Site icon paixnidaki.com

3 παιδικά βιβλία που μιλούν για την αγάπη

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου έχει γράψει 3 παιδικά βιβλία που έχουν γεμίσει την καρδιά μου αγάπη.

Το Ανάποδα κυκλοφόρησε το 2015 , το Απέναντι το 2016 και το Αντάμα το 2019.

Όταν διάβασα το πρώτο βιβλίο ξαφνιάστηκα ευχάριστα, αγάπησα μεμιάς ένα σκαθάρι, τον Μέλιο. Ο Μέλιος γύρισε ανάποδα και ανάποδα γυρίσαμε όλοι μας από χαρά που διαβάσαμε ένα τόσο ποιητικό, ζωντανό και υπέροχο παιδικό βιβλίο!

Μετά από έναν χρόνο ο Μέλιος ήρθε ξάνα και αυτή τη φορά  αγωνιούσα μαζί του για να περάσει απέναντι και να συναντήσει την αγαπημένη του Μελανί. Το βιβλίο δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από το αδερφάκι του, το πρώτο βιβλίο, απλό, λιτό, κατανοητό, ποιητικό, ζωηρό, γεμάτο ρομαντισμό!

Και εκεί που νομίζεις ότι δεν μπορεί να γραφτεί τίποτα άλλο γι΄αυτή την αγνή ιστορία αγάπης, ήρθε το Αντάμα να με κάνει να αγαπήσω περισσότερο τον Μέλιο, την Μελανί, τον Θοδωρή Παπαϊωάννου, την Ίριδα Σαμαρτζή αλλά και τις εκδόσεις Ίκαρος που μας χάρισαν 3 παιδικά βιβλία που είναι γεμάτα από αγάπη και φως.

Για την εικονογράφηση που έγινε από την Ίριδα Σαμαρτζή, δεν ξέρω τι μπορώ να γράψω που δεν έχει γραφτεί. Πιάνω τον εαυτό μου να ξεφυλλίζω στα βιβλιοπωλεία κάθε βιβλίο που έχει την υπογραφή της. Οι εικόνες της είναι πάντα ονειρικές, βγαλμένες από τα όνειρα των παιδιών και παπασπαλισμένες με μπόλικη χρυσόσκονη.

Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά

Ανάποδα

Το Ανάποδα κυκλοφόρησε το 2015 και εκεί γνωρίσαμε τον Μέλιο και την αγαπημένη του Μελανί.

Κέρδισε εκτός από την καρδιά μας και το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλιου (2015).

Το σκαθάρι ο Μέλιος αναποδογύρισε. Διαβάστε την περιπέτειά του και δείτε τι έμαθε όσο ήταν “Ανάποδα”!

Απέναντι

Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2016

Βραχεία λίστα για το βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και για το κείμενο από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλίου (2016). Υποψήφιο για το Κρατικό βραβείο παιδικού βιβλίου 2016 – Κατηγορία Εικονογραφημένο Παιδικό Βιβλίο.

Από τους δημιουργούς του “Ανάποδα”, έρχεται η νέα περιπέτεια του Μέλιου, το σκαθαριού που αγάπησαν τα παιδιά.

Αντάμα

Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2019

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων «Ανάποδα» (Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2015) και «Απέναντι» (Ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public, 2016), ο Θοδωρής Παπαϊωάννου μας παρουσιάζει το «Αντάμα», το τρίτο παραμύθι του με πρωταγωνιστές τον Μέλιο και τη Μελανή!

Στο «Αντάμα» τα δύο αγαπημένα σκαθάρια εξερευνούν τον ξεχωριστό κόσμο που τους περιβάλλει, κι ανακαλύπτουν πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι τις καθημερινές στιγμές της ζωής μ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Ο Μέλιος και η Μελανί μας δείχνουν τον δρόμο της αγάπης, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς με τη σειρά μας είναι να διαβάζουμε τέτοια βιβλία στα παιδιά μας και να τους μαθαίνουμε να μοιράζονται, να αγαπάνε τους γύρω τους, τη ζωή, τη φύση και να δίνουν αξία στην κάθε στιγμή!

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version