Site icon paixnidaki.com

15 υπέροχα παιδικά πασχαλινά βιβλία που ξεχωρίσαμε

 

15 υπέροχα παιδικά πασχαλινά βιβλία που ξεχωρίσαμε

 

Χάρισε μας ένα like ♥

1.

Πασχαλινά διηγήματα – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Εκδόσεις Μίνωας

Περιγραφή

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μας χαρίζει ιστορίες και αναμνήσεις μιας αλλοτινής εποχής με φόντο την πιο λαμπρή γιορτή, το Πάσχα.

Μεγάλοι και παιδιά είναι οι ήρωες στα κλασικά πια διηγήματά του, που δημιουργούν στο νου εικόνες πλημμυρισμένες από ανοιξιάτικες μυρωδιές, πίστη, έθιμα και παραδόσεις, νοσταλγία και ελπίδα.

Τα πιο αγαπημένα διηγήματα για το Πάσχα, με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά σε ένα μοναδικό γιορτινό βιβλίο.

2.

Έθιμα και ιστορίες του Πάσχα

Εκδόσεις Μίνωας

Περιγραφή

Το Πάσχα, η ομορφότερη γιορτή της χριστιανοσύνης, γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Διαβάστε τα πιο ξεχωριστά έθιμα του τόπου μας, τα πιο συγκινητικά πασχαλινά διηγήματα και διασκεδάστε με τις δραστηριότητες αυτού του υπέροχου βιβλίου.

 

3.

Το Πάσχα της Χαράς: Φύλλα δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Περιγραφή

Ένα ευχάριστο πασχαλινό βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινές κατασκευές.
Η Χαρά η μαγισσούλα και ο γάτος της ο Χάρης συντροφεύουν τα παιδιά τις γιορτές του Πάσχα με παιγνιώδεις δραστηριότητες και τα βοηθούν να περάσουν ευχάριστες ώρες στον ελεύθερο χρόνο τους και ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.
Έτσι, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα:

– Να γνωρίσουν τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη και τους αριθμούς.
– Να κατανοήσουν τις έννοιες του χώρου και του χρόνου (Άνοιξη).
– Να αναπτύξουν δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου.
– Να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη λεπτή κινητικότητα και τη φαντασία τους.
– Να κατανοήσουν απλές και εύκολες οδηγίες.
– Να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική και το παιχνίδι.

 

4.

Το πασχαλινό αυγό

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Περιγραφή

Ένας μικρός λαγός ονειρεύεται να διακοσμήσει το καλύτερο πασχαλινό αυγό, για να γίνει βοηθός του Λαγού του Πάσχα. Όταν όμως βρίσκει ένα αυγό που έχει πέσει από τη φωλιά του, το λυπάται, ξεχνάει το όνειρό του και προσπαθεί να το κρατήσει ζεστό, μέχρι να εκκολαφθεί το πουλάκι…

5.

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ – ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Εκδόσεις Ψυχογιός

Περιγραφή

Ένα ζουζουνάκι κόκκινο με μαύρες βούλες μένει ολομόναχο έπειτα από μια καταιγίδα. Ο άνεμος το ρίχνει πάνω σε μια Πασχαλιά, που το φροντίζει με αγάπη και του λέει ότι το θέλει για παιδί της. Το ζουζουνάκι δέχεται, γιατί περνάει καλά μαζί της κι αρχίζει να την αγαπάει κι αυτό. Μα το σαλιγκάρι, το σκουλήκι και η κερασιά τού λένε πως η Πασχαλιά δεν κάνει για μαμά του, επειδή δε μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Θα τους πιστέψει το μικρό ζουζούνι; Ή θα μείνει με την Πασχαλιά, που το λατρεύει και θέλει να το βαφτίσει Πασχαλίτσα, για να μοιάζουν τα ονόματά τους;

6.

ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εκδόσεις Ψυχογιός

Περιγραφή

Μύρισε Άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει, οι διακοπές αρχίζουν, ώρα για παιχνίδι!

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης.

Φτιάξτε λαγουδάκια, αυγά, λαμπάδες και καλαθάκια!

Λύστε το σταυρόλεξο, αποκαλύψτε την κρυμμένη εικόνα, χρωματίστε το λαγουδάκι, βρείτε τις διαφορές!

Ανάμεσα στα τσουρέκια, στα κόκκινα αβγά, στην εκκλησία, στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση –αλλά και μετά- είμαι σίγουρος πως θα βρείτε χρονο, παρέα με την οικογένεια ή τους φίλους μας, για να κάνετε κατασκευές.

7.

Χρωματίζω κάρτες και φακέλους – ΦΥΣΗ – Rebecca Jones

Εκδόσεις Ίκαρος

Περιγραφή

Πάρε τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους σου και χρωμάτισε με τα πιο απίθανα χρώματα τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Φτιάξε μοναδικές κάρτες και φακέλους με θέμα τη ΦΥΣΗ και χάρισέ τα στους φίλους και στην οικογένειά σου. Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 κάρτες, φακέλους και αυτοκόλλητα.

8.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ -Μανδηλαράς Φίλιππος

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Περιγραφή

Όταν φτάσαν στον τόπο προσευχής,
θέλησε να ‘ναι μόνος ο Χριστός
και κανένας μαθητής.
Ήξερε πως η ώρα του μαρτυρίου πλησιάζει
κι ένιωθε την ψυχή του να μουδιάζει.
Μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.

