουθεί την ιδιαίτερα ποιητική και πολιτική χροιά της αριστοφανικής κωμωδίας που ξεκινά από την τροπή του Πελοποννησιακού Πολέμου μετά τη Σικελική Εκστρατεία, προσαρμοσμένη βέβαια κατάλληλα για το παιδικό κοινό.

Δείτε την παράσταση ΕΔΩ.

4.

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Ο Γιάννης Ιορδανίδης παρουσίασε το 2004 την δική του διασκευή για παιδιά του υπέροχου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Μια μουσική εκδοχή του πολυπαιγμένου έργου, με στοιχεία από την αρχαία ελληνική μυθολογία και τα παραμύθια της αγγλικής παράδοσης.

Δείτε την παράσταση ΕΔΩ.

Εθνική Λυρική Σκηνή


5.

«Το αηδόνι του αυτοκράτορα»

Ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η Λένα Πλάτωνος, το έργο της οποίας έχει συνδεθεί με τον κόσμο των παιδιών μέσα από τη θρυλική Λιλιπούπολη, έγραψε το Αηδόνι του αυτοκράτορα σαν μια μελωδική παραβολή για τη άνιση σχέση την τεχνολογίας με τον άνθρωπο.

Προσοχή – Θα μεταδοθεί εδώ την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (εδώ)

♥Σημειώστε το στην ατζέντα σας!

6.

«Πρίγκιπας Ιβαν»

Ένα συναρπαστικό μουσικό παραμύθι με υπέροχες μελωδίες, πολύχρωμα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και γερές δόσεις χιούμορ σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή και σε λιμπρέτο Σοφιάννας Θεοφάνους, βασισμένο σε γνωστό ρωσικό παραμύθι. Η όπερα εξιστορεί το ταξίδι του πρίγκιπα Ιβάν στο Μαύρο Δάσος του Μάγου Βασιλιά Κοσέι. Με τη βοήθεια του Λύκου Βολκ αναζητά το χρυσό Πουλί της Φωτιάς για να αποδείξει στον πατέρα του ότι αξίζει να γίνει ο επόμενος τσάρος.

Προσοχή – Θα μεταδοθεί εδώ την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (εδώ)

♥Σημειώστε το στην ατζέντα σας!

 

Θέατρο Τέχνης


7.

«Όλιβερ Τουίστ»

Ο Κωστής Καπελώνης παρουσίασε τη σεζόν 2012-2013 στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης το λογοτεχνικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ». Πρόκειται για τη διαχρονική ιστορία του μικρού Όλιβερ με φόντο το Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει δουλεύοντας σκληρά, μένοντας όμως πάντα πιστός στις αξίες του.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ

Θέατρο Κιβωτός


8.

Το Βαλς με τα Παραμύθια!

Δείτε την εξαιρετική παράσταση των Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνας Κουλουμπή που «ανέβηκε» την προηγούμενη σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός.

Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη. Από αυτές που κανένα παιδί δεν θα χορτάσει βλέποντάς την μόνο μια φορά. Και επειδή η ίδια το ξέρει καλά αυτό, αποφάσισε, τώρα που όλα τα παιδιά μένουν στο σπίτι, να τους την «χαρίσει», προκειμένου να την απολαύσουν από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ

 

και τώρα παιδιά λίγη όπερα

9.

Η Βασίλισσα του χιονιού

Ο Θοδωρής Αμπαζής, βασίστηκε στο αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έγραψε την όπερα Η βασίλισσα του χιονιού, στοχεύοντας στην εξοικείωση του παιδιών με το είδος. «Η παράσταση φλερτάρει και με το μιούζικαλ, αλλά κυρίως έχει στόχο να εξοικειώσει τους νεαρούς θεατές με τους κώδικες της όπερας.»

Μπορείτε να τη δείτε εδώ

 

Καλή διασκέδαση!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version