Site icon paixnidaki.com

Παιδική κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά!

Παιδική κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά!

Αυτή την παιδική κατασκευή που θα σας παρουσιάσω  δεν την έφτιαξα εγώ. Την είδα σε μια φίλη στο Facebook, τη Ντίνα Θεοχάρη και της ζήτησα την άδεια να πάρω τις φωτογραφίες της και να σας την παρουσιάσω στο blog.

Ο λόγος που το έκανα ήταν γιατί είναι μια εξαιρετικά εύκολη κατασκευή με υλικά που ίσως όλοι έχουμε στο σπίτι μας! Πάμε να δούμε τα υλικά και τη διαδικασία κατασκευής!

Για να φτιάξετε αυτή την εκπληκτική παιδική κατασκευή θα χρειαστείτε

  1. ένα μεταλλικό κουτί
  2. πλαστικά καπάκια από νερό
  3. γλωσσοπίεστρα
  4.  πλαστικά γράμματα με μαγνήτη (προαιρετικά)
  5. μαγνητάκια ή σκριτς σκρατς

 

 

Οδηγίες κατασκευής

1.

Για το κουτί δεν χρειάζεται να σας γράψω και πολλά. Επιλέξτε ένα κουτί που έχετε στο σπίτι σας καθαρίστε το καλά και διακοσμήστε αν θέλετε το εξωτερικό του. Μπορείτε να το βάψετε αν έχετε πολύ όρεξη ή να το αφήσετε κ έτσι όπως είναι αν σας αρέσει το σχέδιο του.

2.

Τα πλαστικά καπάκια καλό θα ήταν να είναι όλα από νερό γιατί είναι πιο ελαφριά. Χρησιμοποιήστε διάφορα χρώματα για να γίνει πιο παιχνιδιάρικο. και γράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο εσωτερικό τους όλα τα γράμματα από 2 φορές τουλάχιστον!

3.

Τα γλωσσοπίεστρα μπορείτε να τα βρείτε στο φαρμακείο, σε φυσικό χρώμα ξύλου. Αν θέλετε όμως χρωματιστά υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία σε μεγάλη ποικιλία! Το μόνο που έχετε να κάνετε και με τα γλωσσοπίεστρα είναι να γράψετε με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο διάφορες λέξεις.

4.

Τα πλαστικά γράμματα υπάρχουν επίσης σε βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με παιχνίδια. Η αγορά τους είναι προαιρετική αφού και με τα καπάκια μια χαρά μπορείτε να φτιάξετε αυτή την παιδική κατασκευή!

5.

Τα μαγνητάκια κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια. Τα καλύτερο όμως είναι τα μαγνητικά φύλλα που μπορείς να τα κόψεις σε ότι μέγεθος – σχήμα θέλεις!

Πώς θα παίξουμε

Κολλάμε πίσω από κάθε καπάκι και γλωσσοπίεστρο  ένα μαγνητάκι ή σκριτς σκρατς. Για να σας κρατήσει περισσότερο καιρό το παιχνίδι προτείνω μαγνητάκια.

Ανοίγουμε το καπάκι και κολλάμε κάθε φορά και άλλο γλωσσοπίεστρο με τη λέξη που θα  επιλέξει το παιδί! Ζητάμε από το παιδί να βρει τα καπάκια και να γράψει – κολλήσει από κάτω τη λέξη ξανά!  Αυτό το παιχνίδι μπορούν να το παίξουν και παιδιά που δεν ξέρουν να διαβάζουν. Ουσιαστικά τα βάζουμε να παρατηρήσουν τα γράμματα και να ψάξουν να τα βρουν.

Οι δυνατότητες αυτής της παιδική κατασκευής είναι πάρα πολλές.

Αν δεν θέλετε να γράψετε γράμματα μπορείτε να ζωγραφίσετε σχήματα  στα καπάκια και στα γλωσσοπίεστρα να σχεδιάσετε διάφορα μοτίβα (Τρίγωνο-τετράγωνο- κύκλο κτλ)

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο με αριθμούς και τα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουν και αριθμητικές πράξεις!!!

Με λίγη φαντασία θα βρείτε πάρα πολλούς τρόπους να παίξετε και το κυριότερο έχετε χρησιμοποιήσει για σχεδόν όλη την κατασκευή πράγματα που ίσως έχετε σπίτι σας!

Στο τέλο τα τοποθετούμε όλα  μέσα στο κουτί και το βάζουμε οπωδήποτε μέσα στη βαλίτσα των διακοπών μας!! Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά  θα ενθουσιαστούν!!!

 

Θα ψάξω να σας βρω κ άλλες παιδικές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Aν όμως θέλετε και εσείς όπως η Ντίνα να μοιραστείτε μαζί μας  μια παιδική κατασκευή στείλτε μου μήνυμα στο topaixnidaki@gmail.com και θα την ανεβάσω αμέσως!!!

Να παίζετε παντού με τα μικρά σας, να παίζετε και να χαίρεστε!!

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ Ντίνα για την όμορφη παιδική κατασκευή και  τις φωτογραφίες σου!

Θυμηθείτε και την ανάρτηση Μαθαίνουμε τα παιδιά να συλλαβίζουν με ρολό από χαρτί υγείας

όπως και το άλλο παιχνίδι ένα παιδικό διαβατήριο, ένα παιχνίδι με δωρεάν εκτυπώσιμα

«Κοινοποίησε αν σου άρεσε αλλά απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version