Site icon paixnidaki.com

Όταν έχουμε άρρωστο παιδί δεν το στέλνουμε σχολείο!

Όταν έχουμε άρρωστο παιδί δεν το στέλνουμε σχολείο!

Γράφω σβήνω πολύ ώρα, θέλω να πω κάποια πράγματα αλλά δεν θέλω να γίνω επιθετική. Προσπαθώ να μπω στα παπούτσια όλων όσων στέλνουν το άρρωστο παιδί τους στο σχολείο αλλά δεν τα καταφέρνω.

Λυπάμαι πάρα πολύ αν ο λόγος που στέλνετε το άρρωστο παιδί σας στο σχολείο είναι γιατί

δεν μπορείτε να πάρετε άλλη άδεια

θα σας απολύσουν

έχετε ένα επαγγελματικό ραντεβού

θέλετε να κάνετε κάτι πολύ σημαντικό

δεν έχετε βοήθεια

Λυπάμαι όμως ακόμα περισσότερο το άρρωστο παιδί , αν ο λόγος είναι

θέλετε να πάτε για καφέ – βόλτα – γυμναστήριο

βαρεθήκατε κλεισμένοι στο σπίτι τόσες …. ώρες

 

Όταν έχουμε ένα άρρωστο παιδί φροντίζουμε να γίνει καλά με όποιο τρόπο περνάει από το χέρι μας. Κάνουμε μια επίσκεψη στον γιατρό μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του. Φροντίζουμε το παιδί να τρέφεται σωστά και να πίνει νερό. Αν το παιδί μπορεί να μείνει λίγη ώρα έξω από το σπίτι του, ένας περίπατος θα του κάνει καλό. Αν δεν μπορεί και το μπαλκόνι – βεράντα – κήπος , είναι και αυτό καλό!

Το άρρωστο παιδί δεν μπορεί να πάει στο σχολείο πρώτα πρώτα για το ίδιο το παιδί. Αυτό δεν θα αισθάνεται καλά και η νηπιαγωγός – δασκάλα δεν είναι νοσοκόμα σε καμία περίπτωση. Απογορεύεται να δώσει φάρμακα και το σχολείο δεν είναι νοσοκομείο.

Από την  άλλη πλευρά τώρα υπάρχουν άλλα 20++ παιδάκια μέσα στην τάξη και άλλα 300++ σ ολόκληρο το σχολείο που κινδυνεύουν να κολλήσουν. Και μαντέψτε…. και το δικό σας θα κολλάει και θα ξανακολλάει όλη τη χρονιά.

Δεν προτείνω να κλείσουμε τα παιδιά μας μέσα σε μια γυάλα, προτείνω όλοι μας να λειτουργήσουμε ομαδικά. Μια ομάδα με σκοπό το καλό όλων των παιδιών. Ναι θα αρρωστήσουν, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό σε καμία περίπτωση. Μπορούμε όμως να σεβόμαστε το ίδιο μας το παιδί αρχικά και μετά τα υπόλοιπα. Σκεφτείτε πώς είμαστε όταν αρρωσταίνουμε, δεν έχουμε διάθεση, γκρινιάζουμε. Σκεφτείτε τώρα πως θα είναι ένα άρρωστο παιδι στο σχολείο.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ψείρες…  διαβάστε εδώ

Ένα άρρωστο παιδί έχει περισσότερο ανάγκη από αγκαλιά και πολλά πολλά παραμύθια …. διαβάστε εδώ

 

#playgrouphellas #paixnidaki #kids #twins #photooftheday #mommyslife #momblogger #greekblogger #mombloggergr #παιδοτοπος #περναμε _τέλεια

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ?paixnidaki?? (@julie_bouza) στις

 

Αν έχετε άρρωστο παιδί στο σπίτι εκτός από παραμύθια μπορείτε να παίξετε και επιτραπέζια …

Αν είστε καλά (τα είπαμε αυτά χαχα) μπορείτε να έρθετε και στη Χειροτέχνικα για να φτιάξουμε με τα παιδάκια υπέροχες κατασκευές …. διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Σας φιλώ ομάδα!

«Κοινοποίησε αν σου άρεσε αλλά απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version