9.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Μανδηλαράς Φίλιππος

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Περιγραφή

Λένε πως ο Χριστός έκανε πάνω από σαράντα θαύματα
κι ότι με το άγγιγμά του μόνο έκλεινε
κάθε είδους τραύματα.
Λένε, μάλιστα, πως ακόμα και την ώρα της προδοσίας,
όταν τον συνέλαβαν επειδή ήταν ο Μεσσίας,
έκανε ακόμα ένα θαύμα:
Ενός φρουρού συγκόλλησε το αυτί,
που ‘κοψε ένας μαθητής του με σπαθί!
Μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και κατανοητό στα παιδιά.

10.

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα – Χρυσάνθη Καραΐσκου

Εκδόσεις Διάπλαση

Περιγραφή

Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα Ξεσήκωσε τον κόσμο απ’ τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν’ αποφύγει αυτό που απεχθανόταν… το κόκκινο χρώμα! Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο! Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή αυγολέμονο, αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο. Τι λέτε να έγινε; Έξοχη όπως πάντα η εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χιουμοριστικό κείμενο και το κάνει ακόμη πιο διασκεδαστικό στο παιδί.

 

11.

Το πρώτο Πάσχα – Κατερίνα Δανδουλάκη

Εκδόσεις Άθως παιδικά

Περιγραφή

O μικρός Βενιαμίν, ένα δεκάχρονο αγόρι, ζει από κοντά το πρώτο Πάσχα! Από τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάστασή του, διάβασε κι εσύ τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη περιπέτεια όλων των εποχών και γίνει μάρτυρας της Ανάστασης! Χρωμάτισε, κόψε και κόλλησε τους πρωταγωνιστές της ιστορίες στις εικόνες του βιβλίου και αναπαράστησε ξανά και ξανά κάθε στιγμή της, μέσα από τις καατασκευές και το παιχνίδι!

 

#kidslovegr #paixnidaki #neraideskaidrakoi #giveway #diagonismos #διαγωνισμος #easter #bookstagram #bookstories #books #athos #ekdoseis_athos #easter_book @katerina_mamagiaspiti #καλοταξιδο

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?julie_bouza?? (@julie_bouza) στις

12.

Δε θέλω να βγω από το αυγό –

Εκδόσεις Σαββάλας

Περιγραφή

Ο Αυγουστής δε θέλει να αποχωριστεί το αυγό του, γιατί εκεί αισθάνεται ζεστός και ασφαλής. Τι συμβαίνει όμως όταν το αυγό σπάει; Πώς του φαίνεται ο κόσμος που αντικρίζει; Θα βρει το θάρρος να βγει έξω και να παίξει με τα αδερφάκια του;

Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο.

Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να μπορούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

13.

Το παπί που δεν είχε τι να πει –

Εκδόσεις Σαββάλας

Περιγραφή

Ο Πίπης είναι ένα παπάκι ντροπαλό και φοβισμένο. Κάθε φορά που τα ζώα του αγροκτήματος του ζητούν να πει κάτι, εκείνος το βάζει στα πόδια γιατί δεν έχει τι να πει. Όμως η περιπέτεια που πέρασε στο δάσος και ο κίνδυνος που αντιμετώπισε εκεί από τις αλεπούδες τον μεταμόρφωσαν σε έναν άλλο Πίπη, ο οποίος άφησε άφωνα τα ζώα του αγροκτήματος με το κατόρθωμά του.

Τα βιβλία της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, γραμμένα με συναίσθημα, όνειρο και φαντασία, στόχο έχουν να διασκεδάσουν το μικρό αναγνώστη και να τον προκαλέσουν να ανακαλύψει στις πολύχρωμες σελίδες τους ένα κομμάτι του εαυτού του. Κάθε ιστορία γίνεται αφορμή για δράση και κουβεντούλα, γι’ αυτό στο τέλος κάθε βιβλίου παρατίθενται προτάσεις, οι οποίες βοηθούν γονείς και εκπαιδευτικούς να απογειώσουν τη φαντασία των παιδιών και να καλλιεργήσουν ποικίλες δεξιότητές τους.

14.

Βίβλος – Οι πρώτες ιστορίες –

Εκδόσεις Πατάκη

Περιγραφή

Οι πιο γνωστές ιστορίες από την Παλιά και την Καινή Διαθήκη, γραμμένες με απλά λόγια, συνοδεύονται από όμορφες εικόνες για να κρατούν συντροφιά σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

15.

Ο Μυστικός Δείπνος –

Εκδόσεις Πατάκη

Περιγραφή

“Οι Πρώτες μου Ιστορίες από τη Βίβλο”, μια υπέροχη λιλιπούτεια εκδοχή της Καινής Διαθήκης, με ευφάνταστες, πολύχρωμες εικόνες και μικρά αλλά γεμάτα νοήματα κείμενα.

Πού έφαγαν για τελευταία φορά ο Ιησούς και οι μαθητές του; Διάβασε την ιστορία του Μυστικού Δείπνου και μάθε τι ακριβώς συνέβη εκεί και ποια σπουδαία μυστικά μοιράστηκε ο Ιησούς με τους μαθητές του.

Κράτα το

Κράτα το

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version